Ailenin ilk çocuğu daha mı başarılı oluyor?

Konu sahibi son olarak 975 gün önce görüldü
Ailenin ilk çocuğu daha mı başarılı oluyor?

Abim benden daha başarılı olduğuna göre mümkündür çünkü daha fazla sorumluluk yüklenen büyük kardeş, sanırım hayata karşı daha güçlü oluyor ve bu da başarı oranını artıyor olabilir.

Ailenin ilk çocuğu olduğu için anne-baba hem deneyimsiz hem de çocuktan beklentileri yüksektir.Aile her şeyin ilkini bu çocukta göreceği için yüksek beklenti hırs ve başarı istekleri çocuğa yansıyabilir.Bununla paralel olarak ilk çocukların birçok alanda başarılı,hırslı,azimli,sorumluluk algıları yüksek çocuklar olmalarına rağmen kendilerine olan güvenlerinin düşük olduğu ve duygularını doğal olarak ifade edebilen bireyler olmadıkları saptanmıştır.Ayrıca çevresindekilerin beklentilerine duyarlı temkinli ve tutucu oldukları gözlemlenmiştir.

İlk çocuk, ikinci çocuktan sonra çocukluğunu kısmen yitirir.

Yok yav. Eğitim şansı bile bulamıyorlar

İlk çocuk daha zeki ve akademik olarak daha başarılı olur.

TÜM Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER) Başkanı Tunahan Coşkun tarafından yapılan araştırmada, eğitim uzmanları ve psikologlardan oluşan 20 kişilik ekip 672 çocuğun her biriyle yaklaşık 1 buçuk saat yüz yüze görüştü. 2 yıl süren çalışma, anne babanın eğitim durumu, çocuğun gittiği okulun türü, kardeş sayısı ve sırası, yaşadığı ilçe ve bölge gibi birçok farklı etkenin zeka puanı üzerindeki etkilerini belirledi.

Akademik başarı grafiğini bulamadım. Talep olursa daha fazla uğraşırım.

Yaş farkı varsa ve kardeş okurken siz çalışmaya başlamışsanız okul taksitlerini ödüyorsunuz. Başarı mı sorumluluk mu kerizlik mi bilmiyorum kardeş Okulu bitirse de maaşım cebimde kalsa diye gözlerinin içine bakıyorum.

Yaş farkı varsa ve kardeş okurken siz çalışmaya başlamışsanız okul taksitlerini ödüyorsunuz. Başarı mı sorumluluk mu kerizlik mi bilmiyorum kardeş Okulu bitirse de maaşım cebimde kalsa diye gözlerinin içine bakıyorum.

benim oğlumla kızımın arasında 9 yaş var mesela ( :

Futbolcu ailenin ilk çocuğu değil herhalde.

Geri