Ahmet Batman - Sabah Uykum

Konu sahibi son olarak 1282 gün önce görüldü
0000000558646-1.jpg

Belki bir kitabın aynı sayfasında ağlamışızdır. İşte bu haberimiz olmadığı halde dünyanın en güzel karşılaşması olabilir.
Ben anlam veremiyorum yani neden bittiğine değil madem bitecekti neden bu kadar hevesli başladık? Ben ikimizdeki bu hevese anlam veremiyorum. Ne oldu bize bilmiyorum ama iyi şeyler olmadığını çok iyi biliyorum. Ya çok yanlış zamanda karşılaştık ya da hiç karşılaşmaması gereken iki insandık. Biz neydik bilmiyorum. Sevgili desem değil, aşık desem değil bildiğin rastlantıydık işte ondan öte gidemedik.​

Özellikle Twitter’da sıkça alıntılarına denk geldiğim yazar. Çokça methedilince ve bu kitabı da tesadüfen elime geçince merakımdan göz attım. Sadece 20 sayfa dayanabildim. Gücüm, enerjim okuduğum her satırda şırıngayla çekiliyor gibiydi.

Okuduğum yazımların çoğu aşk acısı, özlem temalı vurgulu cümlelerdi. Vurgulu cümleler olmasının sebebi yazarın yazım tarzı ile değil, pazarlama tarzı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Zira hemen hemen her cümlesi Twitter’dan yada diğer sosyal medya mecralarından paylaşmak için uygun karakterlerde. Ki bundan ötürü çoğunlukla sosyal medyada denk geliyorum. Zira bu kitabı elinde gördüğüm kişiler de çoğunlukla altını çizip sosyal medyada paylaşıyordu.

Dikkat ettiğim bir diğer husus da hitap ettiği kitleye dair. Hayatında doğru düzgün dünya klasiği okumamış, eğitim seviyesi düşük ve bu kitapla onun edebiyatçı olduğunu zanneden kişiler. Bir nevi "sesine sarılmak istiyorum" varoşluğu. Aşk acısı mı çekiliyor yoksa onlar mı aşka acı çektiriyor tam bir muamma.

Kahraman Tazeoğlu ile beraber Türk edebiyatının(edebiyat olduğu veyahut yazar olmaları da ayrıca bir tartışma konusu) şu an için düşebileceği en dip noktalardan.

Niye yüklenionuz insanlara ya?
Istediklerini okusunlar.

Geri