Ağlayan çocuğu döverek susturmaya çalışmak

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Ben bu duruma zaman zaman şahit oluyorum, ekseriyetle anneleri bir tane yapıştırıyor cocuğa, o eli alıb g.tüne sokmak lazımdır.

Ağlayan kadınları döverek susturmak ile aynı derece insanlıktan uzak davranıştır.

db2c54e1e706a66d813b90ec44fe966a.jpeg

Sarılıp göğsüne yaslamak zor olmamali.

Cok yasanan bir durum.

'Hala agliyor musun? HALA AGLIYOR MUSUN? Gel buraya, simdi tukurdum babanin sarap canagina', cocuk aglamaktan vazgecip, gulup kaciyor 'Yakalayamazsin ki beni' diyerek. Oyuna donusebiliyor.

korkudan ağlayamamak

dengesini bozar

Düşüp yaralanan çocuğu dövmenin bir alt versyonudur. İşe yaramaz,üstelik kendine olan özgüvenini kırıp iyice hırçınlaştıracaktır.

birde , bisikletten düşüp evde azar yememek için yarasını saklamaya çalışan çocuk vardır , ebevyninin önünde düştükten sonra , geçmiş dayakları hatırlayıp gözlerinden yaş akmaya ramak kalmışken hafif gülümseyerek şu cevabı verir karşısında çatılmış ve birazdan bağırıcak o kişiye

"hiç acımadı anne"

Benim canım yanmaz gardaş.
Annem vur sen gurban olurum.
Küçükken az dayak yemedik ama şimdiki nesil gibi şimarık değildik

Taş olsun o parmaklar. Dayak arsızı yapmaktan başka bir şey değil.

Susturayım derken daha çok ağlatan zihniyet..
Onun yerine öpse, sarılsa sakinleştirici sözler söylese sevgisini, şefkatini gösterse zaten ağlamaz.
Ne yazık ki şiddete meyilliyiz.

Vcidansızlıktır. Tam tersine dayak yeyince daha çok ağlar.

Yedik zamanında böyle ağlarken işte , küçüktüm kardeşlerimi koruyamıyordum ama şimdi en küçüğümüzü koruyorum.
Hatta çevremde şahit olduğumda da dahil olup kavga etmişliğim var.
Acısı dayaktan sonra geçer de izlerinin acısı ömür boyu sende kalır.

Çocukla büyük biriymiş gibi muhattap olup bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar o esnada birde. Yazık yahu.

Geri