Aile ve akraba bireylerin her bir araya gelisinde mutlaka politik uzerine tartisip kavga etmeleri

🕒 Konu sahibi 14 saat önce aktifti
*National geopgraphic hayvan belgeselleri izlenir
*Haber kanallari aciktir
*Futbol konusurlar
*Muthis makara sohbet eder, eglenirler

ve sonrasinda is ciddiye binmeye baslar. konu politik. sesler yavas yavas yukselir. aninda agresif hareketlerle ayaga kalkilir ve el kol hareketleri havada ucusur. birden her soz kisisel algilanmaya baslar ve ip orda kopar. kaos baslamistir. bagirmalar, derdini anlatmaya calisanlar. ohoho. bir kac saat surer ustelik.

bu tartisma bir cay, bir kurabiye veya bir kahveyle son bulur. gecenin sonunda herkes yine guleryuzle vedalasir, gulerek ve sakalasarak herkes evin yolunu tutar.

sonra bir bakmissin ki bayram yaklasmaya baslar. bu ne demek? herkes yine ayni ortama toplanacak demek. peki bu ne demek? HERE WE GO AGAIN..

"ulan yine mi....."
1636550321694.png

Bizde siyasetten çok şu günah mı şu sevap mı muhabbeti yapılır. Yok Kuran'da geçiyor, yok geçmiyor. Yok peygamber söylemiş.
Hiçbirinin Türkçe meali okumuşluğu yok bu arada.

CHP'lisine de, AKP'lisine de he diyorum, baş sallıyorum, hak veriyorum, iş bitiyor. Ne tartışayım? Herkes beni kendinden biliyor:)

siyaset konuşup tartışabilmek için belli bir yakınlık derecesi gerektiği için, bizim ahbaplar/akrabalar içinde de zıt görüş çok az olduğu için, pek gözlemlediğim bir şey değil bu. akpli vs diğerleri tartışmasından çok, akp'ye karşı nasıl muhalefet edilmesi gerektiğine dair kendi içinde tartışmalar olur. ama o da çok sık olmaz. açıkçası belli bir yaşın üstündeki, hayatı boyunca apolitik olmuş insanın düşünceleri muhalif bile olsa çekilmiyor. bağlamından kopuk ve önü ardı hatalarla dolu bir sürü zırva dinlemek kimin hoşuna gider ki? tr'deki 60+ kitle genelde böyle.

ismail seni kendinden sanan chpli arkadaşlara birkaç önerim olacak

Randevu | Dünyagöz Hastanesi | 444 4 469 (dunyagoz.com)
Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi - Hastane Randevu

bizim peder, zati sahanelerinden zerre hoşlanmaz ama amcam tam bir zatı şahane hayranı. yani tek bir yanlış ve günahı yokmuş gibi düşünür, peder bey de tek bir doğrusu olmadığını falan filan işte, bizim ki biraz killigina yapıyor ama olsun.
bunlar hep buluşmada kavga ederler, kufurlesir ve kuserler sonra yine barıştılar, alıştık.

Bizde hiç öyle kavgalar olmuyor ya... Sülalede çok erkek yok ondan olabilir.... Kiminin kocasi vefat, kimi ayrı.... Kadınlar da zaten öyle kavgalı dovuslu siyaset konuşmuyo...
Durduk yere siyasi catismali akraba hasreti çektim ne yalan söyleyeyim...

Siyaset hayatta en sevmediğim şey. Ortamı terk ederim.

çekirdek ailemiz dışındaki bireylerle siyaset konuşmuyoruz genellikle ya da şöyle söylim uzun uzadıya siyasi muhabbetlere girmiyoruz. çok yakın gördüğümüz birkaç dostumuz da var. ters düşsek de, yüksek tartışmalar hatırlamıyorum. temelde herkes memleketin iyiliğini düşünüyor, siyasi hiçbir oluşumla da bağımız yok, bir oyumuz var gidip veriyoruz işte. kavga etsek ne etmesek ne. dostuz ya da aileyiz işte. başımız ağrısa birbirimize koşuyoruz.

bizde pek mal yok ya. aynı görüş olunca herkes tek yöne yükseliyor keyifli oluyo. bi babannem işte…..o da bana aşık diye ses etmiyom seçim günü eve kitlicem

Geri