Ahlak

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Kesinlikle ucu açık değişken bir kavram olduğuna inanıyorum.
Bireysel ve toplumsal olarak iki şekilde incelenebilir.
Bir nevi kişinin yaşam şekli hayata bakış açısı kendisine ve etrafına duyduğu saygı bütünü, Vicdanın davranış ve düşüncelerine yansıma şeklidir.

Değişken olduğunu en iyi savunan
Albert Camus der ki;

"Sizin ahlakınız benim ahlakim değildir.
Sizin vicdanıniz da benim vicdanım degildir"

o kadar değişken bir kavramdır ki, islam gibi tartışmaya kapalı temelleri olan bir din içinde bile islam ahlakı zamanla değişmiştir. tabiat kurallarının üstünde ne dini ne de etnik bir kuralın olamayacağını gösteriyor bize bu.

türkiyede genel olarak ahlak : cinsellik
kime göre neye göre en iyi bu söz anlatabilir

Armutta bile 'ar' varken; Dışı insan, içi şeytan olan insanların pek uzak durduğu/kaldığı bir mevzu.

''Pek zayıftı edep, kalmamıştı hiç kası,
Hatta ahlâkın bile düşmüştü şapkası.''

K.Ş.E.

Herkeste bulamayacağımız bir özellik.

gittikçe kaybolan şey.

Akıl gibidir kiminde var kullanır kiminde var kıllanır..

sözlükte yazılan anlamı herkes tarafından bilinse de çoğu kişide bulunmayan şey...

yaptığın şey, rahat uyumana sebep oluyorsa , Ahlaklısındır.
bu toplumsal gibi görünsede, kişisel bir değerdir.Önemlidir.

Platon için bir zanaattir. Ahlâksızlık yerine tercih edilmelidir ve bu zanaatte usta olanlar için iyidir. Aynı zamanda bu zanaatin öğrenimi ancak ve ancak âdil bir toplumda gerçekleşebilir.

Platon'u daha iyi anlamak için "Devlet" kitabını okumalarını herkese tavsiye edebilirim.

Sevgili Eylül23, yalnız Republic kitabı ile anlaşılabileceğini sanmıyorum Platon'un. Platon'u anlamak adına Presocratic felsefecileri okumak gerekiyor. Bunlardan en önemlileri Herakleitos ve Parmenides. Aynı zamanda Eski Yunan Uygarlığı hakkında da bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu edinilen bilgiler ise basit düzeyde kalacaktır, bunu da unutmamak gerek.

Forumda dün yaşanmış birtakım olayların ahlaksızca olduğu hususunda mutabakata varmamız beni ziyadesiyle memnun edecektir.​

Forumda dün yaşanmış birtakım olayların ahlaksızca olduğu hususunda mutabakata varmamız beni ziyadesiyle memnun edecektir.​

bunca mutakabata varırım seninle mastor
her ne olursa olsun dünkü nicklerle yapılanın af edilir bir tarafı yok
kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda

Geri