Adem ile Havva

• Kullanıcı Romeo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 585 gün önce görüldü
gözleri birbirklerinden başkasını görmeyen,deli divane aşık,
zaten görcek kimsede yokmus o zamanlar etrafta :)

Cenneti görmüs, orda yasamis ilk insanlar..

İlk Peygamber ve eşidir.

Adem, insan demektir.İlk insan ve ilk peygamber Hz Adem.. Hz Havva Hz Ademe eş olarak kaburga kemiğinden yaratılmış, koca dünya onlara bağışlanmış ne güzel birşey.

Adem, insan demektir.İlk insan ve ilk peygamber Hz Adem.. Hz Havva Hz Ademe eş olarak kaburga kemiğinden yaratılmış, koca dünya onlara bağışlanmış ne güzel birşey.

yalniz boyle birsey mumkun degil. kuran da bahsedilen kaburga kemigi sadece bi benzetmedir.

hı hı aynen öyledir :) ben konuya duygusal bir yorum yapmak için öyle dediydim =)

ha pardon o vakit. zira bu cok yanlis bilinir o yuzden cevap yazmak istedim.
kadinin yaradiliso kabuga kemigi gibi egridir duzeltmeye kalkarsan kirilir demek istemilen bu anlasilan sey ise havva adem in kaburga kemiginden yaratildi:)
bu inanc sayesinde eski caglar da bilim adamlari erkeklerin kaburga kemiklerini dahi incelemislerdi. kadinlar ikinci sinif insan muamelesi gormuslerdi.

ha pardon o vakit. zira bu cok yanlis bilinir o yuzden cevap yazmak istedim.
kadinin yaradiliso kabuga kemigi gibi egridir duzeltmeye kalkarsan kirilir demek istemilen bu anlasilan sey ise havva adem in kaburga kemiginden yaratildi:)
bu inanc sayesinde eski caglar da bilim adamlari erkeklerin kaburga kemiklerini dahi incelemislerdi. kadinlar ikinci sinif insan muamelesi gormuslerdi.
Bende bunun tam aksini okumuştum.Havva Ademin kaburga kemiğinden yaratılmıştır, sol kaburga kemiğinden yaratılmıştır yani.Kalp hizasında dursun hep sevilsin diye, birbirlerine eş olsun diye :)

işte insanoğlu herşeyi böyle ikiye bölüyor kimse neyin doğru olduğunu bilemiyor..Kaburga kemiği bir benzetmedir söylediğin gibi, Yani aslolan Hz Havvanın Hz Ademe eş olarak yaratılmış olması.

açıklaman için sağol bu arada

o benzetme esasen kuran da ki tevsirler cok onemli ucu acik yanlis yorumlamalar mumkun.
bu konuyu hem bilimsel olarak aciklayanlardan hem de isin dini boyutu ile ilgilenenlerdenn ogrendim ben de.
tabi biraz da bu kaburga kemigi konusuna anlam yukleyen de biz insanoglu duruma duygusal bakiyoruz.

ben tesekkur edeeim.

Dünyadan Azrail toprak alıyor tabi bunun öncesinde cinler cebrail ve mikaile vermiyo toprak , üçüncü seferde Azrail alıyor (Azrailden kim korkmaz ki :) ) .O toprağa 40 gün yağmur yağıyor ve Allah ruha ilk önce nur denizine girmesini sonrada bu cesede girmesini söylüyor .Sonrada ceset can buluyor buda Hz.Ademdir :) Allah varlıkları çağırıyor Hz.Ademe diz çökmelerini söylüyor melekler yapıyor ama şeytan , ben bilmediğim bir varlığa diz çökmem o toprak ben ateşim ondan üstünüm deyip diz çökmüyor , ve kovuluyor cennetten .Ardından Hz.Adem cennete giriyor ve bi zaman sonra cennette uyurken bir anda yanında çok güzel bi varlık görüyor , soruyor Allahım bu ne güzel varlıktır kimdir diyor Allahta o senin eşin Adem diyor (kaburga kemiğinden yaratılmıştı sanırım) ve büyük aşk başlıyor :) Bi zaman sonra cennette gezinirlerken şeytan cennetin kapısından sürekli izliyor , Hz.Adem Hz.Havva cennette gezerken kapının ordan sürekli geçerlermiş ,birgün yine geçerlerken şeytan ağlıyor bunların ilgisini çekiyor Hz.Adem ne kadar engel olmaya çalışsada Hz.Havva yanına gidiyor , şeytan bunlara ağacı tarif ediyor , bakın o Allahın yasakladığı ağaçtan elmayı ben yemedim cennetten kovuldum Allah sizi sınav yapıyor o elmayı yeyin ben sizin dostunuzum diyor ve bi zaman geçiyor ama Hz.Havvanın aklı hep o ağactadır .Bir gün o ağacın yanından geçerken Hz.Havva yanına gidiyor yemeye ikna ediyor Hz.Ademi ve ilk ısırığı alıyorlar ve üstlerindeki Nurdan giysiler buhar gibi kayboluyor ve utanıp kaçıyorlar Allahta ''Ey Adem neden utanıyorsun '' diyor Adem tövbe ediyor bağışlaması için yalvarıyor gözlerinden yaşlar akıyor ağlıyor ve Allah dünyaya gönderiyor cennetten kovulmuyorlar .Çünkü tövbe etmişlerdir .Kovulan şeytandır o asla giremez .Hz.adem ve havva Zaten dünyaya gideceklerdi , o elmayı yemeseler bile dünyada insanlığa sınav yapacaktır Allah .Ne kadar zor düşünsenize cennette herşey hazır emek yok çalışma yok ve bir gün dünyaya geliyorsunuz , emek olmazsa aç kalcaksınız .Cebrail gelip buğdayı ve sebzelerin tohumunu getiriyor onlara öğretiyor .

Sonrasında şeytan ve Allah konuşuyorlar , bak gördünmü çok güvendiğin insan senin sözünü tutmuyor ve and olsunki senin bu insanlarını senden uzaklaştırcam ve böylece benim sana olan değerimi anlayacaksın diyor , Allahta ''öyle insanlar olacakki onları asla benden uzaklaştıramayacaksın , sen ve senin gibilerde cehennemde yanacaksınız kıyametten sonra '' diyor ve işin aslı böyle başlıyor . :)

Okuduğum bi kitabın kısa özetidir bu ,

Adem ile Havva konusunda ekşi'de 1 yorum görmüştüm "sanırım hepimiz bunlardan geliyoruz, zira bu kadar genele yayılan 1 aptallık anca akraba evlilikleriyle olur" minvalinde.

T E K R A R H A K V E R D İ M .

Geri