Afganistan'da Erdem Yasası’yla yürürlüğe giren yeni şeriat kuralları

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Afganistan'da Erdem Yasası’yla yürürlüğe giren yeni şeriat kuralları:

• Kadınlar kamusal alanda yüzlerini gösteren kıyafet giyemeyecek.

• Kadınlar kamusal alanda konuşmayacak.

• Kadınlar, akraba olmadıkları erkeklere bakmayacak.

• Erkekler, akraba olmadıkları kadınlara bakmayacak.

• Canlı varlıkların resim ve fotoğrafları medyada kullanılmayacak.

• Müzik yapılmayacak.

• Akraba olmayan kadın ve erkekler aynı ortamlarda bulunmayacak.

• Kadınlar tek başına ulaşım araçlarına binmeyecek.

• Ulaşım araçları namaz vakitlerinde durdurulacak, şoför ve yolcular namaz kılacak.

• Kurallara uymayanlar mahkeme kararı olmadan tutuklanabilecek. (AP)

Tuhaf bir sistem ve daha tuhaf olan da bu yasaları koyanların sürekli basına yansıyan eğlence fotoğraf ve videoları.

Kadınlarımızı korumak önemli, onların korunması erkeklerin görevi. Afganistan doğru yolda dkdjgk

• Alkış
Tepkiler: ne
İslamiyet adı altında yapılan bu tür yasakların aslında din ile hiç bir ilgisi yoktur
Zira dinde zorlama değil suç ve ceza vardır
Tanrı bir takım yasaklar koymuş ve bunları idraak etme yetisi yanı akıl vermiştir ister uyar ister uymazsın
Kaldı ki inananmak sakınmak insanın sadece bedeni ile olabilecek bir şey değil eğer ki bir insanın aklında ve kalbinde takva yok ise sadece bedenini örterek onu takva sahibi bir insan yapamasınız ve ben inanıyorum ki bu tür yasaklar insanı inançsızlığa ve tanrıya karşı isyana sürükler…

Dikkat ederseniz erkek için yine sınırlama yok. Çok iyi.

Bi ara bu özgürlüğün ülkesi, adaletin temsilcisi (!) oralara demokrasi götürmeyecek miydi noldu o iş
G.tlerine baka baka kaçtılar

İslamiyet adı altında yapılan bu tür yasakların aslında din ile hiç bir ilgisi yoktur
Zira dinde zorlama değil suç ve ceza vardır
Tanrı bir takım yasaklar koymuş ve bunları idraak etme yetisi yanı akıl vermiştir ister uyar ister uymazsın
Kaldı ki inananmak sakınmak insanın sadece bedeni ile olabilecek bir şey değil eğer ki bir insanın aklında ve kalbinde takva yok ise sadece bedenini örterek onu takva sahibi bir insan yapamasınız ve ben inanıyorum ki bu tür yasaklar insanı inançsızlığa ve tanrıya karşı isyana sürükler…
Dinde zorlama yoktur.
- Sıkıyorsa yapma da goreyim kulcum , istersen musluman ölme , ben de cennete almam seni...
Vardir.

Geri