Ahmet Türk: Bu süreci bozan Kürtler olmayacak

🕒 Konu sahibi 12 saat önce aktifti
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve yerine kayyım atanan Ahmet Türk, iktidarın "Terörsüz Türkiye" olarak adlandırdığı sürece ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Elbette ki bu sürecin kalıcı barışa dönüşmesi için biz Kürtler olarak, Kürt hareketi olarak, Kürt siyaseti olarak sabırla bekleyeceğiz, bu süreci bozan Kürtler olmayacak, sabırla izleyeceğiz. Ama elbette toplumda bir güvensizliğin geliştiğini de görüyoruz" dedi.

İstanbul'da "Türkiye’nin demokrasi, barış ve eşit yurttaşlık mücadelesinin yeni bir eşiğinde; ortak geleceği birlikte düşünmek, tartışmak ve yeniden kurmak amacıyla" İkinci Yüzyılda Cumhuriyetin Demokratik Dönüşümü Konferansı'nın ikinci gününde Ahmet Türk konuştu. Türk konuşmasında "sürece" ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk, şunları söyledi:

"27 Şubat'tan beri Sayın Öcalan'ın açıklamasından sonra bugüne kadar üst düzeyde birçok görüşmeler yapılmasına rağmen maalesef yol haritası nedir? Neler yapılmak isteniyor? Bizden beklenti nedir? Kendileri bu konuda ne düşünüyor? Henüz bunu bilmiş, öğrenmiş değiliz. Bu gerçek ortada. Elbette ki bu sürecin kalıcı barışa dönüşmesi için biz Kürtler olarak, Kürt hareketi olarak, Kürt siyaseti olarak sabırla bekleyeceğiz, bu süreci bozan Kürtler olmayacak, sabırla izleyeceğiz. Ama elbette toplumda bir güvensizliğin geliştiğini de görüyoruz.

Umut ediyorum ki bu süreç başarıya ulaşır ve toplumsal barışın önündeki engeller ortadan kalkar. Bu sürecin iyi işlemesi ya da başarılı olması için değerli Türkiye demokratlarına, devrimcilerine, sosyalistlerine ihtiyacımız var. Biz birlikte bunu aşabiliriz. Ve inanıyorum ki bu konferanstan sonra da böyle bir momenti yakalarız ve birlikte siyasetin adım atması, hükümetin adım atması konusunda önemli baskı unsuru olarak ortaya çıkarız ve etkili oluruz.

"Kimliğim yok, dilim yok, halkım yok sayılıyor"​

Yüksek Seçim Kurulu, üç dönem de adaylığımın önünde bir engel olmadığını ifade etti. Üç dönem Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığına aday oldum, kayyım atandı. Bu ayrı. 'Şimdi Kürtler ne istiyor' diyorlar. Ben kendimden örnek vermek istiyorum. Ben Kürdistan'da geniş toprağı olan bir ailenin çocuğuyum. Kimliğim yok, dilim yok, halkım yok sayılıyor. İşte 'Kürt sorunu benim, Kürt sorunu buradadır' diyorum.

"Biz yaşamımız boyunca bölücü olmadık"​

Biz yaşamımız boyunca bölücü olmadık. Birleştirici olmaya çalıştık. Hep toplumsal barışın ve halkların kardeşliğini savunduk. Bugün de aynı şey savunuyoruz. Bütün zulüm politikalarına rağmen bunu savunuyoruz. 12 Eylülleri, 1986’ları yaşadık... 1994’lerde dokunulmazlığımızın kaldırılıp cezaevine atıldığımız arkadaşların dönemini yaşadık. Ama demokratik siyasetten vazgeçmedik. Sorunların demokratik siyasetle çözüleceğine inandık. Bu inancımızı kaybetmek istemiyoruz. Ve buradan bu sürecin içinde olan, bu süreci yürüten bütün aktörlere seslenmek istiyoruz: Kürt halkına yazık, Türk halkına yazık. Birleştirici olun, halkları kucaklayın ve geleceği güvence altına alacak projelerle ortaya çıkın."

Haber Kaynaği

Kesinlikle çıkarlarına ters düşenler bozacak eģer bozulursa. Ülkeyi düşünen kimse yok kimse kendisini salak yerine koyanlara bel bağlamasın.

Bozacak olanlar kendileri bozguna uğradı şu an.

