Aile Hekimleri İş Bıraktı: 10 Ocak'a Kadar Grev Kararı Alındı

Konu sahibi son olarak 13 gün önce görüldü
2gHws4t.md.jpg

Aile hekimleri Türkiye genelinde 6-10 Ocak tarihleri arasında 5 gün iş bırakma kararı aldı. Hekimler bugün bulundukları illerde eylemlere başladı.

Aile hekimleri yine grevde...

'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' için 2-6 Aralık günleri arasında beş günlük iş bırakma eylemi yapan aile hekimleri, bir grev kararı daha aldı.

Konuya ilişkin açıklama, Hekim Birliği Sendikası tarafından yapıldı.

5 GÜN İŞ BIRAKTILAR

Açıklamada, sağlıkta her geçen gün artan sorunlara dikkati çekmek amacıyla, 6-10 Ocak tarihlerinde 1. Basamakta, 8 Ocak'ta ise tüm basamaklarda Türkiye genelinde iş bırakma kararı alındığı ifade edildi.

Hekim Birliği Sendikası tarafından yapılan açıklamada, Türk Tabipleri Birliği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda sağlık emek ve meslek örgütlerinin, sağlık çalışanlarının yaşadığı hak kayıplarına ve halkın sağlık hizmetine erişimini etkileyen sorunlara karşı ortak mücadele kararı aldıkları anımsatıldı.

81 İLDE GÖSTERİ DÜZENLENECEK

Bu kapsamda aile hekimlerinin iş bırakma grevi başlarken bu sürece 81 ilde de gösteriler düzenlenecek.

Bugün bulundukları illerde sokağa çıkan hekimler, il sağlık müdürlükleri önünde toplanmaya başladı.

Döviz ve pankartlarla toplanmaya başlayan hekimler, basın açıklaması yapacak.

KAYNAK

Mesela yeni bir semte tasindin o semtin sagliginin kontenjani dolu ise (yeni çıkmış bu ) bir önceki gittiğin sağlıkta devam etmek zorundasin kaydini aldiramiyorsun ordanda silindi isen acikta kaldin olay bu )

Doktor olmak zor ancak hasta olmak daha da zor artık.

Mesela yeni bir semte tasindin o semtin sagliginin kontenjani dolu ise (yeni çıkmış bu ) bir önceki gittiğin sağlıkta devam etmek zorundasin kaydini aldiramiyorsun ordanda silindi isen acikta kaldin olay bu )
bu konuda yanlışın var. geçmek istediğin aile hekiminin kontenjanı doluysa zaten eski aile hekiminle devam ediyorsun. nasıl silineceksin, nasıl açıkta kalacaksın. bir ay önce ehliyet yenileme için değiştirdim. dolu kontenjan nedeniyle birkaç gün sürekli denedim, doluluk nedeniyle değiştiremediğim o süreçte eski aile hekimim hep tanımlı kaldı.

• Beğen
Tepkiler: ne
bu konuda yanlışın var. geçmek istediğin aile hekiminin kontenjanı doluysa zaten eski aile hekiminle devam ediyorsun. nasıl silineceksin, nasıl açıkta kalacaksın. bir ay önce ehliyet yenileme için değiştirdim. dolu kontenjan nedeniyle birkaç gün sürekli denedim, doluluk nedeniyle değiştiremediğim o süreçte eski aile hekimim hep tanımlı kaldı.
Teyzem yeni taşındı eski evi epey uzak oraya gitmesi mantıksız geldi her semt sağlığı kendi hastasina bakmali doluluk çok saçma geldi bana ilk defa karşılastim ben bununla defalarca taşınmamiza rağmen bence biseyler ters gidiyor bu konuda.

Cahilliğime verin ama ne işe yarıyorlar ki?

Bişey yazıcam da linç çekemem diye yazmıyorum

Hocam adamlar da tam da bundan şikayetçi. Bizi hadım ettiniz diyolar.

Yaz. Muhtemelen yanlis enformasyon sahibisin.
Ya aile hekimlerinin önceden de iş yükü çok fazla yoktu zaten… ya ilaç yazdırmaya gidersin ya da işte kan değerlerini ölçtürmeye falan rapor yazdırmaya gitsen ona bile yazmamak için çırpınıyorlar resmen
Amaaan hastalara bir afra tafralar ya kesinlikle karalamak için yazmıyorum
Ya da iyisine denk gelmedim bilmiyorum…
Bu yaz çalışcam diye evrak topluyordum işte aile hekiminden çıkaracağım testler vardı doktora gösterdim bunları istediler diye işte ne olarak çalışacağımı sordu söyledim ııı o zaman bunu istemezler dedi eksik tahlil çıkarmış kdkdkdkd gittim daha sonra eksik tahlilleri çıkarmakla uğraştım ne yazıyorsa onu çıkartsana işte yoruyorlar ya…
İlaç yazma konusunda hakları yeniyor ona okey ama onun dışında hakları yendiğini düşünmüyorum çünkü çok bir iş yükleri yok bir şey olduğunda en kötü polikliniklere gidiyorsun zaten orada hallediyorsun işini

20-30 arasında çalışırlar inşallah

Ay gerildim bir an ses cerrahi doktoru muhabbetinden sonra jsjdjdkd
Aralarında restlesme var aile hekimleri ile bakanlık arasında. Bunlar kendini pasife çektikçe bakanlık kırbaçlıyodu. Sonra taktik değiştirdi devlet. Ters psikoloji yaptı. İyice pasife aldılar bunları. Bunlar da delirdi. Ama haklılar bu kadar da olmaz. Lansor yazamıyo adamlar.

Aralarında restlesme var aile hekimleri ile bakanlık arasında. Bunlar kendini pasife çektikçe bakanlık kırbaçlıyodu. Sonra taktik değiştirdi devlet. Ters psikoloji yaptı. İyice pasife aldılar bunları. Bunlar da delirdi. Ama haklılar bu kadar da olmaz. Lansor yazamıyo adamlar.
Anladım o zaman farklı bir konu tabi

Geri