Af Yasası Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Af yasasının yürürlüğe girmesi halinde tahliye olacak mahkum sayısı 129 bin kişi olacaktır yani suç işlemiş 129 bin kişi, tekrardan toplumun içine karışacak. Sizce af yasası gelmeli midir, bu konuda görüşleriniz nelerdir?

2536947_810x458.jpg

Muhaliflere yer acıyorlardır. Maklubeciler ile barıştılar.

Af yasası gelmemeli tabiki, işlenmiş bir suç varsa herkes cezasını çekmeli. Kamu vicdanı denen şey var, bana zarar vermiş bir insanı ben affettim mi? Kafalarına göre yasa çıkarıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Min
Suç sabitse, cezası da çekilmeli.

Rahşan affı sonrasında kaç kişinin yeniden suça karıştığı unutuldu galiba.

Şimdi Af Yasası Ne İçin Kimler İçin Geleceği Önemli.

Uyuşturucu Satıcıları - TERÖR Sucluluları - Cinsel Tacizciler Ve Buna Benzer Yüz Kızartıcı Suclular İçin Gelmesin. Ancak Örnek Bir Kadın Tecavüze Uğramamak İçin Kendını Savunuyorsa Ve Karsısındakı Kişiyi Yaralayıp Veya Öldürüyorsa O Kişiye İndirim Yada Af Olsun. Kişi Namusunu - Ekmeğini Koruyorsa Mutlaka İndirim Veya AF tan Yararlanmali Ama Yüz Kızartıcı Sucluları Değil Af Onlara Açık Cezavine Nakilleri Bile Olmamalı

Herkes bu aftan yararlanacaksa pekte iyi değil. Aslında herkesten ziyade suç ve içeride geçirilen zamanda önemli.
Soruyu biraz daha açabilirsek daha güzel yorumlar çıkabilir bu konudan.

Dolandırıcılar ve hırsızlar dışarıda olacak, zaten cezası az. Ömür boyu hapis verilecek cezalar ödül gibi, düşünün ülkede 20-30 tane hırsızlıktan sabıkası olan insanlar sokaklarda geziyor. Ortalık yine torbacı dolacak. Onları en başta bırakırlar, yer kalmadı çünkü.

Hapishaneler bazı suçlar için çözüm değildir ve ıslah edici özelliği olmadığı sürece de suçlu topluma geri kazandırılamaz.

Haberlerde dün izledim ve hapisten yeni çıkan birisi, aynı gün iki kişiyi öldürmüş. Benzer örneklerin bu af sonrasında yaşanmayacağının garantisini kim verecek?

Suçun muhattabı affediyorsa sıkıntı yok. Yoksa devlet bu işlere karışmayıp, sadece kendini ilgilendiren işleri affedebilir ama affetmemesi gerek. Diğerleri enayi miydi?

129 bin suçlu dışarı çıkartılınca nasıl bir takip mekanizması ile takip edilecek ? Hadi hepisini takip ettin diyelim (imkansız) dışarıda potansiyel suçluları kim takip edecek ?

the shawshank redemption filmini fazla izleyenler olmuş, adapte olamayıp kendi canına kıyacak falan sanmıyorsunuz umarım.

Af dediğin vergiye bile çıkmamalı. Belli yükün altına girmiş(vergi,toplum ahlakı) , bütün vatandaşı çileden çıkaracaklar.

Aynı KOSGEB teşvikleri gibi olacak, yazık.

Yeni habishaneler yapsınlar. Suç işleyen cezasını çeksin. Devlet bey eski ortaklarını kurtarma derdinde. Zamanında çıkarı için her ortaklığı mübah görmüş.

Geri