AKP Sözcüsü Ömer Çelik Duyurdu: ‘Cumhurbaşkanımız Tarihi Bir Açıklama Yapacak’

Konu sahibi son olarak 17 gün önce görüldü
FEfC7ea.md.jpg

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, canlı yayında yaptığı açıklamada “Önemli olan devlet ve millet için doğru olanı yapmayı sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Cumartesi sabahı tarihi bir açıklama yapacak” ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, canlı yayında ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

NTV'de canlı yayına katılan Çelik, şöyle konuştu:

“Devlet terörle mücadelede birçok yöntem kullanmıştır. Şimdi geldiğimiz noktada bütün güvenlik güçleri görevlerinin başında ancak gelişen şartlar doğrultusunda terör örgütünün silah bırakacağı bir ortam görülmüştür. Bölgemizde dış unsurlar terör örgütlerini kullanıyor. Süreç bizim öngördüğümüz şekilde devam ediyor. Birkaç gün içinde bunun gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Artık süreç fiziken başlamıştır anlamına geliyor. Öncelik Irak olarak belirlenmiş durumda. Irak'taki silah bırakma süreciyle Suriye'deki farklı olacaktır.

“ÜÇÜNCÜ GÖZÜN DEVREYE GİRMESİNİ İSTEMİYORUZ”​

Kesinlikle üçüncü bir gözün devreye girmesini istemiyoruz. Bu bir Türkiye Cumhuriyeti projesidir. Terörsüz Türkiye bölgede tüm etnik gruplar için ilham kaynağı olacaktır. Silah bırakma sürecinin 3-5 ayda tamamlanması gerekiyor. 3-5 ayı aşarsa provokasyonlara açık hale gelir.

“BUNU SAKİN BİR ŞEKİLDE TARTIŞALIM”​

Meclis komisyonu PKK'nın feshi ve silah bırakmayla ilgili yol hazırlığı yapacak. Muhalefetin eleştirilerinden yararlanmaya çalışıyoruz. 'İhanet', 'taviz' gibi söylemler doğru bir şey değil. Devletin temel değerlerinde müzakere söz konusu değil. Burada odağımızı kaybetmeyelim. Tabii ki herkesin fikrine ve desteğine ihtiyaç var ama bunu siyah-beyaza çevirmemek lazım. Şehitlerin hatırasına gölge düşürecek hiçbir şey olmayacak. Sonuçta devletimiz ve milletimiz için bir yol vuracağız. Meclis'in bu şekilde devreye girmesi çok kıymetli. Bunu sakin bir şekilde tartışalım.

Irak'ı temsil eden tüm unsurlar sürece destek veriyor. Suriye'de yaklaşımımız şu. Suriye'nin egemenliği, toprak bütünlüğü olsun. Tek bir ordusu olsun. Suriye'nin PKK'sı SDG'nin silah bırakması orduya entegrasyon yöntemiyle olabilir. SDG'nin Suriye'ye entegrasyonu tamamlanmalı, SDG ordunun bir parçası olmalı.

“SDG’YE TAVSİYEM SÜRECİ HIZLANDIRMALARI YÖNÜNDE”​

SDG'ye tavsiyem süreci hızlandırmaları yönünde. SDG'de silah bırakma süreci gerçekleşmediği takdirde orası hem Suriye için hem de Türkiye Cumhuriyet için bir tehdit unsuru haline gelecektir. SDG'nin Suriye ordusunun bir parçası olması gerekir.

Büyük güçler sonuna kadar burada kalmayacaklar. Biz istiyoruz ki halklar burada birlikte yaşasınlar. Büyük güçler gittiğinde herkesin hamisi Türkiye olacaktır.

Bir mesaj örgütün silah bırakmasına yönelikse devletin nasıl aleyhine olabilir? Mesajın odak noktası örgütün feshi ve silah bırakmasıdır. Odağımız fesihtir, terör örgütünün silah bırakmasıdır.

“CUMHURBAŞKANIMIZ TARİHİ BİR AÇIKLAMA YAPACAK”​

Cumhurbaşkanımıza ve Bahçeli'ye olağanüstü bir güven var. Destekleri de eleştirileri de değerlendiriyoruz. Kamuoyunun bildiği, bilmediği bir takım provokasyonlarla uğraşıyoruz. Önemli olan devlet ve millet için doğru olanı yapmayı sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Cumartesi sabahı tarihi bir açıklama yapacak.

