AKP hariç hiçbir partinin aslında iktidar olmak istememesi

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Evet.böyle düşünüyorum son beş senedir.bu kadar güzel muhalefet yapacak malzeme varken, akp nin sonsuz sınırsız hatası varken, muhalefet partileri şu forumda benim yaptığım kadar bile muhalefet yapmamakta.resmen görevden kaçıyorlar.haydar baş bile daha istekli görünüyor.

Yav istiyorlar da durum müsait değil. Yoksa var ya! Hepsinin de salyaları akıyor. Anladın sen onu.

İktidar kadar muhalefetinde eleştirilebilir olması gereklidir. Ki Onlarda temsilcidir. Fakat bizim ülkemizde durum biraz farklı.

Bir çok partinin programında veya vaadlerinde Kalkınma, Ekonomi, İstihdam, Üretim, Dış siyaset nerdeyse basma kalıp gibi hiç bir seçimde değişmiyor. Aksine İktidar eleştirisi yaparak oy toplamakta artık komik geliyor.

Evet benim seçimlerden beklediğim ülkeye ve millete değer ve ferah katacak projelerin yarıştırılmasıdır.

Sabit olarak her seçimde aynı partiye oy atan kitleler var. Seçim programına bakmadan, meclisteki icraatine bakmadan, kendi içerisinde nerdeyse monarşi ile yönetilen siyasi partilerden demokratik adımlar beklemek doğru olmaz.

Bu seçimde CHP nin koalisyon tutumunu çok doğru buldum. 4 yıllık hükümet için oturdu masaya ve teklif hariç hiç bir erken seçim hükümetini kabul etmedi. Ki CHP seçmenide bunu istiyordu zaten.

Ben chp nin bu fırsatı kacirmayacagini düşünüyordum hayal kırıklığı yaşadım resmen 60 yıl dile kolay :(

Madem iktidara yanasmiyosun çıkıp gidin

Cumhurbaşkanının karısıyla kızıyla ailesiyle uğraşan şeref yoksunları varken,
Muhalefet edecek birşey bulamadıklarında bel aşağı vuran,
Türkiyenin %90 ının MÜSLÜMAN olduğunu hala idrak edemeyen MUHALEFET milletvekilleri olduğu sürece Ak partinin önüne kimse geçemez.

iktidar olmada gözleri yokki, iktidara geçince beceremeyeceklerini onlarda biliyorlar, aslında hepsi kıskanıyor bu Erdoğan'ı, çatır çatır çatlıyorlar.. niye mi hemen açıklayayım.. bir zamanlar ülkede büyük işler yapan böyle cihad bile yapabilicek potansiyele sahip olan ülkücüleri kullanamayan mhp, Atatürk gibi büyük bir liderin kurduğu partiyi yöneten ama bu şansı kullanamayan chp, zamanında necmettin erbakan gibi bir koz, bir deha elinde olduğu halde o adamı kullanamayan saadet partisi, hepsi bu kadar çok şans elimizde vardı ama beceremedik, bu tayyip nasılda birden böyle yükseldi nasıl başardı çatır çatır çatlıyorlar.. ak partili falan değilim, ha oy verirken akp ye veriyorum ama bu akp yi sonuna kadar körü körüne savunduğum anlamına gelmiyor, yeri geliyor diğer partiler doğru bişi söyleyince diğer partilerede helal olsun diyebiliyorum, ama sonuç olarak ak partiye oy veriyorum ve hakediyor, düşünüyorum bu akp olmasa hangi partiye oy vericem? şimdi uzun uzun yazmaya gerek yok, eskiden Türkiye neydi ne oldu, ben bu gelişimi ve değişimi göz ardı edemem..

Türkiyenin %90 ının MÜSLÜMAN olduğunu hala idrak edemeyen MUHALEFET milletvekilleri olduğu sürece Ak partinin önüne kimse geçemez.

El insaf. %90'ı Müslümanmış. Kaynak? İstatistik?

