Aile cüzdanı

Konu sahibi son olarak 791 gün önce görüldü
Toplumsal Yapıyı Tahrip Timi İş Başında

Anayasa mahkemesi karar açıklamış:
"... Bu bağlamda eşlere içlerinden birinin soyadını veya bunun dışında bir adı ortak soyadı olarak belirleme imkânının tanınması ya da ortak soyadının eşlerin evlenmeden önceki soyadlarının birleşimden oluşacağının öngörülmesi de mümkündür..."

Yani kadının kocasının soyadını alması EŞİTLİK'e aykırıdır.

Doğrudur. Lakin bu yolla bir nesep düzenlemesi yapabiliyorduk toplumda. Hiç değilse ERKEK çocuk üzerinden KADIN ya da ADAM torununa kendi soy ismini verebiliyordu.

Anayasa Mahkemesinin yeni kararı ile ne kadın ne de adamın 3 nesil sonraya soyadını taşıması artık mümkün değil.

Mahkemenin teklifi:
Ya ikisi de hem kadının hem kocanın soyadını kullanacak
Ya ikisi anlaşıp herhangi birinin soyadını kullanacak
Ya da BAĞIMSIZ ne kadının ne erkeğin olan YENİ bir kelime seçip kendilerine Soyadı edinecekler.

buna da Aile Soyadı denilecek.

(Cengiz Beye Teşekkürlerimle)

Peki ayrılırlarsa ÇOCUKLAR hangi soyadını alacak?
Buna da cevap yok!

Lakin gidişat çocukların soyadına "Kadının" karar vereceği bir yere doğru gidiyor.

Kararlılar sanırım.
Müslüman Türk, Kürt, Çerkez, Gürcü, Laz, Pomak, Arnavut, Arap diye bir toplum bırakmayacaklar.

Herkesi BATILI toplumların berbat müsveddelerine dönüştürecekler.

Zeyl: 3-5 psikolojisi bozuk feminist Aplayı memnun etmek için toplumsal yapıyı alt üst etmenin karşılığında elde ettiğiniz şey ümid ederim yaptığınız şeye değiyordur.

https://www.anayasa.gov.tr/tr/haber...nin-soyadini-almasini-ongoren-kuralin-iptali/ ahmet hakan çakıcı 1682765579812.jpg

eşime ve çocuğuma soyadımı veremeyeceksem yallah baba evine

• Kahkaha
Tepkiler: W
bunun dışında bir adı ortak soyadı olarak belirleme imkânının tanınması
bu benim yıllardır beklediğim, olmasını umduğum ve yasalaşmamış olsa dahi avukatıma "nasıl yaparız" diye danıştığım bir şeydi. kendi adıma yasalaşmasına memnun oldum, işimiz kolaylaştı. ve yine yıllardır soyadı kanunu çıktığı sıra hayatta olanlar istediklerini seçebilmişler, biz neden bu haktan mahrum bırakılıyoruz diye hayıflanıyordum dileğim gerçekleşti.

toplumda yozlaşma, bozulma, soybağı kırma gibi çeşitli yan etkileri olacağı aşikar fekat onu da toplum düşünmeli ve buna göre hareket etmeli.

Aman sanki her evlenen kadin uygulayacak da..bi sakin olun

Geri