Ağlamayı başaramamak sorun.

🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Nedendir bilmem yaşamış olduğum Kazadan sonra Gözyaşım çok nadir sadece 2 defa aktı O da iki damla.

Tıbbi açıklaması vardır mutlaka ama bazen de acayip soğukkanlı oluyorum bu da psikolojik yansıması galiba.

Bu konularla alakalı bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?

İnsan unutabiliyor. Yeteneklerini, öğrendiklerini, duyduklarını, hislerini ve her şeyi. Ağlamayı da.

Ağlayamamak, duyguları bastırmak, yoğun stres, tükenmişlik, depresif hal veya geçmiş travmalar nedeniyle olabilir. Aslinda bu durum duygusuzluk değilde çoğu zaman birikmiş duyguların dışa çıkamaması halide olabilir. Belki de duygularınıza izin verip ağlamanın zayıflık olduğu düşüncesinden uzaklaşıp ağlamak icin uygun güvenli bi yer oluşturabilirsiniz.

Aylarca bazen yıllarca hep içime atarım. Bi sınır var oraya gelince öfkeyle beraber çok fena bi patlama yaşıyorum. O an yaşanacak biliyorum o sıralar günlerce eve gitmem sürekli alkol alır geceleri dağlık alanlarda içerim. Tanınmaz hale geliyorum, deli gibi bağırıyorum sövüyorum en azından rahatlıyorum.

Asi büyüdüm, babam varken varlığını hissettirmedi bana hep kendim inşa ettim her şeyi. Maddi destek değil arkamda dağ gibi dursaydı yeterdi bana oysa. Her zaman güçlü durdum. Defalarca düştüm ama hep kendim kalktım.

Ağlamak zayıflık değil itiraf edebilirim ki içime dokunan bir konuyu anlatırken bile sesim titriyor, bazen gözlerim dolabiliyor.

Ben de çok gözyaşı döken biri değilim ancak bu durumun duygusuz olmak ile alakası olduğunu düşünmüyorum, her insanın kendini ifade ediş tarzı farklıdır. Ne güzel işte, ağlatacak durumlar yaşamayalım.

Tıbbi bir sorun yoksa çok da önemsenecek bir konu değil ancak onun için de uzman görüşü almak gerekir.

Ben çok sulu gözüm mesela;d
Sert dururum, duygusuzmus gibi davranırım ama sonra patladım mi göz yaşlarim sel gibi akar shshsh
Duygularıni bastırıyor olabilirsin ya da içindekileri duygularını sürekli sakliyorsun kimseye belli etmek istemiyorsun. Bu da umarm sende sinir yapmiyordur shshs
Bende yapıyor çünkü shs

ben de sulu gözlülerdenim........ sinirlenince ağlarım, üzülünce ağlarım, mutlu olunca ağlarım; ağlarım da ağlarım.jghg abimin bundan 3-4 sene önce göz rahatsızlığı çıkmıştı. sürekli yanma, kaşınma vs. onun için doktora gittiğinde göz kuruluğu (adından emin değilim) teşhisi konmuştu. doktor, en son ne zaman ağladın, hiç mi ağlamazsın, diye sormuş...... duygusuz biri de değildir ama ben de ağladığına hiç şahit olmadım. bu da böyle bir anımdır.fjhg bilimsel yorum @climax hocamda.

3-4 sene önce göz rahatsızlığı çıkmıştı. sürekli yanma, kaşınma vs. onun için doktora gittiğinde göz kuruluğu (adından emin değilim) teşhisi konmuştu. doktor, en son ne zaman ağladın, hiç mi ağlamazsın, diye sormuş...... duygusuz biri de değildir ama ben de ağladığına hiç şahit olmadım. bu da böyle bir anımdır.fjhg bilimsel yorum @climax hocamda.
Ağlamayanda kuru göz olur diye bişi yok. Alakası yok. Bunu söyleyen doktorun diploma sahtedir.

Şu hayatta ağlayacak çok az şey kaldığını hissediyorum bazen. Sevdiklerimin başına gelecek hastalık veya onların ölümü görmek dışında beni üzecek ve ağlatacak herhangi bir şey olamaz..​

Ağlayamamak, duyguları bastırmak, yoğun stres, tükenmişlik, depresif hal veya geçmiş travmalar nedeniyle olabilir. Aslinda bu durum duygusuzluk değilde çoğu zaman birikmiş duyguların dışa çıkamaması halide olabilir. Belki de duygularınıza izin verip ağlamanın zayıflık olduğu düşüncesinden uzaklaşıp ağlamak icin uygun güvenli bi yer oluşturabilirsiniz.
İşte benim sorunum da bu, hiçbir şeyi çok istisna durumlar hariç arkasından gözyaşı dökmeye değer bulmuyorum. Ama mesela radyoda Bir şehit haberi duyduğumda veya evladını kaybetmiş Bir annenin feryadını duyduğunda içim cız ediyor. Gözlerimi gözyaşı akması için zorlamak istediğimde ise ne halde göründüğümü düşünerek yine nefret ediyorum ağlayamamaktan.

Geri