AKP iktidarı darbecidir.

Konu sahibi son olarak 2411 gün önce görüldü
AKP iktidarı darbecidir.

Eğer bugün bir darbeden bahsediyorsak, darbecilerden bahsediyorsak, bu darbecilere yardım ve yataklık denen bir suç vardır. Siz bir katili sakladıysanız, finansman sağlayıp silah verdiyseniz bu yardım ve yataklık suçudur. Bu siyasi bir suç ise, yardım ve yataklık suçu bizzat tetiği çekenin de önündedir. Ben diyorum ki, AKP 15 temmuz darbesini yapanlar açısından yardım ve yataklık suçu işlemiştir. Bu suçu işleyenler en az darbeciler kadar suçludurlar ve onlar kadar darbecidirler.

FETÖ’ye operasyon yapıldığı söyleniyor?

Palavra. Siz FETÖ’ye yardım ve yataklık yapacaksınız, başınıza bir şey gelmeyecek ama Asya Bank’tan beş bin lira EFT yapacaksınız, sizi içeri atacaklar. Doğru mu? Bugün Türkiye’de bunlar oluyor. Bakınız bir kadın var, ikide bir televizyonlara çıkıp car car konuşuyor. Asya Bank’tan kredi alıyor, ev alıyor başına bir felaket gelmiyor. Ama bir gariban oradan 200 lira havale yapıyor, başına felaket geliyor. Hani bu darbenin siyasi kadroları? Bu darbenin siyasi kadrolarının yüzde doksan dokuzu AKP’nin içinde

Şimdi şöyle bakın. 15 Temmuz darbe girişimini yapan kadroya bakın, bu kadroların yüzde doksanı Ergenekon, Balyoz ve itibarsızlaştırma operasyonları sonunda tasfiye edilenlerin yerine getirilenlerdir. Şimdi, kim yaptı bunu? AKP iktidarı yaptı. AKP yargılanmak zorunda.

Bunların hesabı sorulacak. Bunlar hesabı sorulmasın diye tek adam rejinmine geçmek istiyorlar. Sürekli iktidarda kalmak istiyorlar. Bunların hesabı er ya da geç sorulacak. Bu sorgulama olmasın diye iktidarı bırakmak istemiyorlar.

Hür dünya, çağdaş dünya artık Erdoğan’la çalışmak istemiyor. Bir şekilde bu durumdan Türkiye kurtulmak zorundadır. Çünkü Türkiye hala bu rotada ısrar ederse başına gelecek felaketler artacaktır. Bu yüzden herkesin Mücadeleye katkı sağlamaları lazım. Türkiye birlik ve beraberliğini koruyacak mücadelelerin içinde olmalıdır. Bakınız geçmişte cemaat, cemaate destek sağlayan AKP sayesinde Türkiye bölünmenin eşiğine geldi ve bu iktidar Türkiye’yi kabak gibi ortadan ikiye ayırdı. Ne yazık ki kötü bir gidiş var ve bu gidiş Türkiye’de bir çatışmayı beraberinde getirir ama umarız ki bu olmaz. Onun için herkes mücadeleye destek vermeli ve herkes şunu bilmeli ki şu anda Türkiye’yi yöneten iktidar iradesiyle Türkiye’nin esenliğe ulaşması, Türkiye’nin iç barışının sağlanması, Türkiye’nin refahının artırılması mümkün değil. Tez elden bu iradeden kurtulmamız lazım. Eğer kurtulmaz isek başımıza gelecek felaket gerçekten büyük olacak
ugün asıl tehdit, bir Erdoğan-AKP darbesidir. Bütün ülkede yakın tehlike, Olağanüstü Hal (OHAL) ilan eden, hükümeti cunta yetkileriyle donatan, valileri birer sıkıyönetim komutanı haline getiren Erdoğan-AKP gericiliğinin, laikliği bütünüyle yıkmayı ve düşük yoğunluklu da olsa bir İslami rejim kurmayı hedefleyen karşı devrimci saldırısıdır.

AKP bu nedenle darbe girişimini gerekçe göstererek Cumhuriyet kurumlarına saldırıyor. Başkanlık rejimi diye kodladığı islamcı-faşizan dikta rejiminin kurulmasının önünde engel oluşturacağını düşündüğü, Türk modernleşmesinin kurumlarını işte bu nedenle yıkıyor.

Oysa bu darbe girişimine olanak ve zemin hazırlayan AKP iktidarıdır. Darbecilerle 11 yıl iktidar ortaklığı yapan AKP yönetimidir. Cemaatle birlikte Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpas davalarını hazırlayarak fiilen tasfiye ve karşı devrim sürecini başlatan onlardır. Ağır şekilde hukuku çiğneyen, anayasayı askıya alan, sınav yolsuzluklarına göz yuman, Adliye ve Polis örgütünü darbeci çeteye teslim eden bu hükümettir. Özetle, Cumhuriyeti bu dinci örgütle birlikte boğazlayan AKP iktidarının kendisidir.

Bu anlamda AKP iktidarı, bu darbe girişiminin birinci dereceden sorumlusu ve darbecilere yardım ve yataklık yapmaktan dolayı ilk sıradaki zanlıdır.

Bugün asıl tehdit, bir AKP darbesidir. Bütün ülkede yakın tehlike, Olağanüstü Hal (OHAL) ilan eden, hükümeti cunta yetkileriyle donatan, valileri birer sıkıyönetim komutanı haline getiren AKP gericiliğinin, laikliği bütünüyle yıkmayı ve düşük yoğunluklu da olsa bir İslami rejim kurmayı hedefleyen karşı devrimci saldırısıdır.

Geri