80 ve 90 lı yıllarda meshur olan domuz bağcılarla yeni ayasa kurmak sanırım sana ve ülkene hayırlı olur ( Olmayan ülkene olsaydı zaten burada o sekıl yazmazdın )
Nasıl bir yanda DEM parti ye terörist diyıp sonras onların desteği ile İBB de destek istemek
Yada şöyle sorayım sana
sence nasıl 1 duygu bir yandan teröre lanet okuyup Hizbullah destekci parti ile koalisyon kurmak ittifak olmak .
Sen yine anlamadın sanırım
Kürtlere lanet okuyup Kobani de İŞİD`i kürtler sayesinde yendik dediğiniz günü ne zaman unuttunuz
Uluslarası siyaset bilim uzmanı @ismail89
Teşekkür ederiz.

80 ve 90 lı yıllarda meshur olan domuz bağcılarla yeni ayasa kurmak sanırım sana ve ülkene hayırlı olur ( Olmayan ülkene olsaydı zaten burada o sekıl yazmazdın )
Nasıl bir yanda DEM parti ye terörist diyıp sonras onların desteği ile İBB de destek istemek
Yada şöyle sorayım sana
sence nasıl 1 duygu bir yandan teröre lanet okuyup Hizbullah destekci parti ile koalisyon kurmak ittifak olmak .
Sen yine anlamadın sanırım
Kürtlere lanet okuyup Kobani de İŞİD`i kürtler sayesinde yendik dediğiniz günü ne zaman unuttunuz
Uluslarası siyaset bilim uzmanı @ismail89
Sanırım olaylardan bir şey anlamayan sensin.

Benim bildiğim ve asla şaşmayan bir politik gerçeklik var bu ülkede ;

Kürt bozmasa da fatura kürde kesilir. Bu süreç de akamete uğradığında fatura muhakkak ki kürde kesilecektir.
fatura kürde kesilsin ne olacak, nasılsa ödemezsiniz. (bunu yapmazsam olmazdı, girdim çıktım dayanamadım)

Onu sen ve ben biliyoruz. Bak ben senden baskasıyla siyaset konuşmuyorum. Çünku kırıcı değilsin. tartısma adabını vs biliyorsun.
Ben seni ondan dolayı sevip sayıyorum.
Biz bir aileyiz. Küseriz, kızarız, kavga ederiz, ama hep aile kalırız. Dışlamak yobazların işidir.
Konumuza geçelim uluslararasi siyaset bilim uzmanı

sence nasıl 1 duygu bir yandan teröre lanet okuyup Hizbullah destekci parti ile koalisyon kurmak ittifak olmak

Onu sen ve ben biliyoruz. Bak ben senden baskasıyla siyaset konuşmuyorum. Çünku kırıcı değilsin. tartısma adabını vs biliyorsun.
Ben seni ondan dolayı sevip sayıyorum.

Konumuza geçelim uluslararasi siyaset bilim uzmanı

sence nasıl 1 duygu bir yandan teröre lanet okuyup Hizbullah destekci parti ile koalisyon kurmak ittifak olmak
Senin Terör dediğine Batı özgürlük savaşçısı diyor. Şimdi kim haklı?

O zaman benim özgürlükcu savascısı diyenler haklı
O zaman batı ya göre bizde terör yok.
Oysa 2000`li yıllarda ülkeyi sıfır terör ile alan akp bugun kendi terörünü yarattı dıyebılırmıyız.
Senin Terör dediğine Batı özgürlük savaşçısı diyor. Şimdi kim haklı?

O zmaan benim özgürlükcu savascısı diyenler haklı
IO zaman batı ya göre bizde terör yok.
Oysa 2000`li yıllarda ülkeyi sıfır terör ile alan akp bugun kendi terörünü yarattı dıyebılırmıyız.
Terör bir engelleme aracı. AKP kendisini neden engelllesin?
PKK terörü Turgut Özal zamanında başladı. Ondan önce ASALA vardı.
Turgut Özal ülkenin o zamana kadar en büyük sorunu olan rüşvet'i kısmen kaldırmayı başardı. Yeni engel olarak Terör başladı. Buna artık alışmamız gerektiğini de Süleyman Demirel söylemişti. Asala da, Pkk da komşularımız ile aramızı açtı. Ülke'yi içe kapanmaya zorladı. Ülke içinde de korku yaratarak insanların üretkenliğini sınırladı. Hatta halk içinde bir iç düşmanlık yarattı.

Ermeniyim diyen kızla çıkamaz, Kürt'üm diyen komşuyla mesafe koyar olduk.

