Aklındaki tek gerçek nedir?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bugüne kadar tecrübe ettiğin yada öğrendiğin tek şüphesiz tek gerçeğin nedir?

Kendi hayatının kontrolünü her koşulda elinde tutmaya yetecek güce sahip olman gerektiği yoksa her olumsuzlukta alaşağı olursun.

Güzel veya huzurlu olan mutluluğun kendisi değil, ona doğru ilerlediğimizi sandığımız yolculuktur. Yol ve engeller hiç bitmez, bizi ilerlemekten alıkoyan şey çoğu zaman isteksizlik veya cahilliktir. Dolayısıyla kişiyi kıymetli kılmaya devam eden ulaşmaya çalıştığı hedefleridir. Hedefsiz hissetmek, tattığım en berbat duyguydu.

Şüphesiz tek bir gerçeğin beni kesmediği. Gerçek gerçeğin pez... Pardon. Gergeç gerçeğin distribütörüdür diyeyim.

hayat uzun bir yoldur ve kimse seninle sonsuza kadar gelmeyecek, kimin nerede katılacağını, kiminin de nerede atılacağını öğren.

hayat uzun bir yoldur ve kimse seninle sonsuza kadar gelmeyecek, kimin nerede katılacağını, kiminin de nerede atılacağını öğren.
Bunlari ne zaman tecrübe edindin de böyle ampirik ampirik konusuyon?
Bu akil mi?

Bunlari ne zaman tecrübe edindin de böyle ampirik ampirik konusuyon?
Bu akil mi?

ben geceleri de yaşadığımdan iki kat yoruldum galiba, o ara tecrübe etmiş olmalıyım süri.
ayrıca konumuz akıl mı? akıldaki tek gerçek
benim için tek gerçek her şeyin bitebilirliği.
çünkü rasyonalite bunu gerektirir

ben geceleri de yaşadığımdan iki kat yoruldum galiba, o ara tecrübe etmiş olmalıyım süri.
ayrıca konumuz akıl mı? akıldaki tek gerçek
benim için tek gerçek her şeyin bitebilirliği.
çünkü rasyonalite bunu gerektirir
Öyle sormus ya baslikta.
Halbuki yabanin ulasmak istedigi cevap ise Deneycilikte gizli..iceriginde belirtmis.
Deneycilik akilciligin karsitidir..deneycilik ile ulasilan tecrübeler, hisseldir..akilci deil...ve akilda da muhafaza edilmezler.
Baslik olmamis..
Ben de sana hani, akilcilik ile deneyciligi simbiyoz haline getirebilir misin diye rahatsiz etmistim.
Sorgulamak icin degil.

Öyle sormus ya baslikta.
Halbuki yabanin ulasmak istedigi cevap ise Deneycilikte gizli..iceriginde belirtmis.
Deneycilik akilciligin karsitidir..deneycilik ile ulasilan tecrübeler, hisseldir..akilci deil...ve akilda da muhafaza edilmezler.
Baslik olmamis..
Ben de sana hani, akilcilik ile deneyciligi simbiyoz haline getirebilir misin diye rahatsiz etmistim.
Sorgulamak icin degil.

oo öyle detaylı düşünürsek şüphesiz gerçek de yoktur diye uzatırız.
septisizm de girer işin içine.
ben başlığa baktım yapıştırdım, düşünmedim bile.
freud yeterince kafamı yakmıyormuş gibi sen de yakma :D

oo öyle detaylı düşünürsek şüphesiz gerçek de yoktur diye uzatırız.
septisizm de girer işin içine.
ben başlığa baktım yapıştırdım, düşünmedim bile.
freud yeterince kafamı yakmıyormuş gibi sen de yakma :D
Haklisin.....düsünmek bizim neyimizeeeeeeeeeee..
Gidip asansörü bombalayalim

Haklisin.....düsünmek bizim neyimizeeeeeeeeeee..
Gidip asansörü bombalayalim
hadi düşünelim.
sen işin içine doğduğundan, orada serpilip saçıldığından düşünmek senin kalen gibi.
biz yeni sayılırız bu memlekette.
bizi yerler.

Geri