adalarda fayton turu :P

Konu sahibi son olarak 2304 gün önce görüldü
Adanın olmazsa olmazlarindan ama artık binmiyoruz bu yaz bir at gözümün önünde öldü çünkü. .

Adayı yürüyerek turlamayı tercih ediyorum
güzelliklerine dura dura bakmak daha zevkli
Tabi turu kokudan bayılmadan tamamlamak marifet

Rezalet.

Yolda yürürken çöp konteynerlerinde kopmuş at bacağı vb. görebilirsiniz.İnsani bir şekilde işlendiğini düşünmüyorum bunu gördüm de.İnsanlarımızın hastalıklı sefa geleneklerinden dolayı ticari halde devam edip duruyor.Sanki herkes paşazade konaklarında yetişmiş, faytona binmese ölür.Bisiklet sürün ya da yürüyün daha sağlıklı.

Bisiklet en güzeli yada yürümek tercihimiz hele ki hava güzelse tadını çıkara çıkara yürümeli bak gidesim geldi :tatlı:

Hayatta yapmayacagim şey.
Bisiklete binerim ama faytona asla

Büyük Ada dışında dîğer adalarda yapılmıyor kısa tur 80 uzun tur 120 tl. Ucuza getirmek isteyen zavallı aç gözlülerin hayvanlların sırtına çullanan iri kıyım insanlar.. Kırbaçlanan atlar , pislenen yerler motorlu araç yasağına rağmen havanın kötü kokması ağır bir tezek kokusu.

Bu insanlar ne yapıyor Allahım ya

o tezek kokusunu yakından çekmektense
en güzeli bisiklet ve yürüyerek gezilmesi daha bi güzel oluyor.

Oranin geleneksel hale gelmis bir kültürü faytona binmek.Soruldugunda sırf havasi olsun diye bunu yapanlar var.Sonrasinda da tezek kokusundan sikayetler=))

Binmeyin vicdanınız varsa.
O atların neler çektiğini bilmiyorsunuz.

Insan kendini prenses Maxima gibi hissediyor siritarak el salliyasi geliyor etrafa :D (adalarda degil ama Amasya'da binmisligim var 30 tl'den 20 musteri yapsa adam gunde 600 tl ediyor neyse mevzumuz bu degil zaten :D )

Oradaki atların halini gördüğümde ve onları güden insan(!)ların hepsine sarılmak istemiştim. Yanarım çocukken heves eden bakış açıma. Sevmiyorum, tasvip etmiyorum.

-İşte burası da Dudaktan Kalbe'nin çekildiği yer

+Ben izlemedim o diziyi

-Burda Beren Saat evlendi.

+Bana ne?

-Pis Yedili'nin bi bölümü de şurada çekildi.

+Ya abi bu bok kokusunda hala nasıl Pis Yedili diyosun

Sonrası derin sessizlik.

Adalar'da fayton turu bana komik geliyor gerçekten. Bisiklet kirala doya doya gez

Atlara eziyet edeceğine kirala bir bisiklet gez :@ fayton turuymuş

images

Geri