Akp'nin Hollanda propagandası

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
0XFgkh.jpeg
[/IMG]
ZXQJwb.jpeg
[/IMG] vaatlere bak ( şeytan ayrıntıda gizli : )

Doğru koydum eğri gibi duruyor

Bu seçimde de yurtdışından pek bir ümidim yok. Geçen referandumda Hollanda olsun, diğer ülkelerdeki vatandaşlar olsun hep AKP lehine oy kullandılar.
Davulun sesi uzaktan hoş geliyordur belki de. Yada Euro ile Tr'ye geldikleri için ve TL'nin de değeri çok düşük olduğu için daha uzun ve daha kaliteli tatil yapabiliyorlar, belki de ondan.
Kendi yaşadıkları ülkelerde Helgalara Olgalara oy verirler bize de bu badem bıyıklıları reva görürler. Yurt dışında göçmen karşıtı olan aşırı sağ partilere karşı sosyal demokratları desteklerler bizim de başımıza en dinci, en milliyetçi, en baskıcı olanları sararlar. Keşke yurtdışında yaşamayı bırakıp Tr'de çok sevdikleri iktidar yönetiminde yaşamaya başlasalar. En büyük dileğim bu olur kendileri için.

Bu günde cok verimli bir gündü secime cok az kaldı ilk secimde bu iş tamamdır.

Herkese selamlar. :)

Hollanda’ya gelenlerin 85% i Anadolu gibi kırsal kesimden gelmiş 60 yıl önceki kafa nasıl ise devamıda daha vahim bir durumda bir kelime bile Hollandaca bilmiyor ne ülkesinden haberi var nede yaşadığı yerden düz gidip gelmiş buradaki seçmen Türkiye’deki seçmenden daha cahil bilinçsiz emin olun kıl payıyla kaderinize yön veriyorlar

Akparti seçmenine çomar, adaylarına badem bıyıklı diyorlar ..

Sonra da kendilerini akparti seçmeninden ve adaylarından daha demokrat, daha aydın, daha az bağnaz ve ülkede ki siyasi kutuplaşmaya karşı bireyler olarak tanıtıyorlar yada öyle olduklarını sanıyorlar..

Akparti adayları için topyekün badem bıyıklı ifadesini kullanmakta toplumsal cinsiyet eşitsizliğimize karşı da muhalif kanattan da pek bişey beklenilmemesi gerektinin resmi değilde nedir ?

[YOUTUBE]f59-B9-txD0[/YOUTUBE]. Bu video yeterli Çomar badem bıyıklı demeye başka izahı yok ( kamu spotu)

ya Yabani hocam ..
bak iyi kötü hem fikir olduğumuz çok büyük şeyler vardır akparti hakkında
ama hocam bak bu partinin seçmenine topyekün gerizekalı muamelesi yapmak
o seçmenle aranda bir fark bırakmaz ki ..

diyorsun ki 60 yıl önceki kafayla aynı kafa
hollanda dilini bilmezler
ne ülkesinden haberi var ne hollanda dan ..

Ya bak hocam
aynı manzaraya ikimiz birden bakarız
sen başka şey görebilirsin
ben başka şey ..
kaldı ki siyaset bu
aynı yasadan (tartışmasız şeylerden bahsetmeye çalışıyorum farazi olanlardan değil)
aynı yasadan sen mağdur olursun ben faydalanan ..
hatta iki emekliden biri örneğin aldığı 1000 tl bayram ikramiyesinden memnuniyet duyarken
diğeri ülkesi için böyle bir masrafa yol açtığı için pişman ve bu ödeneğin öğrencilere aktarılmasını istiyor olabilir ..

Senin canını sıkan ve iktidarın değişimini gerektirdiğini düşündüğün en bariz gerçeklere rağmen
akparti seçmeninin hala akpartiye oy veriyor olması
o gerçeklerden bihaberler demek değl..
belki akparti seçmeni o durumdan rahatsız değil
seni rahatssız eden senin sabrını taşıran husustan fazlaca kızgınlık duymuyor..
bu onu gerizekalı enbesil çomar yapmaz bu onun seçimi ..
demokrasinin amacı da
farklı nabızlarda insanları bir arada barış içinde yaşayabilecekleri bir Cumhuriyet sahibi etmek ..

Bence birbirimize karşı hoşgörümüzü geliştirmedikçe birbirimizi çomar badem bıyıklı cahil geri kalmış olarak anmaya devam ettiğimiz sürece galip partilerin isimleri bize bir gelecek sunmak için yeterince değişiklik sağlamayacak

bize değişen parti isimleri değil değişen zihinler lazım

Ne diyelim modern ve medeni insanlar mı diyelim?
Salatalığa domates demekten farksız.

Ne diyelim modern ve medeni insanlar mı diyelim?
Salatalığa domates demekten farksız.

Akparti seçmeninin köpek olduğunu mu düşünüyorsun ?

bu mu senin modern medeni görüşün ?

seninle aynı siyasi fikre olmayanı hayvan olmakla suçlarken mi kendini demokrat hissediyorsun ?

