Outis Pessoa
Üye
-
-
-
-
Geçen ay bir iş için Uganda'ya gitmiştim.. Çok güzel memleket.. 4-5 hafta kaldım.. Özellikle yönetim şekline bayıldım.. Yoweri Museveni diye bir amca var.. 30 yıldır iktidarda ( istikrar abidesi ). Kısa süre sonra seçim olacak Uganda'da.. Diğer adaylar saygılarından ve hürmetlerinden dolayı çekildiler ya da bana oy vermeyin diye propaganda yapmaya başladılar.. Hayatımda gördüğüm en sağlam Demokratik Diktatörlük.. İnsan başka ülkede olanların kendi ülkesinde olmadığına çok üzülüyor. Neyse lafı çok uzatmayayım.. Bir gün bir Ugandalıyla sohbet ediyorum. Burkina Faso'yu öve öve bitiremiyor.. Bizden daha iyiler "Demokrasi Ulusal Konseyi" diye bir oluşum müsaade isteyerek yönetimi almış diyor.. Bizim afrikalılarda bu kadar medeni insan az görünür diye de eklemeyi unutmuyor... Sebebini sordum (Tabii kibarlılıklarının değil yönetime talip oluşlarının) ... İşin aslının bilinmediğini ama çok eskilerden dolanan bir şehir efsanesinden kaynaklanmış olabileceğini söyledi... Efsaneye göre bir gün bir grup Burkina Faso'lu başkent Ouagadougou'da toplanmış.. Amaçları Sierra Leone'de ki vahşetin durmasıymış.. Bir nevi savaşmayın sevişin topalntısı.. Sonra orada bir izdiham yaşanmış.. Devlet müdahale edememiş.. İzdiham;
Ouagadougou adliyesine 1 km uzaklıkta
Ouagadougou başsavcılığına 1 km uzaklıkta
Ouagadougou emniyet müdürlüğüne 1 km uzaklıkta
BFİT ( Burkina Faso istihbarat teşkilatı ) ' na 3 km uzaklıkta
Uluslar arası müsaakaların yapıldığı yerin önünede (muhtemel futbolduk.. Zencilerin bir kaç fazla kası var diye o şeyde daha iyiler)
BSDD (Demir yolları)'nın önünde
Burkina Faso senfoni orkestrasına 500 metre mesafede
Ouagadougou büyük şehir belediyesine 200 metre
Mühimmat üreten yere 300 metre
Ouagadougou merkez bankasına 400 metre
Ouagadougou subay evine 300 metre
ve küçük bir subayevi olan diangondou 800 metre mesafedeymiş..
Bu izdiham sonrasında 3 kişinin burnu kanamış ... Ve devlet utancından yönetimi başkasına devretmek istemiş... Dolayısıyla Demokratik ulusal konsey buna talip olmuş.. Ve rica usulü yönetimi almış..
Tabii bu şehir efsanesi de olabilir.. Ugandalının söylediklerinin yalancısıyım.. Ama bir şekilde insanı düşünmeye şey ediyor.. Afrika eğlenceli yer.. Yalnız sfari falan tavsiye edilmiyor.. Mazallah aslan falan ısırırsa sağlık ocağı bulmak büyük problem.. Neyse işte öyle.. paylaşmak istedim...
Ouagadougou adliyesine 1 km uzaklıkta
Ouagadougou başsavcılığına 1 km uzaklıkta
Ouagadougou emniyet müdürlüğüne 1 km uzaklıkta
BFİT ( Burkina Faso istihbarat teşkilatı ) ' na 3 km uzaklıkta
Uluslar arası müsaakaların yapıldığı yerin önünede (muhtemel futbolduk.. Zencilerin bir kaç fazla kası var diye o şeyde daha iyiler)
BSDD (Demir yolları)'nın önünde
Burkina Faso senfoni orkestrasına 500 metre mesafede
Ouagadougou büyük şehir belediyesine 200 metre
Mühimmat üreten yere 300 metre
Ouagadougou merkez bankasına 400 metre
Ouagadougou subay evine 300 metre
ve küçük bir subayevi olan diangondou 800 metre mesafedeymiş..
Bu izdiham sonrasında 3 kişinin burnu kanamış ... Ve devlet utancından yönetimi başkasına devretmek istemiş... Dolayısıyla Demokratik ulusal konsey buna talip olmuş.. Ve rica usulü yönetimi almış..
Tabii bu şehir efsanesi de olabilir.. Ugandalının söylediklerinin yalancısıyım.. Ama bir şekilde insanı düşünmeye şey ediyor.. Afrika eğlenceli yer.. Yalnız sfari falan tavsiye edilmiyor.. Mazallah aslan falan ısırırsa sağlık ocağı bulmak büyük problem.. Neyse işte öyle.. paylaşmak istedim...