AF YASASI ile alınan kararlar ne derece doğru?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 37 gün önce görüldü
TBMM'de AKP ve MHP oylarıyla kabul edilen af yasası ile ;
Cezaevinden çıkacak 90 bin kişi : Mafya, Hırsız, Dolandırıcı, Sahtekar, Gaspçı, Rüşvetçi, Kadına Şiddet Uygulayanlar, Çocuk Tacizcileri
Çıkmayacaklar : Gazeteci, Fikir Suçluları

...ve sonuç : Adam af la çıkarıldığı gün yeniden cinayet işliyor...

Yorumsuz...

Son düzenleme:
bir kaç haftaya kalmaz kadına şiddet çocuk tacizleri haberleri pik yapar allah sonumuzu hayır etsin

İzmir’in Torbalı ilçesinde geçtiğimiz gün cezaevinden tahliye olan şahıs, iddiaya göre tartıştığı arkadaşını kafasını taşla ezerek öldürdü.

Ve buna benzer daha ne olaylar göreceğiz..

• Beğen
Tepkiler: Dem

kaynak bulamazsın sana laf ederim diye yazmıştım neden bozdun beni xd
malesef bi sürü iti uğursuzu hırsızı arsızı aramıza karışacak bu af ile tekrardan

En çok üzüldüğüm nokta "Kadına Şiddet Uygulayanlar, Çocuk Tacizcileri " biz senelerdir hep beraber neden ağladık ? neden isyan ettik ? neden sesimizi duyurmaya çalıştık ? neden duyar kasarak sosyal platformlarda hashtagler açtık? gelen bir AF YASASIYLA tekrardan bu insan olmayan varlıkları topluma dönmeleri için mi?

YAZIK ÇOK YAZIK cidden..

Bir tartışma konusu bu kadar yandaş bir şekilde açılamazdı. Tecavüz ve tacizcilerin çıktığını kim söyledi !
Hırsız, mafya dolandırıcılar konusunda haklısınız.
Yönetimi kötülemek için çıkanları suçlu, çıkamayanları masum göstermişsiniz.
Çıkamayacaklar düşünce suçluları veya gazeteciler değil, Adi pkklı dhkpc li ve fetöcü teröristler. Tecavüzcüler vb.

Son düzenleme:
Torba yasa dedikleri yasadan torbacilarinda çıktığı kesinlesti

Kişilere karşı işlenen suçları devlet nasıl affediyor? Yani Allah bile karışmam diyor kul hakkına

Affın her türlüsüne karşıyım, bu görüş benim için asla değişmez. Kime sorsan kader mahkumu :) burada ki problem kişilere karşı işlenen suçların affedilmesi.
Gizli tanık adı altında insanların hayatıyla oynayan bu hükümet kafasına göre insanları içeriden çıkardı. Sadece kendi istekleri kişiler içeride kaldı. Sonun başlangıcı bu hamleler, önümüzde ki dönemde yine "EYT" li kişiler için muhtemel bir hamle gelir. Artık güç iktidarının tahtı sallanmaya başladı. Zaten anında suç oranı artmaya başladı, hırsızın ve dolandırıcı kişinin başka mesleği olmadığı için açlıktan ölecek hali yok, herkes en iyi bildiği şeyi yapar.

Dem benim bildiğine göre kadına şiddet, çocuk tacizleri yani toplumda infial yaratan suçlar kapsam dışı...

Tecavüzcülerin soysuz, bu soysuzları af edenin soylu olduğu bir ülkede yaşıyoruz . Tebrikler canım ülkem .
Laf etti bal kabağı denir senin yaptığına... Belli bir zümre eğer ailene laf ederse de onlara katılırsın galiba sen hiiç annene babana sorma emi.... Yazık size yaaa hz internet bu hale soktu sizi uyanın.!

Çok tartışılır bir yasa. Toplumun bir kısmı kabul etmeyecek ve haksızlığa uğradığını iddia edecek. Diğer taraftan devletin kişilere karşı suçu affetmesi ama kendisine karşı işlenen suçları affetmemesi de ayrı bir ucube karar. Bana karşı işlenen suçu benim razım olmadan affediyor. Büyük ihtimal gene siyasi hesaplama yapıldı ve o doğrultuda bir af çıktı. Şimdi kızınca gene birileri alınıyor.

Haberin taslağını duygularınızı katarak hazırlarsanız, hataya düşersiniz.
Anlık ruh hallerine bürünen bir toplum olduğumuz için, 90 bin mahkumun hiçbirini serbest bırakmayıp, içlerinden birkaçının virüs kaptığını görürsek şayet, işte o zaman yazdığımız her şeyi silip, tekrar başa dönüyoruz. Devletin kişilere karşı işlenen suçlarda esnek olmamasından yanayım, hatta kanayan yaramız olan kadına şiddet ve çocuk istismarında bulunanların insan olarak sayılmasını bile kabul etmiyorum.
Bu iki konudan muzdarip olanların acılarını deşmekten başka bir işe yaramayacak. (Serbest bırakıldıkları için değil, algı yapıldığı için söylüyorum)
Karışık bir konu...
Öte yandan, son kısım yani gazeteciler kısmı apayrı bir drama..
Neredeyse %40’lık kesim KCK ile suçlanıyor ve biz bunu insan hakları ihlali olarak görüyoruz, müstehakız biz, her şeye.

Kaydı silinen Üniversite öğrencilerine af çıkarsınlar önce bu ne ya .

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nde af çıkıyor. Forumda çıkmıyor. Böyle skandal olmaz olsun! Evet.

Geri