Ağustos Böceği ile Cırcır Böceği aynı türler midir?

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
Hayır aynı tür değillerdir.
En önemli farkları ise çıkardıkları sestir.Ağustos böceklerinde genellikle sadece erkek Ağustos böcekleri ses çıkartabilmektedir.Nedeni çiftleşmek için Dişi ağustos böceklerine seslenmeleri olarak tanımlanmaktadır genellikle.Cırcır böcekleri genellikle gece öterken,Ağustos böcekleri bütün gün ötebilmektedir.Cırcır böcekleri ağırlıklı olarak İlkbahar'da aktifken,Ağustos böcekleri Yaz sonlarında aktiftir.

Bkz: Cırcır böceği resmi

SI1050_CircirBocegi1.jpg

Bkz: Ağustos böceği resmi

b%C3%B62-300x202.jpg

Ay resimlerine bakarken bile içim bi hoş oldu, çok korkuyorum su çekirgegillerden ya. Circirin bacakları da ayni. Köyde bir gece herkes uyurken evde gördüm neredeyse ruhumu teslim ediyodum. Titriyorum görünce manyak gibi

Bunları yakalayıp tavuklara verirdim ben. :D

Korktugumu görenlerin hep kurduğu cümle.
"Küçükken bunlari toplar kekliklere verirdim."
Burada da cikti karsima. :ı

Çok tatlışlar bence. :cici:

Yav ben bunları yakalayıp tavuklara verdim. Korktuğundan dolayı yazmadım. :T: Doğup büyüdüğüm yer Allah'ın sktr ettiği yerdi. En büyük hobim buydu. Ayrıca kargalar civcivleri kaçırırdı ve ben de kargaları öldürür etini küçük parçalar halinde civcivlere yedirirdim. Daha da anlatayım mı?

Yav ben bunları yakalayıp tavuklara verdim. Korktuğundan dolayı yazmadım. :T: Doğup büyüdüğüm yer Allah'ın sktr ettiği yerdi. En büyük hobim buydu. Ayrıca kargalar civcivleri kaçırırdı ve ben de kargaları öldürür etini küçük parçalar halinde civcivlere yedirirdim. Daha da anlatayım mı?
Bana dedin demedim ki burada da bu cümle karsima cikti dedim. Benim köyüm de dağ basi ben o ifadeyi kullanmam elbette.
Baya cani gördüm yalniz. Valla ben böcek öldürünce üzülüyorum ama içinde doğup büyüyünce farklı oluyor tabii.

Bana dedin demedim ki burada da bu cümle karsima cikti dedim. Benim köyüm de dağ basi ben o ifadeyi kullanmam elbette.
Baya cani gördüm yalniz. Valla ben böcek öldürünce üzülüyorum ama içinde doğup büyüyünce farklı oluyor tabii.

Bir kuş öldürdüğümde geceleri uyuyamazdım vicdan azabından ama öteki aynı b..ku yerdim yine de. Postundan alındım valla. Et yiyorsan bir hayvan kesilmiştir. Yok ben vejeteryanım dersen, bir bitkinin türünü devam ettirmesi için göznuru tohumluğunu almışsındır yada bitkiyi komple götürmüşsündür. Neyse, seni realizme davet ediyorum.

Bir kuş öldürdüğümde geceleri uyuyamazdım vicdan azabından ama öteki aynı b..ku yerdim yine de. Postundan alındım valla. Et yiyorsan bir hayvan kesilmiştir. Yok ben vejeteryanım dersen, bir bitkinin türünü devam ettirmesi için göznuru tohumluğunu almışsındır yada bitkiyi komple götürmüşsündür. Neyse, seni realizme davet ediyorum.
Yazdiklarindan yazdiklarimi olabilecek en saçma yere çekip o şekilde anladigini görüyorum. Ama öyle değil birkaç defa oku ve mümkünse daha iyi bir ruh haliyle oku. Ya da okuma boşver öyle kalsin. Te Allam ya.

Yazdiklarindan yazdiklarimi olabilecek en saçma yere çekip o şekilde anladigini görüyorum. Ama öyle değil birkaç defa oku ve mümkünse daha iyi bir ruh haliyle oku. Ya da okuma boşver öyle kalsin. Te Allam ya.

Tamam. Boş verdim ve okumadım. :)

İkisi de aynı âlem, şube, alt şube ve sınıfa aittir. Farklılığın başladığı yer ise bulundukları takımdır. Cırcır böceği orthoptera yani düz kanatlı iken; ağustos böceği hemiptera yani yarım kanatlıdır.

Geri