Adanadaki En İyi Kebapçılar ve Dönerciler

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akdeniz Bölgesi
adanadaki en iyi kebapçılar
adanadaki en iyi dönerciler
adanadaki en iyi kebapçılar ve dönerciler

1-Talat usta/turgut özal bulvar polis evleri kavşağı
2-Kebapçı şeyhmus/cemal gürsel caddesi
3-Kebap52/metro sineması sokağı
4-Kebapçı ibo/barajyolu
5-Yüzevler/ziyapaşa
6-Hasan usta/barajyolu
7-Güzelyalı dürüm/turgut özal
8-Atabey iskender/tugut özal
9-Virgo döner/gazipaşa
10-Yeşil köşe Ankara dönercisi/mado sok.
11-Gökçeli/küçüksaat, dörtyol, gülbahçesi sitesi, inönü caddesi
12-Şadırvan/sular
13-Can döner/barajyolu
14-Şampiyon döner/barajyolu
15-Hasan kolcuoğlu ciğer-kebep/barajyolu
16-Ciğerci 184/barajyolu
17-Çiğköfteci kadir usta/barajyolu

Adanalı arkadaşlarımız da yazarsa daha çok bilgi sahibi oluruz. :)

Adanalı değilim ama 4 yıl Adana'da üniversite okudum. Herkesin elbette kendine göre bir damak tadı var ve ben kendimce listeyi yorumlayayım:

Buradaki liste benim oy verebileeğim bir liste değil.

Adana'da kebap yemek büyük risktir. Her yerde kebap yiyemezsiniz. Üniversite yurdunun ve üniversite hastanesinin yemekhanesinde eşek eti çıkmasını bir yana bırakırsak bundan 2 yada 3 yıl önce kesilmeye hazır bir şekilde bekletilen 40-45 eşek bulunmuştu. Buradan elbette kebapçılar da nasibini alıyor. Bazı işletmeler rekabeti düşürmek için kimi kebapçılar için söylentiler de ortaya çıkartabiliyor vs. Vs.

Adana'ya gidenler için Turgut Özal Bulvarı'nda, Gökkuşağı oyun salonunun ilerisinde yer alan Ciğerci Bedo'yü önerebilirim. Çok güzel ve sağlamdır.

Kolcuoğlu ve Hasan Usta isim yapmış kebapçılar. Bir çok şubesi var ve pek beğendiğim söylenemez. Ama Hasan Usta'yı bir adım öne alabilirim.

Kebapçı İbo ise oradaki kebapçılara göre sıradan. Ama yeri güzel ve merkezi olduğu için ve yemek yediğiniz yerde yanınızda Seyhan Barajına akan bir kanal geçtiği için biraz sakin ve güzel bir ortam olma özelliğini taşıyor. Adana'nın en merkezi yerinde yer alıyor(Duygu Kafe karşısı)

184 güzeldir. Önerebilirim. Barajyolunda Duygu Kafenin karşı tarafından Hastaneler Kavşağı istikametine doğru yürürseniz görürsünüz. Oraya gittiğinizde girişte tipik Adanalı olan, bıyıklı, esmer, göbekli, bağrı açık, döşü kıllı, kolunda altın bir künye olan bir adamla karşılaşmanız mümkündür. Adamı gördüğünüzde iştahınız ne kadar açılır bilmiyorum ama yemeği güzeldir.

İstek olursa geri kalanını yorumlamaya çalışırım :)

Mersin'deki arkadaşım Adana kebabı sırf yerinde yemek için bir saat yol tepiyordu. Hasan Usta idi beğendiği yer sanırım.

Yeşil kapıda kebap yemeyen'e kebap yemiş demem ben gidin yeyin. Oldukça salaş ve köhne bi mekan. Ama kebabı muhteşem. Külbastısı da. Gitmeden internetten yorumlarına bi bakın. Ne demek istediğimi anlayacaksınız ;)

En güzel kebap zeki usta

En güzel tatlıcı köse

En güzel tantuni göksel tantuni

En güzel şalgam mısır çarşısında

En güzel bici bici menderes te gölün orda:)

En güzel kebap zeki usta

En güzel tatlıcı köse

En güzel tantuni göksel tantuni

En güzel şalgam mısır çarşısında

En güzel bici bici menderes te gölün orda:)

En güzel muzlu süt de kazım büfe'de onu unutmuşsun :)

Devlet Hastanesi veya o taraflara yolunuz düşerse Sanayi Çarşısı icerisinde Mahmut Usta var orayı denemenizi öneririm

Adana'da yenen kebap unutulmaz,acılı şalgam suyu ile beraber:))

Bir Adanali olarak bende fikrimi söylim bari tombis doner baris mancoda super yapiyorlar salham suyu ali gode cetinkaya karsisi kebaba gelince öyle her yerde yenicek bisi degil en guzel evde yapilan ☺ illaki mekansa beyzade yada golcuoglu

Bir Adanali olarak bende fikrimi söylim bari tombis doner baris mancoda super yapiyorlar salham suyu ali gode cetinkaya karsisi kebaba gelince öyle her yerde yenicek bisi degil en guzel evde yapilan ☺ illaki mekansa beyzade yada golcuoglu

Tombis döner bir ara hem hizmet hem yemek yönünden çok kötüydü diğerlerine katılıyorum

Geri