Akraba evliliğine bakışınız nedir?

Konu sahibi son olarak 970 gün önce görüldü

Akraba evliliğine bakışınız nedir?​

602742e0-4c92-4e63-a585-5c32c9eff338.jpg

Uzak akraba da olsa kendi adıma doğru bulmuyorum.

Ailemizde şükür böyle şeyler olmadı hiç , çook gerilerde bile yok.
Bana göre değil bu işler, kuzenlerim kardeşlerim gibidir.

O nasıl görsel? Çerkesler ensest mi demek istediniz?

bizim oralarda makul karşılanır, amca, hala, dayı, teyze çocuklarından ziyade daha mesafeli akrabalarla olmasında sakınca görülmez.
dayım kızını abime, teyzemde kızını benim için düşünüp annemle haber yollamışlardı ama biz çok yakın büyüdüğümüz için şiddetle kınamıştık.
aile büyüklerimizce oluru vardı yani : dd

ama hiç görmediğim ya da bilmediğim babamın dayısının torunu gibi biri karşıma çıkıp karşılıklı hoşlanırsak oluru var.

arkadaşlar şu akraba evliliklerinden öyle bir bahsediyorsunuz ki apayrı bir coğrafya ve kültürde mi yaşıyoruz lan diye* bir düşünmüyor değilim.

ortadoğu toplumlarında yaygın bir durumdur anormal karşılamanızı ve haklı sebeplerinizi anlıyorum ama şaşırmış gibi yorumlamayı bir bırakın yahu. bunun belli başlı bir çok sebebi var bana göre bunda inançta haram kılınmaması caiz görülmesi(kuzenlerle evlilik) ve ailelerin, kabilelerin, aşiretlerin içe kapanmış olması ve "mirasın dışarı çıkmaması" gibi gerici ve saçma bi dünya şey, sebep. al sana 7 milyon engelli çocuk.

gözlemlediğim kadarıyla doğu ve güneydoğu anadolunun tamamı ile iç anadolunun bazı kesimlerinde sıradan, sanki olması gereken buymuş gibi bir tür algı var.
ama kuşaktan kuşağa artık değişiyor bu algı emin olabilirsiniz.

daha batıya egeye güney egede ise durum çok farklı. akraba evliliğine yöre insanı yer yer ensest gözüyle bakarlar.

hadi diyelim yörenin yerlisi olduğu halde çiftin biri akraba evliliği gerçekleşti diyelim ciddi bir mahalle ve toplum baskısına maruz kalırlar.

malum çiftten kadına veya erkeğe fark etmeksizin arkalarından, 'başka evlenecek birisini bulamamış ezik ve ahlaksız tipler' olarak konuşulur hatta. ee bu da normal haliyle.

Birkaç yüzyıl öncesine kadar gayet olağan bir durum şimdi ise kınanması gereken bir durum.

Seksi bir teyze kızınız olmamış tabi sizin.

arkadaşlar şu akraba evliliklerinden öyle bir bahsediyorsunuz ki apayrı bir coğrafya ve kültürde mi yaşıyoruz lan diye* bir düşünmüyor değilim.

ortadoğu toplumlarında yaygın bir durumdur anormal karşılamanızı ve haklı sebeplerinizi anlıyorum ama şaşırmış gibi yorumlamayı bir bırakın yahu. bunun belli başlı bir çok sebebi var bana göre bunda inançta haram kılınmaması caiz görülmesi(kuzenlerle evlilik) ve ailelerin, kabilelerin, aşiretlerin içe kapanmış olması ve "mirasın dışarı çıkmaması" gibi gerici ve saçma bi dünya şey, sebep. al sana 7 milyon engelli çocuk.

gözlemlediğim kadarıyla doğu ve güneydoğu anadolunun tamamı ile iç anadolunun bazı kesimlerinde sıradan, sanki olması gereken buymuş gibi bir tür algı var.
ama kuşaktan kuşağa artık değişiyor bu algı emin olabilirsiniz.

daha batıya egeye güney egede ise durum çok farklı. akraba evliliğine yöre insanı yer yer ensest gözüyle bakarlar.

hadi diyelim yörenin yerlisi olduğu halde çiftin biri akraba evliliği gerçekleşti diyelim ciddi bir mahalle ve toplum baskısına maruz kalırlar.

malum çiftten kadına veya erkeğe fark etmeksizin arkalarından, 'başka evlenecek birisini bulamamış ezik ve ahlaksız tipler' olarak konuşulur hatta. ee bu da normal haliyle.

Kan testi var artık her evlenenin çocuğu engelli olacak değil

İyi anladık hepiniz aristokratsiniz. Hepiniz kuzenlerinizle kardeş gibi büyüdünüz. Evcilik oynarken birbirinizi ellemediniz.

Herkes karşı ama hep aile içi dönüyor bu müge anlı , esra erol da fanteziler .O

ben kendi adıma tercih etmem.

başkası adına da önermem.

Trakya’nın köyünde bile karşı geliyorlar bu duruma köylüsü şehirlisi yok bu durumun. Evlenen gelenek vs mecbur kaldığından evleniyor. Severek evlenen de olabilir, töre gelenek de olabilir.
Benim açımdan tercih edilecek durum değil mümkün değil imkanı yok.

Geri