Adana'da Suriyelilerin gettolaştığı bir mahalledeki kasabın çalışma şekli…

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Adana'da Suriyelilerin gettolaştığı bir mahalledeki kasabın çalışma şekli. (+18)

Koyunları yanyana dizip boyunlarını kesip, kanını sokağa akıtıyor. Herkes duruma alışmış.

İğrenç ya hem hijyen yok hemde çocukların piskolojisini düşünen yok :(

Önemli olan "helal" olması gerisi tefarruat. Avrupa'da "helal" kesim diye reklamını yapıyorlar. Ben aramam "helal, haram", hijen önemli.

Önemli olan "helal" olması gerisi tefarruat. Avrupa'da "helal" kesim diye reklamını yapıyorlar. Ben aramam "helal, haram", hijen önemli.

Merhaba,helal kelimesi ayni zaman da “Mesru,yasal,uygun” manasina da gelmektedir.İslam akaidine gore islami kesimden ziyade,bir isin yapilmasin da islami durus ne kadar onemliyse,o cografyanin sartlarina/yasalarina uygun olarak yapilmasi da onemlidir.

Bu tablonun ne islam ne de uygarlik ile yakindan uzaktan ilgisi yok.Geri kalmisligin,uygarliktan yoksunlugun gorseli bu.

Zaten kendilerinin gideceği yada gönderilecekleri yok. Bari bu görüntüleri Avrupalılara da izletsin reis. Belki daha fazla para verirler oraya gitmemeleri için.

Merhaba,helal kelimesi ayni zaman da “Mesru,yasal,uygun” manasina da gelmektedir.İslam akaidine gore islami kesimden ziyade,bir isin yapilmasin da islami durus ne kadar onemliyse,o cografyanin sartlarina/yasalarina uygun olarak yapilmasi da onemlidir.

Bu tablonun ne islam ne de uygarlik ile yakindan uzaktan ilgisi yok.Geri kalmisligin,uygarliktan yoksunlugun gorseli bu.
Avrupa'da eskiden tuvalette kesenleri de biiyoruz. Her türlü haramı yeyip islami usule göre kesip helal diyenler benden uzak dursun derim. Benim için bu tür uyduruk kaideler geçerli değil, ben hijene bakarım, hayvana verilen eziyete bakarım. Helal kesim yapacağız diye 3-4 bin KM uzaklardan kesim hayvanlarını büyük işkencelerle ülkeye getiren zihniyet "helal kesim" yapsa kaç yazar, zaten o hayvana yolculuk esnasında yapılan işkence en büyük günah. Demekki işlerine gelince inancın, günahın,..... hiç bir değeri yok

Istalbul içi bu gibi manzaralara denk geldiğiniz an (kurban surecinde olabilir bu tip manzaralar) fotoğraf ve konum bilgisi ile bana DM atmanizi rica ediyorum.

Her yerde böyle kesiliyor, başka kesim türü mü var. Belediyenin kestiği kurbanlar da aynı şekilde kesiliyor, sıraya koyup kafasını kesip, askıya asıp derisini yüzüp parçalıyorlar.
Bu medyaya yansımış sadece, Türkiye'nin her yerinde böyle zaten. Görüntüler kötü maalesef, ama caydırıcı cezalar yok, ülkede hijyen konusunda çok büyük eksiklikler var.

Ortadoğu bedevilerinden daha azı beklenemez.
Önümüzdeki yüzyıl boyunca din kardeşlerinizle hayırlı geçinmeler.

Kafa kesmeyi iyi bilirler. Atalardan gelen bir meziyet.

Her yerde böyle kesiliyor, başka kesim türü mü var. Belediyenin kestiği kurbanlar da aynı şekilde kesiliyor, sıraya koyup kafasını kesip, askıya asıp derisini yüzüp parçalıyorlar.
Bu medyaya yansımış sadece, Türkiye'nin her yerinde böyle zaten. Görüntüler kötü maalesef, ama caydırıcı cezalar yok, ülkede hijyen konusunda çok büyük eksiklikler var.
Abicim bu nasıl bir meşrulaştırma, hangi kasap, belediye gündüz gözüyle caddenin ortasında koyun kesiyor?

Mevzu zaten nerede ne sekil de kesildigi. Yoksa kurban haricinde de bu sekil de hayvan kesilir o ayri moruk

Belediye daha dogrusu kamusal herhangi bir birim bu şekilde bir kesim yapamaz,suç.
HACCPe, hayvan-kesim etiğine aykırı.
Yasak.

Konuda görüş ayrılıkları var. @climax ne düşünüyor acaba?
Yani şöyle. Bazı arkadaşlar diyo ki, hayvan işte. Bir şekilde kesiliyor, nedir yani diyor. Tamam da birader herkes sıçıyor ama yol ortasında değil. İşin komiği bunu yapan adam da şaşırmıştır eleştirilere. Nerde yanlış yaptım diye de düşünüyordur.

@melnur bize domuzların Almanya'da nasıl insani bir şekilde kesildiklerini anlatmalı. Örnek yoksa düzeltme de olamaz.

Geri