Adalet bir gün yerini bulur er yada geç

Konu sahibi son olarak 2623 gün önce görüldü

Uzun zaman öce adamın biri adalet kavramını ve tecelli etmesini inmamaktadır.arkadaşına hani adalet adalet bumu insanların bana yaptıkları yanlarına mı kalacak hani adalet der arkadaşı ona şu hikayeyi anlatır.....

"bir gün köyün cıkışındaki ceşme başına atlı bir adam gelir ceşmeden su içer su içerken cebindeki bir kese altın yere düşer ve adam keseyi alıp çeşmenin başına bırakır ellerini ve yüzünü yıkar sonra atına biner gider daha sonra cobanlık yapan bir cocuk ceşmeden su içmeye gelir ve su içerken çesme başındaki keseyi fark eder ve alır ordan uzaklaşır...

belirli bir zaman sonrada kör bir adam gelir ceşmeden su içer ve biraz soluklanmak için oturur osırada da atlı adam keseyi çeşme başında unuttuğunu anımsar ve geri döner.

çeşmenin başına geldiğinde kesenin orada olmadığını görür.

Kenarda oturan kör adama sorar benim bir kese altınım mı sen mi aldın der..

Kör olan adam hayır ben almadım ben körüm nasıl görüp alırım senin altını der atlı adam kızar ve kör adamı öldürür.." adaletin tecellisine inanmayan arkadaşına sorar bu hikayede adalet nerde tam bir adaletsizlik haksızlık der..

Arkadaşıda şunları söyler:çeşme başındaki altını alan çocuk babasının hakkını aldı yıllar önce atlı adam babasını dolandırdı cocuk hakkı ne ise onu aldı...

Kör adam ise zamanında atlı adamın babasını suçsuz yere öldürdü atlı adam da babsının hakkını aldı der...

Geri