adam olaydın

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Bir erkeği üzebilecek en ağır seslenim.
Afedersiniz taksiyle geliyordum durakta durduk, arkadan biri 90'lar müptelası demek ki, aşkın hikaye sonu nerede diyordu
derhal rica ettim, bulunuz ve açınız

Bu sadece bir Pınar Aylin şarkısı değildir,
Ü z ü c ü.

Cidden bir erkek için ne kadar ağır bir ifade

Sana karsi adam olmami hakettigini dusunduren sey nedir peki?
Sorusunu sorun.

Erişkin bir ‘’dişi’’ nasıl kadın olamıyor?
neyse objektif bakacak olursa
Her erkek adam olamıyor
Her kadın da hanımefendi olamıyor diyebiliriz… 2üstteki arkadaşın demek istediği de buydu heralde

kavramları aynı denklik üzerinde ele alırsak sorun çözülüyor

erkek - dişi
adam - kadın
hanımefendi - beyefendi

nasıl erişkin bir erkek göreceli adam tanımına uymuyor ve adam olsaydın diye yorumlanabiliyorsa erişkin bir dişi de göreceli kadın tanımına uymayarak benzer şekilde yaftalanabilir, mevzu kavramları tartışabilmekte.

kavramları aynı denklik üzerinde ele alırsak sorun çözülüyor

erkek - dişi
adam - kadın
hanımefendi - beyefendi

nasıl erişkin bir erkek göreceli adam tanımına uymuyor ve adam olsaydın diye yorumlanabiliyorsa erişkin bir dişi de göreceli kadın tanımına uymayarak benzer şekilde yaftalanabilir, mevzu kavramları tartışabilmekte.
Dişi ne ya :(
Kadın cinsiyet yani isim anlamında kullanılıyor
Adam sıfattır ama madem kavramsal bakıyoruz

seni bir konuda desteklerim. adam sözcüğüne köken olarak baktığımızda ademden gelir ve asıl anlamı insandır o zaman senin dediğin cinsiyet kavramı doğrulanabilir lakin konu başlığında adam olaydın mevzusu erkek cinselliği üzerine bir yorum olduğundan benim verdiğim örneklemeye karşıt olarak kadın kelimesi geliyor.
yoksa etimolojik olarak bakacaksak adam unisex bir kavram ama biz bunu da karıştırıyoruz. kavram yerel ağıza ve algıya düşünce mesaj da ona göre şekilleniyor.

seni bir konuda desteklerim. adam sözcüğüne köken olarak baktığımızda ademden gelir ve asıl anlamı insandır o zaman senin dediğin cinsiyet kavramı doğrulanabilir lakin konu başlığında adam olaydın mevzusu erkek cinselliği üzerine bir yorum olduğundan benim verdiğim örneklemeye karşıt olarak kadın kelimesi geliyor.
yoksa etimolojik olarak bakacaksak adam unisex bir kavram ama biz bunu da karıştırıyoruz. kavram yerel ağıza ve algıya düşünce mesaj da ona göre şekilleniyor.
Bu konuyu valoda konuşmak ister misin?

Kimin söylediğine de bakmak lazım. Kendimden emin olduğum sürece bu beni üzmez.

Ortalık çok karıştı... Biz bu performansı Leylâ'dan bekliyorduk, Ayşe yazıyor, Fatma yazıyor, Hüseyin yazıyor, ya Hüseyin sen ne alaka çık aradan top musun nesin...

Ay ben kimseyi alamam ki.

IMG_20240410_235335.jpg

Erkekler bazen adam olamaz,kızlar da kadın.Sitemkarlıkların geldiği son durak olabilir bu söylemler.

Geri