Ailesi istemediği için sevgilisini terk etmek

Z
  • Kullanıcı Zeyna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Ailemin istemediği biriyle evlenir miyim bilmem büyük konuşmamak lazım lakin gayet anlayışlı bir ailem var benim sevdiğim kadını baş tacı ederler

O adamlar mümkünse başka çiçeklere konsun. Kafasını koparırım o zurnanın :)

Annesi kesin kaynanalık yapacakdır.
Köle gelin arıyordur, aradığını bulamamıştır.
Adamda terkederek << baştaki kelimeyi sildirmiştir.
Sanarsın ailecek sevişecekler.

Ana kuzusu falan değildir. Aileni karşına almak o kadar kolay bir şey değil. Aile lan bu boru değil. Aşktan gözün kör olur, ilişkide yanlış giden bir şeyler olur sen göremezsin ailen görür. Belli bir süre sonra yuvadan ayrılsakta aile her şeyden önce gelir.

Ekonomik özgürlüğü yoktur.
yeryüzünde ki cehennemden kurtulmuşsunuz demektir, şükür namazı 4 rekat ;)

Bazen ailelerin çocuklarının mutluluklarını , iyiliklerini düşünüyorum adı altında, evlatlarını kendi istekleri dogrultusunda bazı dayatmalara maruz bıraktıkları ve onların seçimlerine engel oldukları düşüncesindeyim. Çocukken evet bir gerçek ki onların fikirlerine muhtacız. Ama yetişkinken kendi kaderimizin seçimlerini belirlemek bize bırakılmalı bence.

Aile kavramı çok önemli ama içinde şahıs değiştiren bir kavram. Bir yerden sonra 'yeni bir aile' kurar insan. Artık ailen odur senin.

sevgilisi icin ailesini terkediyorsa 'adam' değildir o zaten.
dogru bir karar vermiştir,sevgili bulunur aile bulunmaz.

Olması gerekeni yapan adamdır.
Ailesini hiçe sayıpta mutlu olanını görmedim daha hiç.

Normal bir durum,anlayıslı olmak gerek.

Ailesinin neden istemedigine gore degisebilecek bir durum

Cok farkli yapilarda, goruslerde, kisiliklerde olan iki insan olabilirler, ve bu durumun daha sonra sorun cikartabilecegini ancak aile gorur ve bunu soylerse, bu durumda ayrilmalari mantiklidir. Evlilik cocuk oyuncagi degildir, sadece sevginin yeterli olmayacagi bir kurumdur.

Ama, sirf kafalarindaki gelin adayina uymuyor diye, ogullari icin degil de kendileri icin degerlendirip istemiyorlarsa, burada erkegin devreye girip, ailesine gerekli aciklamayi yapmasi gerekir. Ailesini ikna ederek, karsidaki kisinin kisiligine odaklanmasi gerektiklerini belirtebilir.

genelde kızlar bu yüzden daha cok terkeder
olmayacak duaya aminin son bulmuş hali.

Bazı baskın aileler var ki,sırf rahat yönetebilmek adına evlatlarının düşüncesini hiçe sayıp dediğim dedik-cilik oynuyorlar.
Öyle ailenin sözünü de sittin sene dinlemem,işlerine baksınlar.

Sevgili ve aileyi kıyaslamak yanlış olur. Ebeveynler yıllarca evlatların kahrını çekiyor. Onlara sırtını dönmek hata olur. Sevgilinin de illa ki hakkı vardır lakin baştan bu konular konuşulursa kimsenin ahı kimsede kalmaz diye düşünüyorum.
Ailenin neden istemediği de önemli tabi, mesela fiziksel bazı aksaklıklardan dolayı kadını istememeleri (topallık gibi) bana göre yanlış ve böyle sebeplerden dolayı sevgililer terk edilmemeli.

Geri