Ailedeki hasta bireylerin üzerinden raporu kullanarak sıfır araba almak

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bu yeni modami ya herkes raporu alıp sıfır araba alıyor en zengini bile yapıyor bilemedim ama güzel arabalar )

yeni moda değil ama araba fiyatları uçtuğu için şu sıralar herkes ailesinde hastalık arıyor… allah herkese şifasını versin tabii de böyle bir hak varsa da kullanılır. dayım hepimizden uyanık çıkıp aldı arabasını, 5 yılda bir yeniden alınabiliyor aynı raporla-öyle hatırlıyorum- ama bir alan bir daha alamıyor, mecbur başkası alacak… bu da bu kadar gündem oluyorsa kesin bir ayar gelir, hay sizin gündeminize… tam da dedemle anlaşmaya başlamışken… :emoji_unamused:

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Mahalledeki kari koca mimar arkadaşım arabalarını yenilemisler lüks bir araba hayırlı olsun dedim direkt açıklama yaptı annemin raporu ile aldık diye bende içimden bu iş çok su götürür dedim ))

daha fazla dillendirme serçecim… uyandırma uyuyan devleri, sakince bu konuyu geriye atıyoruz…

• Hehe
Ahaha elinizi çabuk tutun )

bedensel engeli bulunanların böyle bir hakkı olduğunu biliyorum ama hangi hastalığa sahip kişiler böyle bir şeyden yararlanıyor, hiçbir bilgim yok. mesela bence abimin birkaç tahtası eksik......... onun üzerinden alabiliyor muyuz, bir bakalım.dfghgh

kardeşimi dövme fikri çık aklımdan..

• Kahkaha
yeni moda değil ama araba fiyatları uçtuğu için şu sıralar herkes ailesinde hastalık arıyor… allah herkese şifasını versin tabii de böyle bir hak varsa da kullanılır. dayım hepimizden uyanık çıkıp aldı arabasını, 5 yılda bir yeniden alınabiliyor aynı raporla-öyle hatırlıyorum- ama bir alan bir daha alamıyor, mecbur başkası alacak… bu da bu kadar gündem oluyorsa kesin bir ayar gelir, hay sizin gündeminize… tam da dedemle anlaşmaya başlamışken… :emoji_unamused:
Yani şuan bildiğim kadarıyla (onayda hala bu süreç )diyelim aldı arabayı kişi vefat ederse ötv ödeme zorunluluğu geliyor , birde 10 yıla çıkartıldı satma muhabbeti. ( bizim karşı komşu baya uğraştı alamadı)

Yani şuan bildiğim kadarıyla onayda hala diyelim aldı arabayı kişi vefat ederse ötv ödeme zorunluluğu geliyor , birde 10 yıla çıkartıldı satma muhabbeti. ( bizim karşı komşu baya uğraştı alamadı)
unutmayın ki dedeme hiçbir şey olmaz… ben ölürsem dedem ödeyecekse ama olabilir, kızlarından esirgediği her şeyi misliyle ödemesine çok okeyim… her şeye el atacaklar illa her şeye…

Ne raporu bu? İlk kez duyuyorum… Çok şükür bunlara ihtiyaç dıymuyorum/z.

unutmayın ki dedeme hiçbir şey olmaz… ben ölürsem dedem ödeyecekse ama olabilir, kızlarından esirgediği her şeyi misliyle ödemesine çok okeyim… her şeye el atacaklar illa her şeye…
neyse tatsız bir konu sallayalım:=)

Yosunun dediği doğru. Ama olması gereken ortopedik engel dışında yüzdelik dilimle vergi indirimi olmaması. Çünkü seksen yaşında anan nenen olsa yüzde doksan engelli raporu alıyor. Diyemiyosun ki ulan gerizekalı heyet, bu sakatlık değil yaşlılık. O zaman ölen deden de %100 sakat o mantıkla.

Hukuk saçma bişey. Hep diyorum

Bak şeriatta bunlar yok. Kırkta bir vergini ver (%2,5) bitsin gitsin. O da bir yıl sende kalacak mal için. Ekmek günlük mesela, vergisi yok. Ha sadaka verirsin sana kalmış. Bunlar napıyo? %45 gelir, %135 ÖTV vergisi! Sonra nas var nas.. burda nas yok mu peki? Piyuuu..

Geri