Aklımdakiler Düşüyo Çekilin !

Konu sahibi son olarak 3734 gün önce görüldü
Hep korkmuştum bi şeyler karalasam ne derler diye.Artık direkt yazacağım ne diyorsanız diyin :)

Gerçi bir kez çok büyük bir özgüvenle yaptığım bir kaç iş vardı bilenler bilir..Onu sadece onlar bilsin :)
Her neyse efenim başlıyorum...

Ahmed Arif şiirleri gibi bir hayat istemiştim.Bunu daha sonra Ahmed Arif dinledikten sonra fark ettim gerçi.Meğer benzer bir hayat , bir dünya istemişiz üstatla.
Emrah Serbest hikayeleri gibi bir hayat istemiştim sonra.Gerçi bunu da Emrah Serbest okuduktan sonra fark etmiştim.Meğer onunla da aynı şeylermiş istediklerimiz.

Daha erkekçe , mertçe , açık , oyunsuz , saf... Sırf daha açık olsun diye virgülün sağına da soluna da boşluk koydum yıllarca , hayattan da bunu bekledim sadece..İnsanlardan da..

Hep bir gün doğumunun soğuk havasında aradım hayatı , insanları. Derince içime çekerken hiç kimse kötü olamaz derdim.Çünkü uyuyorlardı.Uyurken kötü olamaz hiç bir insan.

Hep kahve , çay kokusunda aradım hayatı , insanları.Sıcak bir yudumu aldığında hiç bir insan kötü olamaz diye düşündüm her zaman.

Hep bir sigarada aradım hayatı , insanları..Ateş ararken yakmak için sigarasını kötü olmamalıydı hiç kimse.

Hep mat renklerde aradım hayatı , insanları..Hep gülümsemelerde aradım..Hep rakının beyazlığında , gözyaşının tuzunda aradım..

Aradım , arıyorum. Değişmem hep ararım..

Ne olur gel..Ay karanlık.

Bana okutma için yazma dedi , sen okumayacaksan niye yazıyorum dedim içimden.

Ahmed Arif denildiği yerde, içime bir güzellik doluyor. Yazınız lütfen. Biz bir şey demeden okuruz. Şuraya bir anı bırakayım o halde.

Açardın,
Yalnızlığımda
Mavi ve yeşil,
Açardın.
Tavşan kanı, kınalı - berrak.
Yenerdim acıları, kahpelikleri...

Gitmek,
Gözlerinde gitmek sürgüne.
Yatmak,
Gözlerinde yatmak zindanı
Gözlerin hani?

"To be or not to be" değil.
"Cogito ergo sum" hiç değil...
Asıl iş, anlamak kaçınılmaz'ı,
Durdurulmaz çığı
Sonsuz akımı.

İçmek,
Gözlerinde içmek ayışığını.
Varmak,
Gözlerinde varmak can tılsımına.
Gözlerin hani?

Canımın gizlisinde bir can idin ki
Kan değil sevdamız akardı geceye,
Sıktıkça cellad,
Kemendi...

Duymak,
Gözlerinde duymak üç - ağaçları
Susmak,
Gözlerinde susmak,
Ustura gibi...
Gözlerin hani?

Bazen kendi kendime diyorum ki ;

'Dağ gibi adamı eze eze ... Hangi anası tipli parlak çömeze , hangi alemlerde kahkahanı ettin meze ? '

Git diye değil ama daha az düşünüyorum bu aralar seni.
Gel diye de değil ama özledim.

Hadi lan ordan sende daha bi Metin Üstündağ dizesinden sonra sigara yakmamışsın.

Geri