Ahmet Ümit bab-ı esrar

Konu sahibi son olarak 2614 gün önce görüldü
Ahmet Ümitin diğer romanlarına bakınca biraz sönük kalsada kurgu olarak güzel hazırlanmış bır roman. kitapta mevlevilik hakkında ilginç detaylardan fazlasıyla bahsetmekte. Fakat bence kitapta ciddi anlamda mantık hataları var. Çok ciddi ve cinayet işlendiği düşünülen bir soruşturmada neden tek başına bir kadını gönderirler ki? Ayrıca Birde Karen in öve öve bitiremediği sevgilisi Nigel ne kadar da boş bi adammış.

Okuduğun bir roman mı peki ?
Tavsiye edermisin , kayda değerliliği varmı..

Okuduğun bir roman mı peki ?
Tavsiye edermisin , kayda değerliliği varmı..

mevlevilik hakkında birşey öğrenmek istiyorsan kesinlikle oku. sıkıcı değil insanı sürüklüyor fakat kitap hep aynı tempoda gidiyor.

Polisiye romanlarla beraber tarihi olayları ve öğretileri Türkiye'de en iyi sentezleyen yazarların başında. Bab-ı Esrar da okunması gereken romanlarından. Bunlara ek olarak Karen "Kimya" Greenwood bana göre çizilmiş en güçlü kadın karakterlerden.

Polisiye romanlarla beraber tarihi olayları ve öğretileri Türkiye'de en iyi sentezleyen yazarların başında. Bab-ı Esrar da okunması gereken romanlarından. Bunlara ek olarak Karen "Kimya" Greenwood bana göre çizilmiş en güçlü kadın karakterlerden.

Çok güzel demişsinde ne suratsız ne asabi kızmış ya :p
Kadın resmen önüne geleni tersledi :D

Çok güzel demişsinde ne suratsız ne asabi kızmış ya :p
Kadın resmen önüne geleni tersledi :D

İtiraf et çok güçlü bir karakter. :p Sert, otoriter, bilgili, kültürlü; ama bir yanı da merhametli, sevgi dolu, aşık, uysal. Tam bir sentez kişilik.

Kitap güzel de bir türlü oturup kendimi verip bitiremiyorum.

Okudum ve beğendim kitabı. Miss Karen'in doktor sevgilisine uyuz olmuştum. :/ Çok ruhsuz, hissizdi. Karen'i sadece bir kadın olarak düşündü beraber olabileceği. :/

Okumayı planladığım kitaplar arasında uzunca süredir yerini koruyor.

Mevlana ve Şems' in ilahi aşkından nemalanıp kitap yazan yazarlar arasında olmasa idi Ahmet ÜMİT gözümde iyi bir yazar olabilirdi. Konu harmanlama kabiliyetine diyecek sözüm yok, hayal gücü, kurgu ve olayların akışı polisiye romanların aranan özelliği ve Ümit bunu çok iyi yapıyor. Karen Kimya GREENWOOD etkisinde kaldığım karakterlerdendir.

Yazarın Aşk Köpekliktir ve İstanbul Hatırası isimli eserlerini de okuyun derim. Beyoğlu' nun En Güzel Abisini okumayın ama.

Geri