Ailenizin istemediği birisi ile beraber olur musunuz ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Klasik Türk dizilerinden yola çıktım. Sizce böyle bişey yaparsanız mutlu olur musunuz?
Kültür farkı yaşam tarzı önemli olur mu sizin için.?

Daha çok 20 li yaşlarda aşk gözünü kör ediyor..Kimseyi dinlemiyor, bildiğini yaşıyorsun. Aileni ezip sonunda bir şekilde evleniyorsun, bu tür olaylarda %75'i aileler haklı çıkmıştır.
Kültür ve yaşam tarzı farklı olduğundan zaten aileler olmaz yapamazsın diyor falan filan...

Bu konuda görüş bildirecek birileri yok.
Olsa güzel olur muydu acaba mutsuz olacağımi ön görmeleri beni düşünmeleri falan.
Gerek yok ya iyi böyle.

ekşi'de böyle bir entry okumuştum ki zihnimde epey yer edindi.
"30+ yaşındaki kızlarmızın japon yapıştırıcısından daha yapışkan halde annesi veya babasına bağlı olması nedeniyledir."

bir erkek olarak baktığımda, aile ne karışır diyebiliyorum ve sevdiğim kadın beni istiyorsa, kimsenin ihtirasına kulak vermem.

gönül bu bazen yanlışlara düşebilir, kör edebilir ama o körlüğe düşmediysem ailemin karşısına çıkarmaya layık görmediğim birini zaten sevmem. öyle küçükken olmuştur mallıklarımız, toyluklarımız ama şu an için onların da sevmesi beni ekstra mutlu eder. sevdiğim insanla, sevdiğim insanların anlaşabiliyor olması en büyük mutluluklarımdandır nokta net.

soru çok üstünkörü, "ailenizin istemediği birisi ile beraber olur musunuz?". bilmem ki, neden istemiyorlar mesela? yaşı büyük diye mi, yaşantısı uygunsuz diye mi, tırnak içinde "geçmişi kirli" diye mi, dini sebeplerle mi, aileler uyuşmayacağı için mi, maddi sebeplerle mi? ya da bunların hiçbiri olmayıp kızın karakterinin dandikliğinden mi? hepsi ayrı ayrı değerlendirilecek şeyler. bu konuda "ailem asla ilişkilerime karışamaz" çıkışı da gerçekçi değildir. ailenle doğru iletişimin varsa gerekli görüldüğü yerde uyarı da dinlersin nasihat da.

benim ailem bugüne kadarki ilişkilerimle ilgili bana hiçbir şey dikte etmemiştir. bu onların sağlıklı yaklaşımlarının yanı sıra benim buna müsaade etmeyecek olmamla da alakalı. ben bilirim ki şimdiye dek pürüz çıkarmamış insanlar bugün biri için bir şey diyorsa dikkate almam gereken bi tarafı vardır. yalnız bu dediğimi, dengeyi iyi sağladığınızda yapabilirsiniz. her şeye karışan, her konuştuğunuzla ilgili fikir beyan eden, yeri gelince müdahale eden, hatta daha da ileri gidip sizi manipüle eden bir aileyle bunu yapamazsınız. bu onların sağlıksız davranmalarının yanı sıra, sizin de bireyselleşemediğinizi gösterir. insan ilk bireysellik savaşını ailesine karşı verir. bunu kavga gürültü gibi ya da anne babayla çatışma gibi düşünmemek lazım, psikolojik yönüyle bakmak lazım. bir ilişki içindeyken ailenizi her şeyin içine dahil ediyorsanız zaten balık baştan kokmuş oluyor.

Son düzenleme:
bu kız gerçekten birileriyle ciddi adım atmaya başladı galiba

Ailenizle tanıştırmadan önce konuşun neden konuşmuyorsunuz:D Konuşunca herkes dengini buluyor.

aileden önce semih’ten onay cıkmadıysa da olmam bu arada….nasıl unutmusum dkfkdj

Aıle yok olsa dinler miydim , SANMIYORUM .
Sonucta belli bir yas ustu olunca daha farklı bakıyorsunuz , yanlış da benim olmalı dogrularım gibi .

• Beğen
Tepkiler: ne
Büyük konuşmak istemem ama olmam ya

Olundu.
Deli caglarim... kimseyi umursamadigim donemlerdi...
Hala da umursamam LAKIN o donem evdeki aile kavramini bulmadigimdan oturu her seyi silip hareket etmistim.

Simdi annecigimin endiselerini, kaygilarini, cirpinislarini anladigim yaslardayim.
Cok gec oldu ama annemin rizasi olmadigi 1 1liktelik icinde bulunmak istemem/istemiyorum.

Insaallah ayni dongu de bulmam tekrar kendimi. Amin.

Geri