Ailenize karşı kırgınlıklarınız var mı?

Konu sahibi son olarak 1256 gün önce görüldü
Kan bağı babadan can bağı anneden demişler.
Bana sorsanız Annem ve babam harici dünyamı kimse darma duman edemez.

10-12 sene oldu babamın yüzünü görmeyeli, sesini duymayalı. Çokta lazım değil. Ailemden, akrabalarımdan bir çok kişiye kırgınlığım vardır. Kin'im de vardır.. Ölürsem mezarıma gelmeyin dediklerim ve hatta öldükleri zaman mezarına gitmeyeceğim dediklerim de vardır.

İyi bir şey mi?
Değil, ancak hayat bunu gerektiriyor.

10-12 sene oldu babamın yüzünü görmeyeli, sesini duymayalı. Çokta lazım değil. Ailemden, akrabalarımdan bir çok kişiye kırgınlığım vardır. Kin'im de vardır.. Ölürsem mezarıma gelmeyin dediklerim ve hatta öldükleri zaman mezarına gitmeyeceğim dediklerim de vardır.

İyi bir şey mi?
Değil, ancak hayat bunu gerektiriyor.
Bence iyi bir şey, seni değersiz hissettiren insanlardan uzak durmak gerekiyor.

Bence iyi bir şey, seni değersiz hissettiren insanlardan uzak durmak gerekiyor.
tam olarak bana değersizmişim hissi verdiklerini söyleyemem, değersizlikten ziyade çok çok farklı hani nasıl anlatayım bilmiyorum ancak şunu söyleyebilirim; bana yükledikleri sorumluluklar çok farklıydı ve ben onların bana yükledikleri sorumluluklardan ziyade hayatın bana yüklediği sorumlulukları üstlenmeyi seçtim, seçimim bana göre ağır ve ne kadar ağır olsa da kafam rahat. Kafa yapımızda da uymadı zaten hiç bir zaman. Onunda etkisi var.

Ancak yine de tekrarlamak zorundayım iyi bir şey değil, aile her şeydir, öyle olmalıdır. Kopuk bir aile yapısı tavsiye edebileceğim bir şey değil.

Benim bir kırgınlığım yok ama eğer bir baba olsaydım; babalığın para ile olmadığını bilirdim. Ne istiyorsam aldığın zaman babalık yapmışsın olmazsın. Benim derdimi dinlemeyip, iki sohbet etmedikten sonra parayı ne yapayım?

Zaten @Min sen çocukken kırgın olduğun babanla şimdiki adam (umarım hala sağdır) aynı adam değil. Bu mantığı benimseyebilenler kimseyi geçmişi için suçlamıyor.

Zaten @Min sen çocukken kırgın olduğun babanla şimdiki adam (umarım hala sağdır) aynı adam değil. Bu mantığı benimseyebilenler kimseyi geçmişi için suçlamıyor.
hisleri farklı olabilir ancak tutumu aynı malesef. ancak suçlayamam çünkü ailesi de ona öyle davranmış. çok haklısınız.

Güzel şeyler.
Kırılmak,darılmak,barışmak,coşmak falan.
İyi ya da kötü hiçbir şey hissetmemek daha kötü; eksik ya da yanlış olan ben miyim sorgulamalarını beraberinde getirir. Durum muhtemelen öyle de değildir.
Siz bi evlat olarak rolünüzün hakkını verdiyseniz üzerine eseleyeceginiz her şey zaman kaybı, gereksiz yük. Ailenizin bunun ötesindeki duygu durumları da onların problemi.

Hiç bir akrabam ile bir kırgınlığım yok ve olamaz. Zarar görebileceğim olanlardan uzak dururum ve böyle oluşabilecek kırgınlıkları önlemiş olurum. Bu benim yöntemim.

Var tabii ki.
Bürücek'te rahmetli babaannemle kalıyorum, hafta sonları da annem-babam-ağabeyim geliyor, ben babaannemle yaylada nene-torun takılıyoruz, misafirlikler teyzeler meyzeler, ortam bizde ya, her gün bir teyzedeyiz, pastalar börekler, akıyoruz.

Annemlerin gelmesine yakın onlardan yeni bir LEGO seti istemiştim, geldiler, ama LEGO'yu unutmuşlardı... Tam 1 hafta daha bekledim LEGO gelecek diye, çok zor günlerdi...

Ama rahmetli babannemle bir Rikkat teyzelere gidiyoruz bir Nuran teyzelere gidiyoruz, akıyoruz hafta içi.

Geri