Adana'da ne yenir? Türkülere konu olan Adana lezzetleri

• Kullanıcı VERA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akdeniz Bölgesi
🕒 Konu sahibi 20 saat önce aktifti
Bici bici neden yok...

• Beğen
Tepkiler: ne
Asfalta yumurta kır ye düşünme çok

üşenmemişler
istanbula adanalı kebap ustalarını getirmişler

Adana kebap yeterli aslında çünkü başka yerde aynı lezzeti denk getirmek çok zor.

Valla bu konular hakkında düşüncemi biliyorsunuz. Yöresel tatlara inanmam. Misal adana kebap İstanbul'da Adana'dan daha iyidir. Bu böyledir.

Valla bu konular hakkında düşüncemi biliyorsunuz. Yöresel tatlara inanmam. Misal adana kebap İstanbul'da Adana'dan daha iyidir. Bu böyledir.
Öyle olmuyor maalesef. Adana'daki lezzeti şayet ustası Adana'dan değilse tutturamıyorlar.

Uluslararası yöresel yemek festivallerinde de şayet o yörenin aşçısı değilse ortaya bambaşka sunumlar çıkıyor.

Ya bırak allasen @Lefty
Adana ne ki ustası ne olsun.
Adamlar okulunu okuyor bunun.
Hayatında adana kepap yememiş bir İtalyan restoran şefine yedir bir lokma, kralını yapara sana

Ya bırak allasen @Lefty
Adana ne ki ustası ne olsun.
Adamlar okulunu okuyor bunun.
Hayatında adana kepap yememiş bir İtalyan restoran şefine yedir bir lokma, kralını yapara sana
Çok farklı yerlerde Adana kebap yedim ve lüks yerler de var fakat inan bana Adana'daki ile kesinlikle aynı değil.

Adana da ne yenmez denilse daha doğru.
Bu kadar iştahli bir şehir görmedim.

@climax bunca senedir her yorumunun altına imza attım ama bu sefer olmamış abi. Usta kebap işinde en son faktör, en önemlisi buradaki nem, onun dışında burada yapılan pide ekmek.
Buradaki ustayı, malzemeyi, istersen dükkanı al götür İstanbul'a yine buradaki tadı vermez.
Ayrıca İstanbul'un en iyi lokantaların da bile lezzet sıfır. Baharat nedir bilmiyorlar..
Sen bir ara gel Adana'ya da kebap yedirelim sana.. şöyle bir saplama ye de aklın başına gelsin.. beklerim her zaman.

@climax bunca senedir her yorumunun altına imza attım ama bu sefer olmamış abi. Usta kebap işinde en son faktör, en önemlisi buradaki nem, onun dışında burada yapılan pide ekmek.
Buradaki ustayı, malzemeyi, istersen dükkanı al götür İstanbul'a yine buradaki tadı vermez.
Ayrıca İstanbul'un en iyi lokantaların da bile lezzet sıfır. Baharat nedir bilmiyorlar..
Sen bir ara gel Adana'ya da kebap yedirelim sana.. şöyle bir saplama ye de aklın başına gelsin.. beklerim her zaman.
Ben profesyonel forumcuyum. İnanmadığım şeyleri de savunurum bazen :)

Migde rahatsizligimdan oturu bir sey yiyemiyorum. Yillar yillar evvel asker arkadasimin yanina gitmistim , sicaktan iflahim skildi. Sarihamzaliydi yanlis hatirlamiyorsam. Sabah sabah kahvaltiya ciger yemeye goturuyordu. He bak *ubari falan guzel adananin.

Geri