Ailelerin Kız Evlatları Yük Olarak Görmesi

Konu sahibi son olarak 2923 gün önce görüldü
Buna akıl sır erdiremiyorum neden evlendikten sonra kız evlat ailelerin sırtında yük olur ki ...
Bkz:Bu evden gelinlikle çıktın kefeninle girersin
Kız evlatları yük olarak gören herkesi kınıyorum

Iste herkes anne baba olamiyor. Oluyor ama olamiyor.

Halbuki,hayırlı olan kız evlat, nimettir, huzurdur,ferahtır.Doyulmaz..

Neyse ki bizim ailede kız çocukları prenses olarak görülür bu yüzden mi şımarık olduk biz ablamla bilmiyorum ki.

Evlat evlattır her zaman sahip çıkmak gerekir. Başlığı görünce çalışmadan evde oturan kızlar geldi aklıma ama içeriğe bakınca farklı bir açı gördüm. O daha çok eve dul olarak gelme laf söz olur, yan bakan olur mantığından. Kızım olsa ne olursa olsun sahip çıkarım.

Dünyanın kuruluşundan bu yana her zaman kız evlatları (medeni toplumlarda da ) bir meta gibi görüp aşağılamışlardır. Eksikleri sadece karşı cinsteki fazlalık ise evet eksikler ancak bunu o şekilde görenin düşüncesinde eksiklik var diye düşünmek lazım. Günümüzde anne ve babasına kız evladın daha hayrının olduğu aşikardır. Erkek evlendikten sonra eşiyle hayatına devam ederken kız evlattaki merhamet ve aileye bağlılık sebebiyle anne babasına daha şefkatli ve vefakardır. Buda annelik hissiyatından gelmektedir. Kız evlat yük olsun yükümü başımın üstünde taşırım.
Şahsen erkek evlat sahibi olmaktan ziyade kız evlat sahibi olmayı daha çok isteyenlerdenim.

Bazı kesimlerde kadın evlendiginde kocasinin malı olarak görüldüğü için eve bir katkısının olmayacağı düşüncesi ile yük görülür en azından baķım maliyeti çıksın diye de başlık parasına geçilmiştir.

İyi ki aileme doğmuşum.
Hicbir gün boyle birşey hissetmedim hatta babam benim icin olur o kadar sever​

arap geleneğidir. yoksa türkler anaerkildir.

Geri