Adıyaman'da Kabe Maketi Etrafında Temsili Tavaf Yapıldı

• Kullanıcı Kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Adıyaman Müftülüğü, hac ibadetlerini yerine getirecek olan hacı adaylarına, Kabe maketi etrafında temsili tavaf yaptırdı.

Adıyaman Müftülüğü tarafından hac ibadetlerini yerine getirecek olan hacı adaylarına, Kabe maketi etrafında temsili tavaf yaptırıldı.

Adıyaman'dan bu yıl kutsal topraklara yolculuk yapacak ve Hac ibadetlerini yerine getirecek olan 290 kişiye eğitimler sonunda temsili tavaf yaptırıldı. Adıyaman'dan bu yıl 290 hacı adayı Hac ibadetlerini yerine getirmek için 11 Eylül tarihi itibariyle kutsal topraklara hareket edecek.

Hacı adaylarına daha önceden çeşitli konularda teorik eğitimler verildikten sonra, menenjit ve palio aşılarından vuruldu.

Aşılama sonrasında müftülük bahçesine kurulan temsilci Kabe maketi etrafında tavaf eğitimi verildi.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü'nün de katıldığı etkinlikte ihram giyme, tavaf, hac esnafında yapılması gerekenler konusunda bilgiler verildi. Hacı adayları, Kabe maketi çevresinde dönerek tavafta yapılacakları uygulamalı olarak öğrendi.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, bu yıl 290 hacı adayının 109'unun özel şirketler, 181'inin ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kutsal topraklara götürüleceğini dile getirdi.

Mehmet Ali Öztürkçü açıklamasında, "Allah nasip ederse Adıyaman'da ki hacılarımızı 11 Eylül'de Hac'a buradan uğurlayacağız. Hac'a gideceklere uygulamalı Kabe maketinin etrafında uygulamalı bir tavaf yaptırdık. Safa ile Merve arasındaki sahayı gösteriyoruz. Bunların her birisinin başında bir görevlisi var. Bu uygulamayı yaptırmadan önce içerde gerekli bilgileri de verdik. Bilhassa bu uygulama orada yapacakları ibadet acısından çok önemlidir" dedi. - ADIYAMAN

heee adıyamandaysa...hacca gitmek isteyipte gidemeyenlerin avunusu olarak düşünüyorum yorum yok(buda bir yorum ama)

Tırşikci bunlarin hepsi. Tas eder Allah la sizi

C-707 cihazımdan gönderildi

Adıyaman'da maketten Kâbe yapıp etrafında tur attılar.

Bunlar bildiğiniz Müşriklerdir..
Müşrik nedir bilir misiniz ? ALLAH'a inanan ama ALLAH'a ortakçılar koşanlardır ..
Misal ; Keramet ehli peşinde koşarlar .. ALLAH'tan değil gavstan,şeyhten, hacıdan, hocadan medet umarlar .. İzledikleri görüşlerin liderlerine zihnen taparlar .. Misal tayyibanlar da birer müşriktir .. Cehalet aldı başını gidiyor ve buna dur diyecek kimse yok etrafta ..

Topu sanki orijinal müslüman ya!

Putperesliği yasaklıyan tanrıya şükranlarımızı bir put etrafında dönerek belirtiyoruz!

İslamın kökeni de putperestlikten geldiğine göre ben problem göremiyorum

İslamiyeti bu kadar yerle yeksan etmek.. buna peşkeş çekmek..

Sözüm kalmadı bu tarz şeylere,gülüyorum,üzülüyorum..

Bu kadar cahillik,körlük olmaz..

Allah' ım sen aklımızı koru! :(

Bu olup bitene bir dur diyecek bir alim, bir aklı selim din adamı, bir kanaat öneri yok mu? Ne ilginçtir ki, en büyük tepkiyi vermesi gereken diyanetten ses seda yok.

Yazık, çok yazık! :(

islama en çok zarar veren müslümanlar lan :D

Bilgimizin olmadigi konularda, gorsele bakarak cikarimlarda bulunmayalim. Arastirmakta, insanlarin neyi nicin yaptigini anlamakta fayda var. Yanlis bilgilendirilmeler ve dusuncelerden uzak durmaniz amaciyla haberin icerigini paylasiyorum.

Adıyaman İl Müftülüğü hacı adaylarına maket Kabe etrafında tavaf tatbikatı yaptırdı.
2 bin kişinin başvurduğu Adıyaman’da 680 kişi önümüzdeki günlerde kutsal toprakların yolunu tutacak. Hacı adaylarının kafileleri belli oldu. Hacı adaylarına da müftülüğün bahçesinde kurulan maket Kabe’de tavafla ilgili bilgiler verildi.
İl Müftüsü Nimetullah Arvas, hacı adaylarına bazı uyarılarda bulundu. Arvas, “Tavaf esnasında hacer-ül esvedi öpmek için izdihama sebep olmayın. Çünkü oralar kalabalık. Ezilme tehlikesi sözkonusu. Rahat tavaf imkanı bulamazsınız Onun için geniş alanda kabenin etrafından dönün.” dedi.

Yukarıda Soğuk Kahve arkadaşımızın dediği gibi olmuş. Şimdi araştırdım temsili olarak müftülük bunu yapmış ve haca gidecek insanlara eğitim verilmiş.
Ben de farklı bir sitenin gazına gelerek yanlış bir paylaşımda bulundum özür dilerim herkesten yanlış yönlendirdiğim için .
Konunun başlığını ve içeriğini düzeltiyorum.

Niyetler önemlidir .. Adıyaman Müftülüğünün yaptığı bu açıklamadan sonra da bize söz düşmez .. Yine de uygulamada keşke Kabe yerine basit bir kare sembol kullansalarmış .. Müftülüğün uyanık olup provakasyona yol açacak zeminleri önceden ön görmesi gerekir ..

Niyetler önemlidir .. Adıyaman Müftülüğünün yaptığı bu açıklamadan sonra da bize söz düşmez .. Yine de uygulamada keşke Kabe yerine basit bir kare sembol kullansalarmış .. Müftülüğün uyanık olup provakasyona yol açacak zeminleri önceden ön görmesi gerekir ..

Size aynen katılıyorum.

Arkadaş haklı. Bazen yeterince araştırmadan yorum yapıyoruz.

ya abi nasıl hemen yelkenleri indiriyorsunuz! ''kabeyi içten dolanma ezilirsin,dıştan yavaş yavaş,geze geze dolanın emi çocuğum'' ''kardeşlerinizin elini bırakmayın kaybolursunuz'' falan demek için illa kabe maketi mi yapmak lazım? nereden bakarsan bak paganizmdir bu.kimse masal anlatmasın

O kadar gercekci bi tatbikat ki kabenin aynısını getirmisler .s.s.s.s.s

ya abi nasıl hemen yelkenleri indiriyorsunuz! ''kabeyi içten dolanma ezilirsin,dıştan yavaş yavaş,geze geze dolanın emi çocuğum'' ''kardeşlerinizin elini bırakmayın kaybolursunuz'' falan demek için illa kabe maketi mi yapmak lazım? nereden bakarsan bak paganizmdir bu.kimse masal anlatmasın

Cli belediyenin bütçesini şişirmesi için böyle uygulamalar yapması lazım ki dostlar işte görsün hesabı .. Adamlar bu açıklamayı yaptıktan sonra biz ısrar edemeyiz bunun üzerine ama dediğim gibi Kabe maketi şart değildi .. Başka bir şeyde konulabilirdi oraya ..

Geri