Afyonun Zararları Nelerdir.

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Bunları Biliyor Musunuz?
Haşhaş bitkisinden üretilen bir tür uyuşturucu maddeye afyon adı verilir. Her uyuşturucu maddesi gibi afyonun zararları da oldukça büyüktür. Tıpta ilaç olarak da kullanılan afyon maddesinin fazla alınması hayati sonuçlara bile neden olabilir. Özellikle gençler bu konuda bilinçlendirilmeli ve gereken önlemler alınmalıdır.

Afyonun Zararları Nelerdir?

1. Afyon içmenin zararları: Afyon içen insanlar aynı uyuşturucu zararları ne ise, o etkileri fiziksel ve ruhsal olarak yaşar. Bu tür maddelerden uzak durulması çok önemlidir. Beyin fonksiyonları üzerinde bozukluklar meydana gelir.
  2. Afyon uyuşturucu zararları: Afyon maddesinin vücudu uyuşturduğu ve bilinç kayıpları yaşattığı doğrudur. Afyonun zararları arasında bilinç kayıpları çok geçer.
  3. Afyon bitkisinin zararları: İştah kaybı, halsizlik, bitkin düşme, mide bulantıları, baş dönmesi ve şiddetli baş ağrıları, mide ve bağırsak problemleri en başta gelen sorunlardan sayılabilir. Tıpta kullanılan miktarı kesinlikle gerektiği kadar ayarlanır.
  4. Bilinçli kullanıldığı zaman ağrı ve yaralara iyi gelen afyon, dozu ayarlanamadığı zaman gerçekten de ölümcül sonuçları beraberinde getirir.
  5. Afyonun zararları git gide etkisini arttırarak kişiyi tamamen bağımlı hale getirir. Bazı ülkelerde bu sebepten dolayı ilaç ve tıp dünyası dışında kullanımı tamamen yasaklanmıştır.
  6. Sürekli halsizlik ve her işe karşı bir isteksizlik yaratır. İnsanlar bu maddeyi çok fazla kullandığı zaman yerinden bile kalkamayacak durma gelebilir. Yarı baygın bir hal gözlenir. Günlük hayata devam edilemeyecek durumlara bile gelinebilir.
  7. Vücudun belirli bölgelerinde zaman zaman ağrılar ve kramplar oluşur. Kol ve bacaklarda hareket kaybı yaşanır.
  8. İstem dışı vücut üzerinde kasılmalar ve titreme nöbetleri de meydana gelebilir.
  9. Erkek ve kadınlarda cinsel fonksiyon bozuklukları ve kısırlık gibi problemlere de neden olabilir
Alintidir.

afyonkarahisar'ın isminin afyonkarahisar olmasının, haşhaş bitkisinin o bölgede yetişiyor olmasıyla bi ilgisi var mıdır acaba?

ege bölgesi yazmışlar bi de hasbinallah ya... afyon'da üşüdüğüm kadar erzurum'da üşümedim.

İç batı ege bölgesi böyledir. ne Ankara kadar soğuk, ne İzmir kadar sıcak.. arası olmak...

Sucuğu bir de kaymağı çok güzel.. E güzel olunca çok yiyoruz.. Her şeyin çoğu zarar..

Konu yalnız uyuşturucudan, ile geldi..

Askerde Afyon lu bir arkadaş vardı ne dediğini anlamıyordum. Aşırı şiveyle konuşuyordu.
2-3 kere tekrarlatıyordum belki anlarım diye yok anlamayınca daha uzatmamak için he he aynen deyip geçiştiriyordum.

Kalesine çıkmak biraz döt ister ama haşhaşlı katmeri ve kaymağı için gidilir Afyon’a hele Öztaylan lokumcusundan lokum almayanı döverler..Patatesli ekmeğide güzeldir..

afyon'da lokumun en iyisi terminalde yapılır. taze taze alır gidersiniz. diğerleri o kadar lezzetli yapamıyor. aslında ben lokum sevmem hiç ama o lokum değil başka bir şey <3 kırmızı afili bi kutuya koyarlardı hediye paketi gibi, hep alırdım eve dönüşlerde. bi kere de şehir içinde bi pastaneden haşhaşlı bi çörek almıştım. sıcak sıcak denk gelmişti. allahım hayatımda yediğim en güzel hamurişiydi. sırf onun için tekrar afyon'a gidilir. ve tabii ki kaplıcaları efsanedir <3 sucuk için bir şey diyemem çünkü ben sucuk hiç sevmem... içindeyken afyon'u hiç sevemedim ama bu meşazımla özlediğimi fark ettim.

aşçı bacaksız'ı da unutmayalım... kdjfgjkskd sakın konu dışı falan diye meşazlarımı silmeyin.

Malumat hanım haşhaş konusunu Afyon iline getirdi.
Herkes Afyonkarahisar ile ilgili bildiklerini yazdı.
Şimdi Malumat hanım Afyonkarahisar iliyle ilgili önermelerde bulundu ne yenilir, nereden alınır.

Bu konu daha nerelere gidecek acaba....

Hala ilden gidiyorlar ahahha

afyonlu bir arkadaşım vardı, artık yok.
zerre sevmem

Afyonun kaymağı Konya'nın manyağı derler ,
İkisini de tattım hakikaten öyleler .S
İlden gidelim hobaa devammm .P

Geri