Bu ovülasyon döneminin kadınlar ve erkekler üzerindeki etkilerini ortaya koyan bir belgesel izlemiştim:
İlk çıkarım, maymunlar üzerinden yapıldı. Süreçte dişi maymunların poposunda belirgin olarak pembeden, koyu pembeye hatta kırmızıya doğru bir renk geçişi oluyordu, vücutlarından da ayırt edici ya da tahrik edici bir koku yayılıyordu. Erkek maymun da bu etkenlerden dolayı içgüdüsel olarak dişinin peşine düşüyordu.
İkinci çıkarım, maymunda olduğu gibi insanda da belirgin değişimlerin olmasıyla alakalıydı. Yumurtlama döneminde kadınların yüzünün daha pembe yahut daha kırmızı olması, göğüslerinin büyümesi ve ayırt edici bir ten kokusunun yayılmasından bahsediliyordu. Daha sonra görüşü pekiştirmek için yapılan araştırmalardan bir kesit sunuldu. Kan bağışı için gelen erkek deneklere, rol icabı hemşirelik yapan, aslında ikiz kardeş olan iki bayana verdikleri tepkiler değerlendirildi. Anlaşılacağı gibi kadınlardan biri yumurtlama dönemindeydi, diğeri ise değildi. Denekler, hemşirenin aynı kadın olduğunu sanmalarına rağmen, yumurtlama döneminde olan bayana kalp atışlarının hızlanması, terleme ve heyecan gibi aşırı tepkiler verdiler. Konuyla alakalı diğer deneyde de farklı yaşlardan erkek deneklere yumurtlama döneminde olan ve olmayan halleriyle farklı kadın resimleri gösterildi. Denekler istisnasız olarak bayanların yumurtlama dönemindeki resimlerinde daha güzel ve daha çekici göründüklerini ifade ettiler.
Sonuç olarak, yumurtlama döneminde olmak, regl olmak yahut adet görmek, bir kadının bir erkeğe en güzel ve en çekici göründüğü zamandır. Bunları niye mi anlattım; "ne çok biliyorum, sizi cahil faqirler" demek için tabi ki, profil fotoğrafıma bakın anlarsınız.