Adamına Göre Muamele Yapmak İkiyüzlülük müdür?

Konu sahibi son olarak 976 gün önce görüldü
Adamına Göre Muamele Yapmak İkiyüzlülük müdür?

Evet bolca görüyoruz çevremizde ye kürküm ye..

Ben öyle düşünmüyorum. Durumuna göre değişkenlik gösterebilir.

Adamina gore davranmak normaldir.
Zamanina gore davranmak iki yuzluluktur.

Hangi konumda olduğuna bağlı idareciysen iki yüzlülükten öte olabilir..
Yoksa kim nasıl hakkediyorsa öyle davranmak lazım..

Elbette adamına göre muamele olağan ve çok normal bir şey. Bunun yadırganacak ne yanı var ki... Hatta tutarlı olanıdır.
Kişiler bize bıraktığı etki doğrultusunda yer kaplar. Ve kapladığı yer kadar o etkinin tepkisiyle karşılaşır. Soytarı birini kral etmek yada kralı soytarı etmek mi gerekir? Geniş bir kütük için daha sivri bir balta gerekmez mi? Herkes için aynı dua mı edilmeli?

Mevlana bile "söyleyene bakarım adam mı diye" diyerek adamına göre cevap verdiğini ileri sürüyor. Bir de buradan bakın bence.

Tabiki adamına göre muamelle yapacaksın ama statü olarak değil kişilik olarak .

ikiyüzlülük, kişinin bir kişiye önce x tutumu sergilerken bir süre sonra y tutumu sergilemesidir. adamına göre davranmakla ilgisi yoktur. :cici:

Ne alakası var ya hu.
Herkese aynı tavrı göstermemek gerekli diye düşünüyorum, ortalık omurgasız kaynıyor.
Bu tür insan elemeleri yapmak gereklidir. Hali, tavrı, özellikleri hoşuma gitmiyorsa tabiki yaklaşımım farklı olucak.

Herkeze Hak ettiği ğißidir.

ikiyüzlülük bu konudaki anlama çıkmaz alakası yoktur.

Ben daha çok adamına göre muammara yapma konusunda özen gösteriyorum mesela acı yemeyen birine acısız muammara acı seven birine de acılı muammara yaparak adamına göre muhammara yapıyorum ve herkes mutlu oluyor.

Öyle saça(döte) böyle tarak (yarock)!

kızlarla sapları
nasıl bir tutayım
hayret bir şey
ney
bişey

Adamına göre muamele yapmamak ikiyüzlülüktür bana göre de .
Herkese aynı şekilde davranamazsın , yaklaşamazsın .
Oluyorsa sıkıntı vardır .

Geri