KAYNAK

Ben açıklamanın fragmanını veriyorum

Karadenizde bilmem kaç milyar metroküp doğal gaz bulduk diyip peşinden %27,5 yeni bir zam yapıştırırlar

En muhtemel senaryo; PKK nin kendini fesh süreci ile ilgili bir açıklama olacağı, öne çıkan iddia ise mecliste bu sürecin şeffaflaşması ve yol haritasının belirlenmesi adına “Komisyonların” kurulacağının talimatının verileceği.

Fakat ilginç bir kulis aldım ; genel af benzeri bir tartışmayı da açılabilirmiş.

Bu ülkeyi yönetenler geçmişden beri hangi sorunu çözmüşki bugün çözsün. Günü kurtarma, koltuğu pekiştirme, algı, sorunları hasır altı etmek veya inkar etmek,...... ile geçiştirmekte kimse yakalayamaz onları. Çözüm dedikleri yarın bir başka şekilde karşımıza çıkar muhtemelen.

Son düzenleme:
bu konuşmanın neresi "tarihi" idi ben çözemedim. aylardır kısık ateşte pişirmeye çalıştıkları "barış" sürecinin topluma ilamı tadında bir konuşma oldu. somut hiçbir şey söylemedi. ileriye dönük "her şey çok güzel olacak" mesajları verildi ve kardeşlik vurgusu yapıldı, o kadar.

zannımca en net mesaj "biz akp, mhp ve dem olarak bu yolu yürümeye karar verdik" mesajıydı. dem parti'nin cumhur ittifakına katılımı akpli ve mhpli arkadaşlara hayırlı olsun. kofti milliyetçiliğinizi ve muhalifleri dem ile bir tutarak şeytanlaştırmalarınızı dik tutarak üstüne oturabilirsiniz şimdi.

konuşmayı yapalı kaç saat oldu. kendi seçmeni de rahatsız ki şu sürece razı gelmeleri için açıklamalarından önemli kısımları aralıklı tweet atıyorlar.

bu konuşmanın neresi "tarihi" idi ben çözemedim. aylardır kısık ateşte pişirmeye çalıştıkları "barış" sürecinin topluma ilamı tadında bir konuşma oldu. somut hiçbir şey söylemedi. ileriye dönük "her şey çok güzel olacak" mesajları verildi ve kardeşlik vurgusu yapıldı, o kadar.

zannımca en net mesaj "biz akp, mhp ve dem olarak bu yolu yürümeye karar verdik" mesajıydı. dem parti'nin cumhur ittifakına katılımı akpli ve mhpli arkadaşlara hayırlı olsun. kofti milliyetçiliğinizi ve muhalifleri dem ile bir tutarak şeytanlaştırmalarınızı dik tutarak üstüne oturabilirsiniz şimdi.
Fazlasını anlayacak zekaya sahip değil toplumun büyük kısmı, onlara bu açıklama dahi fazla. Onların biraz gazını al yetiyor, yalan söyle, algı yap,.... biraz da öv kendlerini dünyanın en zeki ve şanslı insanları olarak görürler.

Tamam. Teşekkürler. Mübarek olsun. Vesile olandan Allah razı olsun.

Şimdi asıl mesele, anayasananın nereleri rahatsız ediyo sizi onu da deyiverin bitsin bu macera.

şu röportajı bırakalım şuraya.

Tekoşin Ozan: Devlet tarafından somut adımlar atılmadığı sürece, şu bilinmelidir ki bu ilk ve son gruptur. Adım atılmaması halinde farklı bir beklenti içinde olunmasın. Biz bu eylemimizle gereken ciddiyeti ve iyi niyeti gösterdik. Bundan sonraki süreç, devletin atacağı adımlara göre şekillenecektir.

*Bugün tarihi bir adım attınız ve silahları yaktınız. Silah olgusu artık dündemden çıktı diyebilir miyiz?

Nedim Seven (Behzat Çarçela):
Tüm çabamız ve attığımız adımlar bu yönlü. Ancak Kürt halkına yeniden bir saldırı olursa, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanmaz ise, demokratik siyasetin önü açılmaz, yasal düzenlemeler yapılmaz ve cezaevindeki politik tutsaklar özgür bırakılmazsa, bu iyi bir ortam ortaya çıkartmaz ve yeni kriz noktaları oluşur. Silah ve çatışma potansiyelinin yüksek olduğu bölgemizde bu iklimin değişmesi sağlanamazsa doğal olarak silah da bir araç olarak güncelliğini korur.

hadi bakalım kapalı kapılar ardında verdiğiniz sözleri yerine getirin. getirebiliyorsanız.

Artik kendi terorumuzu kendimiz uretecegizz..
Aciklamasi sasirtmaz mesela.

Geri