AİHM, Aleviliğin ayrı bir inanç olduğuna hükmetti

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Ebû'l-Hattâb el-Esedî'nin kurduğu “Hattâb'îyye Mezhebi”

Mezheb islamiyete göre neye dayanarak böyle bir karar alınmış acaba ?Alevi kardeşlerimizin de düşüncelerini merak ediyorum açıkçası @BuYuCu ne düşünüyorsun bu konuda ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Mezhep alt kolu olarak tanımlansaydı ibadet konusunda daha rahat olabilirlerdi. Farklı kategoriye ayrıldıkça, ötekileştirilecekler maalesef...

Ebû'l-Hattâb el-Esedî'nin kurduğu “Hattâb'îyye Mezhebi”

Mezheb islamiyete göre neye dayanarak böyle bir karar alınmış acaba ?Alevi kardeşlerimizin de düşüncelerini merak ediyorum açıkçası @BuYuCu ne düşünüyorsun bu konuda ?
Ben bu konularda yorumsuz kalmayı tercih ediyorum. Ancak su varki buda benim şahsi görüşüm asla ve asla her nr kadar düşünce fikir yada buna benzer bazı özgürlükleri savunsamda bir alevi olarak bu olayı ters buluyorum
Çünkü öncelikle alevi yada aleviliğin ne olduğunu bilmek lazım bugün H.z ali yi savunan kesime alevi deniyor Peki H.z ali kimdir ? Peygamber efendimizin amcasının oğlu ve damadı olup islamiyeti kabul eden ilk kisidir.Yani benim şahsi görüşüm alevilik islamiyetin bir parçası olup mehzhepdir. Ancak tabiki alevlerinde bazı temel hak ve özgürlükler açısından da bazı istek ve arzuları var .Nedir bunlar ortaokul ve liselerde yer alan din derslerinin seçmeli ders olarak okutulması ve aynı zamanda alevilerin inanc ve ibadetlerini daha rahat yasayabilmeleri acisindan cemevleri statusunun hem meclis hemde anayasaca kabul edilmeleri.Ama ben yine soyluyorum alevilik ve aleviler islamiyetin bir parcasidir.En onemli olay ise bu kararin emsal olarak özellıkle turkiyede nasil karsilanacagi suan icin ulkenin en büyük bütçesine sahip olan diyanet buna nasıl tepki verecek

Geri