Aklınızdan geçenin başınıza gelmesi

Konu sahibi son olarak 1063 gün önce görüldü
"İyi düşün iyi olsun." derler ve işte aklımıza gelenin başımıza gelmesi de aslında aynı mantığı içerir, bu sebeple kötü düşünceyi fark ettiğimiz an, iyi olanla yer değiştirmeye çabalamalıyız ki o olumsuz atmosfer dağılsın. Beyin gerçek ile hayali ayırt edemediği için her ne düşünürsek onu gerçeğe çevirmeye çalışır, biraz karışık bir konu ancak ana hatları ile kötü düşünce üretmemek ve fark edildiği an da iyisi ile değiştirmek gerekiyor.

Ya da aklıma gelenin karşıma çıkması

Kafa tasının içinde olan ve şeklen cevize benzeyen 1300/1800 gramlık beyinin evrenle olan bağlantısının yegane kanıtı.

Dusunceleri insani kaderi olur derler. Hem semavi dinlerde hemde budizmde dusunce gucune cok onem verilir, bosa degil belirli bir anlami olsa gerek, degil mi?

Guzel goren guzel dusunur, guzel dusunen hayatindan lezzet alir.

"İyi düşün iyi olsun." derler ve işte aklımıza gelenin başımıza gelmesi de aslında aynı mantığı içerir, bu sebeple kötü düşünceyi fark ettiğimiz an, iyi olanla yer değiştirmeye çabalamalıyız ki o olumsuz atmosfer dağılsın. Beyin gerçek ile hayali ayırt edemediği için her ne düşünürsek onu gerçeğe çevirmeye çalışır, biraz karışık bir konu ancak ana hatları ile kötü düşünce üretmemek ve fark edildiği an da iyisi ile değiştirmek gerekiyor.
Olumlu düşünmek ve kötüye kafa yormamak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: ne
Bende tersi oluyor… aklıma gelmeyen başıma geliyor gelir diye beklediğim de gelmiyor ilginç khjgjg

Hissettiğim gerçek çıkar er ya da geç…

birkaç kez forumda bunu dile getirmiştim. bu çok oluyor bana. geçmişten herhangi bir şey, o an gündemde değil, o an aklıma geliyor ve kafada düşünceler dönüp dururken reel veya sanal ortamda bunlarla karşılaşabiliyorum. ne alaka diyorsun. o kadar çok bu durum içerisinde yer aldım ki truman show içerisinde miyiz acaba diyorum : /

Kardeşimle bu olaya bulduğumuz çözüm, Farkına var diyoruz sesli şekilde ve olmuyor....
Saçma gelebilir ama çok kere denendi....
Özellikle anlık kafadan geçip giden kötü düşünce için.
Ama işin komiği artık iyi düşünceler geçtiğinde de iç sesim farkına var deyince o da olmuyo....

Genelde başkalarında hoş görmediklerim bir süre sonra benim de başıma gelir.

Enerji, dönüşüp duruyor işte. Düşünülene, söylenilene, her şeye dikkat etmek gerekiyor da, nerdeeee!!!

çekiyoruz ya. genelde de kötüyü…

Geri