Akparti seçmeninin köpek olduğunu mu düşünüyorsun ?

bu mu senin modern medeni görüşün ?

seninle aynı siyasi fikre olmayanı hayvan olmakla suçlarken mi kendini demokrat hissediyorsun ?

Gerçekleri görüyorum, tatlı su hümanizmi kasmıyorum.
Baskıcı, her türlü özgürlüğü kısıtlayıp kendi her boku yiyen bu insanların ne olduğunu bilip ona göre konuşuyorum.

ya Yabani hocam ..
bak iyi kötü hem fikir olduğumuz çok büyük şeyler vardır akparti hakkında
ama hocam bak bu partinin seçmenine topyekün gerizekalı muamelesi yapmak
o seçmenle aranda bir fark bırakmaz ki ..

diyorsun ki 60 yıl önceki kafayla aynı kafa
hollanda dilini bilmezler
ne ülkesinden haberi var ne hollanda dan ..

Ya bak hocam
aynı manzaraya ikimiz birden bakarız
sen başka şey görebilirsin
ben başka şey ..
kaldı ki siyaset bu
aynı yasadan (tartışmasız şeylerden bahsetmeye çalışıyorum farazi olanlardan değil)
aynı yasadan sen mağdur olursun ben faydalanan ..
hatta iki emekliden biri örneğin aldığı 1000 tl bayram ikramiyesinden memnuniyet duyarken
diğeri ülkesi için böyle bir masrafa yol açtığı için pişman ve bu ödeneğin öğrencilere aktarılmasını istiyor olabilir ..

Senin canını sıkan ve iktidarın değişimini gerektirdiğini düşündüğün en bariz gerçeklere rağmen
akparti seçmeninin hala akpartiye oy veriyor olması
o gerçeklerden bihaberler demek değl..
belki akparti seçmeni o durumdan rahatsız değil
seni rahatssız eden senin sabrını taşıran husustan fazlaca kızgınlık duymuyor..
bu onu gerizekalı enbesil çomar yapmaz bu onun seçimi ..
demokrasinin amacı da
farklı nabızlarda insanları bir arada barış içinde yaşayabilecekleri bir Cumhuriyet sahibi etmek ..

Bence birbirimize karşı hoşgörümüzü geliştirmedikçe birbirimizi çomar badem bıyıklı cahil geri kalmış olarak anmaya devam ettiğimiz sürece galip partilerin isimleri bize bir gelecek sunmak için yeterince değişiklik sağlamayacak

bize değişen parti isimleri değil değişen zihinler lazım
Bana göre ayrıştırmayı Akparti yapıyor devlet içinde kadrolaşmışlar açıkça tehdit ediyorlar biz gitsek bir sürü sorunla yüz yüze geleceksiniz ben akp oy verenlerin alayı böyle şöyle demiyorum her partide bu tip insanlar var lakin bu partide daha çok bilinçli seçmen neyi savunduğunu bilmeli zaten kafası çalışan akpli işlerini yoluna koyuyor hatta ak partiyi hiç sevmeyipte sırf menfaati olduğu için oy verenler var Çomarlık bir partiye özel karakter değil mesela 12 eylül darbesine övenler bugün sövüyor böyle bir topluma ne demeli ülke batmış hala vaatte bulunmaları oy verenler tarafından sorgulanmıyorsa ne desek az 16 yıldır ülkeyi başkası yönetmiyor seçim vaatleri seçmeniyle dalga geçmesinden Başka bir anlam taşımıyor

Gerçekleri görüyorum, tatlı su hümanizmi kasmıyorum.
Baskıcı, her türlü özgürlüğü kısıtlayıp kendi her boku yiyen bu insanların ne olduğunu bilip ona göre konuşuyorum.

ya bu radikal sol görüşlerin hoşgörülü, pozitif, benmerkezci olmayan insanlara yaftalarına bayılıyorum ..
çok cool ..

tatlı su hümanizmi, liboş, kemalist ..

çok tatlısınız ..

baskıcılığa karşı daha baskıcı, kısıtlanan özgürlüğe karşı daha tutsak edici daha bağlayıcı daha az hareket imkanı sunan bir görüş ..
sırf bu baskıcılık yüzünden gerçekle ilişiğini kesen ve en az fanatik akparti taraftarları gibi fanatik bir iktidar düşmanlığına kapılan gencecik insanlar ..

ya bu radikal sol görüşlerin hoşgörülü, pozitif, benmerkezci olmayan insanlara yaftalarına bayılıyorum ..
çok cool ..

tatlı su hümanizmi, liboş, kemalist ..

çok tatlısınız ..

baskıcılığa karşı daha baskıcı, kısıtlanan özgürlüğe karşı daha tutsak edici daha bağlayıcı daha az hareket imkanı sunan bir görüş ..
sırf bu baskıcılık yüzünden gerçekle ilişiğini kesen ve en az fanatik akparti taraftarları gibi fanatik bir iktidar düşmanlığına kapılan gencecik insanlar ..
Tamam bundan sonra ülkenin refahını düşünen koca yürekli insanlar deriz.
Ülkenin Orta Doğu'dan farkı kalmamış gelmiş burada ona öyle demeyelim de şöyle diyelim diye hümanizm kasıyorsunuz.

