Affetmek ama unutmamak

Konu sahibi son olarak 3074 gün önce görüldü
Affetmem, affetmiş gibi yapamam ve asla unutmam
Kinciyim yapacak bir şey yok :torpu:

Sık sık yaparım. Kötü bir huy.

Bana yapılan hiçbirşeyi unutmam.affetmekmi onuda yapmam.çünkü her af tekrarını yaşatır.

Affeder ve unuturum çünkü bir daha aklıma bile gelmez.

Kendime yapılan haksızlığı zaman içinde affederim.Böylesi ağır bir yükle yaşanmaz,derim.Fakat bunun kimden geldiği önemlidir.Sevdigim biriyse affeder ve unuturum.Ancak kötü kalpli biriyse yine affeder ama unutmam.
Bana değil de sevdiğim birine acı verilirse,ne affeder ne de unuturum.Sevdigim kişi onu affetse ve görüşse bile ben affedemiyorum ve unutamıyorum.Bir daha o kişiyle münasebetimde olmaz.

benim için şöyle bir şey bu, o anda geçiyor ve devam ediyorsun. ya da geçmiyor ama yine de devam ediyorsun. bir süre sonra, belki yıllar sonra bir şey aklına getiriyor üzüldüğün şeyi. ama belki de artık çok önemli olmaktan çıkmış oluyor, o üzüntü. bence gerçek anlamda unutmak çok mümkün değil. hafızayı sıfırlamak, bana mümkün görünmüyor. bence insan, kendisine yapılan şeye sürekli olarak öfkeli ve üzüntülü olmaktan vazgeçiyor.
kin mevzusu farklı, intikam kokuyor. o hiçbir şekilde doğru değil zaten.

Üzerinden belirli bir zaman gectikten sonra,ne sacma sapan seymis diyebiliyorsam,takmamisim demek ki.

Affedince unutursun.. kuş gibi oluyorsun..
kimseyi aklınıza, kalbinize mahkum edip, gereksizce o yeri meşgul etmeyin..

Geri