Ağrı'da doktordan 'kadın sünneti' reklamı: TTB disiplin soruşturması başlattı

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Ağrı'da bir doktorun sosyal medyada "kadın sünneti" reklamı yapması tepki çekti. TTB disiplin soruşturması başlatırken, hak örgütleri ve milletvekilleri Sağlık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nı adli soruşturma açmaya çağırdı.

‘Kadın sünneti’ ilanı veren doktor, suçlamaları yanıtladı: Herkes gibi ben de karşıyım, “hud derisi alma” operasyonunu kastetmiştim.

@HosgeldinHarunAbi Can sıkıcı bir konu ancak senden de yorum rica ediyorum.
Bizim kanun sistematiğimiz “Kanunsuz suç ve ceza olmaz” üzerine. Yani bir şey suçsa kanunda yeri olmalı. Müstakil olarak “kadın sünneti” müstakil bir suç olarak düzenlenmiyor kanunumuzda. Ama yaralama var. Nitelikli kasten yaralama olur mu? Rızaen bile yapılsa işlem bence olur. Çünkü vücud bütünlüğü üzerinde kişinin sınırsız tasarruf hakkı yok. (Bknz ötenazi)

Ama gel hazır bunu sordun daha güzel bir noktaya parmak basayım ; Her ne kadar tek gecede usule aykırı şekilde çıktığımız iddiasında bulunulsa da. İstanbul sözleşmesine göre bu suç. Hatta imzacı devletlerin bunu suç olarak kabul etmesi ve ayrıca cezalandırması gerektiğini belirtiyor İstanbul Sözleşmesi.

Yeri gelmişken bir kez daha

İstanbul sözleşmesi yaşatır!

Bizim kanun sistematiğimiz “Kanunsuz suç ve ceza olmaz” üzerine. Yani bir şey suçsa kanunda yeri olmalı. Müstakil olarak “kadın sünneti” müstakil bir suç olarak düzenlenmiyor kanunumuzda. Ama yaralama var. Nitelikli kasten yaralama olur mu? Rızaen bile yapılsa işlem bence olur. Çünkü vücud bütünlüğü üzerinde kişinin sınırsız tasarruf hakkı yok. (Bknz ötenazi)

Ama gel hazır bunu sordun daha güzel bir noktaya parmak basayım ; Her ne kadar tek gecede usule aykırı şekilde çıktığımız iddiasında bulunulsa da. İstanbul sözleşmesine göre bu suç. Hatta imzacı devletlerin bunu suç olarak kabul etmesi ve ayrıca cezalandırması gerektiğini belirtiyor İstanbul Sözleşmesi.

Yeri gelmişken bir kez daha

İstanbul sözleşmesi yaşatır!
İstanbul Sözleşmesi tam anlaşılamadığı gibi karşı çıkanlar arasında kadınlar da var.

İstanbul Sözleşmesi tam anlaşılamadığı gibi karşı çıkanlar arasında kadınlar da var.
Çünkü kimse açıp okumadı, kimse araştırmadı. İktidar da kara propaganda yaptı “Aileye düşman bu sözleşme, herkesi lgbt yapacaklar” falan ile toplum mühendisliği yaptı. İnsanlar da yedi.

Oysa tam tersine aileyi de kadını da koruyan bir sözleşme.

Manyak mısınız

Oldu olucak aztekler gibi tanrilara kurban verin
Codex_Magliabechiano_(141_cropped).jpg

@climax görüşünü alabilir miyiz?
Ben karışmam bu işlere. Çıkar şimdi vahşet falan derim. Ama dinde falan yeri vardır. Sonra derler oooo dini değerlerimizi aşağılıyor. Ayıkla pirincin taşını. Onun için önce akpnin saydığı bir din adamı görüş belirtsin. Sonra konuşurum. Haksız mıyım @HosgeldinHarunAbi neymiş vücut bütünlüğüne zarar veriliyormuş. E bizim pipimizin bütünlüğü kalsın mi diye soran oldu mu. Yooo. Karışmam ben.

Geri