Adana deyince aklınıza gelen ilk şey?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ben şalgam sevemedim. Benim hakkımı da sana getirsin ndnfncn
ben çok seviyorum ya özellikle acılısını. doğanay alıyorum bence iyi de cafer hep adanada içeceksin onu o zaman farkı anlarsın deyince insan merak ediyor...
kesin istanbulda elinde bir bidon şalgamla gezmemek için getirmeyecek....

ben çok seviyorum ya özellikle acılısını. doğanay alıyorum bence iyi de cafer hep adanada içeceksin onu o zaman farkı anlarsın deyince insan merak ediyor...
Yarın gönderiyorum.. Doğanay ne ya, şalgam mı o ahah.
Hemencecik hallediyorum tatlım.

• sarılma
Tepkiler: Aze

@Run doğru demiş, bu tip ürünleri yerinde tatmak güzeldir
Dondurmayı Maraş dışında önermem mesela.

Adana'da kebap yenir mi @Run ben çekiniyorum .p

• Beğen
Tepkiler: Aze

Yenir kardeşim, kebap Adana'da yenmeli dememin nedeni şehrin atmosferi, nem oranı, bakteri çeşidi.
Şalgam başka şehirde olmaz mesela, belirli bir nem ortamı gerekiyor, kebap da öyle, aynı malzemeleri ustayı al İstanbul'a götür, aynı tadı almazsın.
Onun dışında damak tadı çok önemli. Akdeniz bölgesinde çok fazla baharat kullanımı var. Yolun düşerse güzel yemek yenecek yerleri tarif ederim, müsait olursam ben ısmarlama yaparım.
Ama korku konusunda haklısın, çok fazla at ve eşek eti kullanımı var Adana'da.. yesen farkına varmazsın, o yüzden rahat ol.

Yenir kardeşim, kebap Adana'da yenmeli dememin nedeni şehrin atmosferi, nem oranı, bakteri çeşidi.
Şalgam başka şehirde olmaz mesela, belirli bir nem ortamı gerekiyor, kebap da öyle, aynı malzemeleri ustayı al İstanbul'a götür, aynı tadı almazsın.
Onun dışında damak tadı çok önemli. Akdeniz bölgesinde çok fazla baharat kullanımı var. Yolun düşerse güzel yemek yenecek yerleri tarif ederim, müsait olursam ben ısmarlama yaparım.
Ama korku konusunda haklısın, çok fazla at ve eşek eti kullanımı var Adana'da.. yesen farkına varmazsın, o yüzden rahat ol.

Ben de Maraşlıyım ya, iki hafta önce Kozan-Kadirli gezdim.
Bakteri çeşidi vurgun iyiydi, ortamın etkenleri fark ediyor tabi.
Antep'te gördüğüm baharatı Adana'da göreceğimi sanmıyorum ama geleceğim oraya. Varda ile Belemedik'i görmek istiyorum. Belki Yumurtalık da...
Yediğim eti fark edemem kısmı sıkıntı yoksa meze kültürünü fln seviyorum bizim yörelerin.

İyi hatırlattın ya rakı festivali de varmış Adana'da. (Bu hafta sonu da festival var.)
@Run hiç yazmıyor .d
Rakı sevmem ama festivalin ortamını yaşamak isterim.
Tarihi büyük saat ortamında güzel oluyor, ama maalesef her güzel şey gibi bu tür festivalleri de iptal etmek için çabalıyorlar..
Portakal çiçeği festivali başlıyor bu hafta, ve dünyada kabul gören bir festival artık, çeşitli şehir ve ülkelerden gelenler oluyor. Çok güzel damak zevkleri ve hediyelik eşyalar için güzel bir hafta, fırsatı olan gelsin..
Bu hafta ben İstanbul'a gidiyorum :)

Her yerde cekinmek gerek...

adana öteden beri zıtlıklarıyla bilinen bir şehirdi ama bu daha çok sosyo-ekonomik bağlamlarda gündeme gelirdi. zamanla, görkemli köşkler, büyük ve lüks amerikan arabaları tarihe karıştı. ekonomik gerilemenin kalıcı hale getirdiği yoksulluk ise sıradanlaştı, hatta estetize edilir hale geldi.

misal dün yüzüne bakılmayan şırdan bugün en pahalı ve tanınır sokak yiyeceği oldu. adanalılar dışında içenin hoşuna gitmeyen şalgamı da yerli içeceği oldu. bir asırdır yenilenemeyen merkez çarşısı ise hindistan'ı aratmayan bir motorsiklet trafigiyle haşır neşir oldu...

yinede iyi memleket tabi, ayikuyün mü dayi...

Hiçbişey gelmiyo ya ne gelecek. sürekli de konu karşıma çıkıyor

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Geri