Adetin kaçıncı günü ilişkiye girilir? - adetliyken ilişkiye girilir mi?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Konu sahibi son olarak 902 gün önce görüldü
adetliyken ilişkiye girilir mi, adetliyken ilişkiye girmek sakıncalı mı, adetliyken ilişkiye girmek zararlı mı,

Adet (regl) döneminde cinsel ilişkiye girilmesi uzmanlar tarafından uygun bulunmuyor. Bunun karşılığında regli günlerinde rahime ve tüplere giden tüm kanalları her türlü enfeksiyona karşı açık ve savunmasız olduğu gerekçe gösteriliyor. Bu soru hastalardan sık duyduğumuz sorulardan birisidir. Hatta adet zamanında ilişkiye girilirse gebelik olur mu? Kısırlık yapar mı? gibi sorular da gelmektedir zaman zaman. Kişilerin dini inançlarını göre yasak veya serbest olması ayrı bir konudur ancak adet döneminde ilişkiye girmenin ne kadın ne de erkek açısından tıbbi olarak hiçbir zararı yoktur. İlişki prezervatifsiz veya prezerfvatif kullanarak olabilir ancak kanamadan dolayı prezervatifsiz ilişki zor olabilir, bu nedenle prezervatif kullanılması tercih edilir.

Adet (regl, mens) döneminde kadınlarda çoğunlukla cinsel istek artar ama bazı kadınlar bu dönemde kanaması olduğu için ilişkinin iyi olmayacağını düşünürler.

Adet zamanında ilişkiye girilirse gebelik olabilir mi?
Çok zor bir ihtimaldir ama teorik olarak imkansız demek yanlış olur. Ayrıca her kanama adet kanaması değildir, kişi adet gördüğünü sanabilir fakat bu kanamanın başka bir nedeni olabilir ve bu sırada girilen ilişki neticesinde de gebelik olabilir.

Bunların dışında halk arasında söylenen adet (regl) zamanında ilişkiye girmek kısırlık yapar gibi sözler tamamen yanlıştır. Ayrıca yine halk arasında zaman zaman söylenen bir söz: adet kanı pis değildir, adet kanı rahim içerisindeki dokunun dökülmesinden oluşur, bu doku pis değildir tamamen temiz ve normal bir dokudur sadece hormonal etkilerden dolayı her ay dökülür ve kanama olur.

muayyen günlerde kişi kendisinden bile igreniyor afedersınız
ılıskıye gıren mıdesızler vardır elbet ama bu dınen de uygun degıl

Son derece normal bir biyolojik olayi (regl) bu kadar buyutup, tabu haline getirmenize gerek yok. Ne igrenilecek ne de mide bulandiracak bir durum bu. Karsilikli olarak bir istek varsa, regl veya degil, iliskiye girilmesinin biyolojik olarak bir sakincasi yok.

Kan gövdeyi götürebilir ama olsundu, isteyen girsin.

Dusunu alirsa, koku kalmaz merak etme.

Zaten temizligine onem vermeyen herkes icin bu koku problemi malesef mevcut.

hayir, iliski durumunda olusabilecek kokudan bahsettim. Öncesinde ve sonrasinda degil.
Olaya erkek psikolojisiyle yaklasmakm lazim. lakin bir disarindan gelen Domates biber patlicaaaan cigligi bile olayi tamamen bitirebilecek pozisyonda iken, burun direginin kirilmasi adami madam yapar.

hayir, iliski durumunda olusabilecek kokudan bahsettim. Öncesinde ve sonrasinda degil.
Olaya erkek psikolojisiyle yaklasmakm lazim. lakin bir disarindan gelen Domates biber patlicaaaan cigligi bile olayi tamamen bitirebilecek pozisyonda iken, burun direginin kirilmasi adami madam yapar.

Ciddi anlamda, iliski sirasinda boyle bir kokunun gelebilecegini mi dusunuyorsun? Erkek psikolojisinden once, kadin psikolojisinin dusunulmesi gereken bir durumdan bahsediyoruz oncelikle. Zaten, farkettiysen iki taraf da istekli ise dedim. Eger, bunu gerceklestirmek istemiyorsan zaten sorun yok : ))

Ciddi anlamda, iliski sirasinda boyle bir kokunun gelebilecegini mi dusunuyorsun? Erkek psikolojisinden once, kadin psikolojisinin dusunulmesi gereken bir durumdan bahsediyoruz oncelikle. Zaten, farkettiysen iki taraf da istekli ise dedim. Eger, bunu gerceklestirmek istemiyorsan zaten sorun yok : ))

Kadin o kokuya alisik. Ama Erkek degil. yanlislikla 1 kere olabilir fakat ikincisini deneyen bence .....isttir. (ne deniyodu o igrenc seyleri yapanlara unuttum . p)

Kadin o kokuya alisik. Ama Erkek degil. yanlislikla 1 kere olabilir fakat ikincisini deneyen bence .....isttir.

Ya Jesse, su genellemelerini artik biraksan diyorum. Birak da insanlar neyi istedigine kendisi karar versin. Baskasinin hayatina burnumuzu sokmasak nasil olur : ))

Ya Jesse, su genellemelerini artik biraksan diyorum. Birak da insanlar neyi istedigine kendisi karar versin. Baskasinin hayatina burnumuzu sokmasak nasil olur : ))

Burasi forum. Fikir beyan etme yeri. Diger mesajlara da bakarsan herkes fikrini söylemis. Banane adam igrenclikten hoslaniyorsa. tabiki buna onlar karar verecek. Nasil müdahale edebilirmi ki? assdfdas :/

Ciddi anlamda kadindan o donemde iğrenç bir yaratikmis gibi bahsetmeniz ne kadar doğru? İlişki olayi dinen zaten yanlis lakin soylemlerinize biraz dikkat edin.

Geri