bana islam inancının hüküm sürdüğü bir tane huzurlu ülke göster ondan sonra bu konuyu istediğin kadar tartışabiliriz. bana göre islamiyet diye bir din yoktur, tanrı tarafından indirilmiş herhangi bir din de yoktur. islamiyet dediğin şey din sosuna bandırılmış arap milliyetçiliğidir. her türlü eğilebilir ve bükülebilir bir anlatıma sahiptir. günümüz çağında hala bu tür insan ürünü olan kitaplara ve dinlere inanmayı aklıma hakaret etmek olarak görüyorum. islamiyet lanet gibidir, gittiği her yeri yaşanılmaz kılar, cahilleştirir, fakirleştirir. gücü eline geçirdikten sonra kendisinden başka kimseye özgürlük hakkı tanımaz. yani birileri bana sabaha kadar islam güzellemesi yapsın isterse, gerçekler ortada ve net. islamın biyografisi ortadoğu işte.
Kimsenin size islami tebliğ etmek gibi bir amacı yok ki,kime neye inanmak istediğinize siz karar veriyorsunuz.Modern dünyanın bu yönde bir diktesi yok.Bugün islamiyete istediğiniz her yaftayı yapıştırabiliyorsanız,özgürlüğünüzün ne radde de geniş olduğunun göstergesidir bu.Lakin siz islam ve coğrafi gelenekleri birbirine karıştırmışsınız.Ve bu yargınızı kendinizce donelerle öylesine kuvvetlendirmişsiniz ki,size göre islam lafzının geçtiği her coğrafya gerici,kan dökücü.sömürücü vs...Öyle ki,kendisini müslüman olarak tanıtan ve arap milliyetçiliğini ve geleneklerini eleştiren her bireye dahi,islam karşılığınızdan ötürü,yine benzer fişlemelerle fil dişi kuleye çekiyorsunuz.
İslamiyete bir kenara bırakalım ve dinleri külli olarak ele alım,özünde zulüm ve kin bulunan bir din dahi bulamazsınız.Zulmü,zalimliği,bozgunculuğu yapan insandır.Geçtiğimiz yıllarda o çok övdüğünüz batı Vietnam,Küba ve dahi Afrika da milyonlarca insan öldürdü,milyonlarca çocuğun iç organları söktü,milyonlarca kadına tecavüz etti,soruyorum size bu fiiili gerçekleştiremler Müslümanmıydı?Ya da bu zulme uğrayanlar müslümanmıydı?Elbette cevabınız hayır olacak.Bakın daha batının,ortadoğuda yaptıklarına değinmiyorum bile.
Müslüman ülkelerin birlik olamadığına,gelişemediğine,uyanık olamadığına,üretemediğine,geri kalmışlığına,avrupa özentisi oluşuna,eyvallah bu konularda diyecek bir şeyim olamaz,çünkü insanca kolaya,çalışmadan kazanmaya meyilli bir coğrafya da yaşıyoruz.Lakin bunu bize islam emretmiyor.
"İki Günü Aynı Olan Zarardadır."
"Hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış, yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol."
"Mü'min aynı delikten iki defa sokulmaz, ısırılmaz."
Bu hadisler benim aklıma gelenler,benzer yüzlerce hadis olabilir.Din bize uyanık olmayı çalışmayı,üretmeyi emrediyor.Buna karşın çalan,çırpan,öldüren bir millet olan coğrafyalarda suçlu islam mi?Yoksa insan mı?Bunun cevabını samimice vermenizi istirham ediyorum.