Bana göre ayrıştırmayı Akparti yapıyor devlet içinde kadrolaşmışlar açıkça tehdit ediyorlar biz gitsek bir sürü sorunla yüz yüze geleceksiniz

bu söylediklerinin noktası virgülüne katılıyorum
benim akpartiden en büyük şikayetim ayrıştırıcı kutuplaştırıcı siyaseti ve kendinden olmayanları açıkça tehdit ediyor oluşu (önce ki gün bir video paylaştım şanlıurfa sanırım belediye başkanı akpartiye oy vermeyenlerin ayaklarını kaydıracağını ağzıyla söylüyor.

benim bu başlıkta ki hakaret içeren ifadelere karşı tavrım da
akpartide görüpte rahatszı olduğum bir durumu muhalefette de görüyor olmam ..

şimdi akpartinin bu tavrından rahatsız biri olarak Alavarez in siyasi görüşünü desteklemek badem bıyıklı diye yaftalayanın siyasi görüşüne arka çıkmanın neresi mantıklı ..
bugün akpartinin yaptığını badem bıyıklı diyen arkadaşın partisi nasıl bir dünya görüşüyle yapmayacak orta yolcu olacak ?

ben akp oy verenlerin alayı böyle şöyle demiyorum her partide bu tip insanlar var lakin bu partide daha çok bilinçli seçmen neyi savunduğunu bilmeli zaten kafası çalışan akpli işlerini yoluna koyuyor hatta ak partiyi hiç sevmeyipte sırf menfaati olduğu için oy verenler var Çomarlık bir partiye özel karakter değil mesela 12 eylül darbesine övenler bugün sövüyor böyle bir topluma ne demeli ülke batmış hala vaatte bulunmaları oy verenler tarafından sorgulanmıyorsa ne desek az 16 yıldır ülkeyi başkası yönetmiyor seçim vaatleri seçmeniyle dalga geçmesinden Başka bir anlam taşımıyor

ülke de gerçekten neyin ne olduğunu anlamaktan aciz insanlar var ..
ama daha çok anladığı şeyi ifade etme becerisinden yoksun insanlar var ..
roportajlarda rastladığımız o zavallı açıklamarın nedeni
gözlerin kör oluşu değil insanlarımzı okumuyor
açıp tek sayfa kitap okumuyorlar ..
bu bahsettiğim şey beş on bin insan için geçerli değil
insanlarımızın büyük çoğunluğu
milyonlarca Türk Vatandaşı okumaktan yazmaktan aciz ..
cümle kurabileni filozof ilan ediyoruz ..

eğitimle ilgili sayılamayacak kadar çok problem var ..
ama ..

bunların çözümü seçmenin %48 ine çomar demek değil ..
bu şekilde gençlere heyecan vermiyoruz, gençleri doğru kazanmıyoruz ..
böyle söylemler sol örgütlerin gençleri kopartıp kafalarının içini meraları gibi kullanmasına fayda sağlıyor

Tamam bundan sonra ülkenin refahını düşünen koca yürekli insanlar deriz.
Ülkenin Orta Doğu'dan farkı kalmamış gelmiş burada ona öyle demeyelim de şöyle diyelim diye hümanizm kasıyorsunuz.

o bizim büyük çaresizliğimizden Alavarez ..
doğrusu sizin yaptığınız öğretmen hanım ..

Ben özgürlükler içinde yaşayan Hollandalı kardeşlerimizin bizim refah seviyemizi de düşündüğüne gönülden inanıyorum artık.
Yaz tatilinde Türkiye'ye geldiklerinde hepsinin vatan hasretiyle yanıp tutuşmalarını izlerken onlar için üzüleceğim.:/

Badem bıyıklılar bazıları istisna lakin fetullahçı kadro ile aynı imajı paylaşan akp milletvekillerinden insanlar bıkmış belki öfkesinden öyle bir hitapta bulundu toplum bir sürü parçaya bölündü eskiden insanlar belki bu kadar rahat değildi ama sevgi vardı saygı vardı şimdi herkes birbirine düşman tahammülsüzlük her alanda

toplum bir sürü parçaya bölündü eskiden insanlar belki bu kadar rahat değildi ama sevgi vardı saygı vardı şimdi herkes birbirine düşman tahammülsüzlük her alanda

Eskiden siyaset eğlenceliydi ..
Mizahı kaldıran tatlı sert bir çekiciliği vardı ..
insanlar Süleyman Demirel, Erdal İnönü, Bülent Ecevit taklitleri yapardı ..
okullarda Mesut yılmaz taklidi yapardık, Mhp li aileler dönemin dsp li anaplı doğruyolcu ailelerine gider mhp için konuşurlardı ..

bir mahallade aynı aileden bir çok seçmen başka bir partiye dahilse rakip vekil yada başkan adayları o haneye gider hane halkıyla konuşurdu ..

şimdi bunlar mümkünsüz şeyler ..
bu gerilimli bu tahammülsüz bu radikalleşmiş bu kutuplaşmış anlayıştan fayda gördüm diyen beri gelsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri