Ailedeki tek bir kişinin seçimlerinin tüm aileyi etkilemesi

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Olumlu olabileceği gibi çoğu zaman olumsuz örneklere denk geliyoruz ve tek bir aile ferdinin hatalı seçimi, doğrudan tüm aileyi tepetaklak edebiliyor.

inatci ve ailesine (once esine, sonra cocuklara) danismayan, fikir sormayan, durumu ve planlarini anlatmayan ve haberdar etmeyen babalar/adamlar?

Ailem ile ilişkim yaprak dökümünden hallice salyalı sümüklü değil. Bazılarına zalimce gelse de gerçekçi yaklaşıyorum ben.
Ne ailem inatla mahvettiğim hayatımın ceremesini çeksin, ne de ben onlarinkini.
Yasamadiginiz,başınıza gelmeyen hiçbir şeyi bilemeyiz. Açın okuyun ekşide anne babayı huzur evine göndermek temalı başlıkları. Oturduğunuz yerden 'aaa ne huzurevi eşek gibi bakmali' derken insanlar neler yaşamış. Yaşlılık konforu için çocuk yapanlar da ayri midemi bulandiyor zaten. Çocuk büyütmeyi bilmezler, çocuğun hayatındaki en önemli belki 3. Kişi olan öğretmenin maaşına tatiline laf ederler. Eğitimden bir bok anladıkları da yoktur zaten.
Kadın 60 yaşına gelmiş hala cocuklari için kendini yırtıyor. Bi sey deyince anne-baba olunca anlarsın. Yahu yok, anlamam ben. Bu anlaşılacak bir şey değil. Çocuğum erişkin olmuş, inatla ısrarla hayatını mahvediyorsa kendi tercihi. Buna katlanmanin bir gereklilik, bir normalite olduğunu anlatmasın kimse bana. Tedavi olun, histerilerinizden arının. 18-20 yasindan sonra çocukla iletişim iyice sınırlanmali bence .

inatci ve ailesine (once esine, sonra cocuklara) danismayan, fikir sormayan, durumu ve planlarini anlatmayan ve haberdar etmeyen babalar/adamlar?
Evlilik harici de yaşanabiliyor ve örneğin kardeşinin hatalı bir seçiminin sonucunda tüm aile fertlerinin zorda kalması gibi.

Evet var böyle şerliler bütün aileye kötülüğü ile sözünü geçiren ve yaptıran

Ünlülerin özel yaşamında bu tip örneklere çok sık denk gelmeye başladık.

bi keresinde gılıçtaroğluna verecem dediydim
baya üzülmüşlerdi
yok be ne vermesi

Günümüz dünyasına uyumun derecesine bağlı olarak öyle şeyler kalmadı pek.

Her iki durumun da uzun uzun konuşulabilecek pozitif ve negatif yönleri var bence.

Forum olarak biz bir aile miyiz?
Hayır çünkü arada kötü niyetli olup da başkalarına zarar vermeye çalışanlar da çıkabiliyor ancak aile fertlerinin zararı aslında doğrudan kendine oluyor. Seçimleri hatalı olunca diğer fertler de dolaylı yoldan zarar görüyorlar.

Son düzenleme:
Geri