Şimdi barış zamanı.

AKP bunca zaman içerisinde terörden faydalandı ısmail. Örnek olarak İŞİD`i AKP HÜKÜMETİ DESTEKLEDİ Akabinde şuan suriyede kurulan hükümet İŞİD hükümeti. Ama İŞİD ı yıkmak ıcın kürtleri öne sürdüler. kısaca AKP`nin suana kadar ayakda kalma sebebi terördür.
Öcalan 1999 tarıhınde yakalandiğinda ülkede sıfır terör vardı. 2002 genel secımlerınde akp iktidar olunca nedense her yerde terör fıskırdı. Tıpkı gabardakı cizredekı batmandakı petrol gıbı terörde akp nın hukumetının eserıdır

Terör bir engelleme aracı. AKP kendisini neden engelllesin?

Bak bundada yanıldın ismail
Asla özal rüsveti kaldırmadı tam tersıne ona zemın hazırladı. örnek benim memurum işi bilir dıyerek . Kacak malboro sigarası ilk özal zamanında ülkeye girdi. Kacak döviz hayali ihracat özal donemınde ülkeye girdi.
Turgut Özal ülkenin o zamana kadar en büyük sorunu olan rüşvet'i kısmen kaldırmayı başardi
yahu nedense hep demirel den özal dan örnek verıyorsunda eksık verıyorsun ismail. Zaten AKP ye ne olursa ya asala yada pkk olmadı dıs güclerden gelıyor. Dolar cıkar trump yapar Petrol düşer ptin yapar. Yoğurt maya tutmaz netanhayu yapar . Madem bunlar oluyorda nedense 25 yıldır ülkesını ağlatan iktidar neden birsey yapmıyor ismail. Madem dışa bağimlı değiliz madem ABD güdümünde değiliz. Oysa kapatalım kürecıki çıkalım nato dan
. Yeni engel olarak Terör başladı. Buna artık alışmamız gerektiğini de Süleyman Demirel söylemişti. Asala da, Pkk da komşularımız ile aramızı açtı. Ülke'yi içe kapanmaya zorladı. Ülke içinde de korku yaratarak insanların üretkenliğini sınırladı. Hatta halk içinde bir iç düşmanlık yarattı.

Ermeniyim diyen kızla çıkamaz, Kürt'üm diyen komşuyla mesafe koyar olduk.

Şimdi barış zamanı.

Bak sana birsey anlatacağim ismail.

Gecenlerde Özbekistan azerbaycan kazakistan ve eskı sovyetlerde bulunan suan bağimsiz olan türki cumhuriyetlere senin sayın dunya liderin ugruna namaz vakıtlerını değiştirdiğiniz Kıblenızı inkar ettiğiniz recep tayyip erdoğan baskanlık etti. Amac türk dunyasını bir arada tutup ortadoğuda basarılı olmak . O gün toplantıda olan kazakistan cumhurbaskanı çıktı hem GKRC ( Kıbrıs rum lideri ) liderine Devlet Dostluk Nişanı verdi. Ve Güney kıbrıs da elcılık acıp rum kesımını tanıdı.
Kısaca akp herseyde basarısız olduğu gerceği bir kez daha gün yuzune cıktı:
Ekonomı dersen zaten ortada .
Komsularla ilişkı desenız ortada Şimdi sana sorsam amerıka kıskanıyor almanya kapıda beklıyor japonya müslüman oldu bırleselim dıyor. hepsı bizi kıskanıyor
Yahu Surıyede bulunan süleyman sah turbesının yerını bile değiştirdiniz @ismail89
Adam sağliğinda bile bu kadar gezmedi .
Adalet hukuk yargı sistemi ALLAH`a emanet diyeceğimde onuda sizin günahınıza ortak etmeyim. Sonucda Makaramı bakara mı diye zaten onu ve ona ınanlarıda ayaklar altına aldınız.
,
Kısaca @ismail89
üstünüzde kan var Kan.
Roboskide öldürülen cocukların kanı var.
Türkan saylan ın kanı var.
Tuncelı de öldürülen gencecık universite öğrencısi gülistan dokunun kanı var.
Çocuguna bir cıft ayakkabı alamayan köpruden atlayan işcının kanı var.
Yer altında çalişan madencılerın ahı var @ismail89
Somada tekmelediğiniz işçinin alın teri var yakanızda
Konusturma beni @ismail89
hastayım sinirim cıkıyor kardesım :*

Geri