Bunu söylerken desteğiniz kimlikteki din kısmı ise, onunla bile %90 olacağını zannetmiyorum.

Muslumanı sokacak illa laf arasına.sorun zaten senin bu Müslüman sokma derdinde

işte seçmen profili böyle olunca, proje yerine eline kuran alıp meydanlarda beylik laflar etmek daha fazla prim yaptırıyor.
%100 müslüman bir ülke olsak bile banane, sanane. Evine et girmeyen ailenin vitaminsiz çocukları eminim ki sayfa sayfa güllü kitap yiyerek besleniyor.

Reyhanlı olduğunda kim iktidardaydı?
Roboski olduğunda kim iktirdardaydı?
Soma olduğunda kim iktidardaydı?
Gezi olduğunda kim iktidardaydı?
Suruç olduğunda kim iktidardaydı?
17 Aralıkta kim iktidardaydı?
Gerekirse Suriyeye 8 adam gönderir, iç savaş çıkarırım diyen MİT başkanı hangi iktidar döneminde MİT Başkanıydı?
10 yılda 50 milyar dolar hangi iktidar döneminde özelleştirildi?
10 yılda 170 milyar doları aşan bütçe açığı hangi iktidar döneminde verildi?

Ama Müslümanız elhamdurillah, Ama duble yol yapıldı alimallah doğrudur.

Bence iktidar olmayı istememek gibi bir durum değil ayrıca hocam, an itibari ile iktidara oynayamayacak olmanın verdiği bilinç. Kabul edelim ki adamlar çok iyi örgütlendi.

Hah! Misliman dedikleri de Müslüman değil zaten.ulan zamanında kuracaktım tarikatı, jessi james gibi arkadaşların iliğini gemüğünü sömurecektim.yanlış yaptık

Güldürdün doğrusu
Sümeyye erdoğana suikast haberinide chp yaptı zaten. Bu millet her ağzına allah kelimesi alanı dost sandığı için ülke bu haldedir. Kızı oğlu hepsi hırsızlık yaptı, yapmadı diyorsan nasıl o kadar malk mülk oldu diye sorarlar adama

Nice saygılı müslüman var birine birşey söylerken yanlış çıkarsa utanırım diyen

Malesef olay bu.
Liderleriniz de aynı sizin kafada olduğundan böyle bir konuya başlık oluyorlar
İşinize gelmiyorsa derdinizi marko paşaya anlatın

Liderim dediğim kişi

Mustafa Kemal ATATÜRK' tür.

CHP Atatürk'ün partisi olmaktan çıktı maalesef.ne zaman emine Ülker gitti, bu tasdiklenmiş oldu.ama chp buna mecbur.Atatürkçü dediğin adam sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.bu topraklara çok fazla geliyor.karşılık bulmuyor.aşırı din etkisi altında ülke diye düşünürdüm eskiden.ama alakası yokmuş.bildiğin cahil bi toplummuşuz sadece.cahillik kader değil tercihmiş..

İşin farklı bir boyutuda şu, yok ayakkabı kutusuymuş ta bilmemneymiş, ben öyle medyanın veya muhalefettekilerin, veya iktidarın herhangi bi kaynak ne kanıt göstermeksizin yaptığı söylemlere pek inanmıyorum, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz yani.. devlet bahçeli ninde ramazanda oruç tutmuyor kafirr münafıkk diye medyada çalkalandı, çay içerken bi fotoğrafını koydular sonrada başladılar adama sövmeye, önceden çekilmiş bi fotoyu koyupta öyle haber yapmak çok mu zor? yada yaşlı başlı adam, hastadır tutmaz tutamaz.. konuyu nereyemi bağlayacağım? hani kanıt iktidarın para çaldığına çırptığına dair? sonuçta cumhurbaşkanı olmak veya başbakan olmak bi meslek değil, başka işlerle uğraşır iş adamıdır önceden sonradan kendini yükselte yükselte bu kademeye ulaşır, e o zaman tüm iş adamlarından şüphelenelim?

Geri