Acun Ilıcalı: "Eğer para ve mutluluk olarak 2 seçeneğiniz varsa parayı değil mutluluğu seçin“

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Acun Ilıcalı: "Eğer para ve mutluluk olarak 2 seçeneğiniz varsa parayı değil mutluluğu seçin.

Parasızlık mutsuzluk yapıyor ama para arttıkça mutluluk kesinlikle artmıyor."

Para ancak paraya sonradan sahip olanlara mutluluk getirir çünkü heves ettiği birçok şeye ulaşmasını sağlar ancak parası var olan için ekstra bir durum yaratmayacak hatta paranın ulaşamadığı bir şey bulamayınca mutsuz olmaya başlayacaktır.

zenginlerin böyle demeç vermeleri yok mu : /

Senin paran var mutlusun da
Mutsuzum diyor. Herkes parası için onunla.

Para ancak paraya sonradan sahip olanlara mutluluk getirir çünkü heves ettiği birçok şeye ulaşmasını sağlar ancak parası var olan için ekstra bir durum yaratmayacak hatta paranın ulaşamadığı bir şey bulamayınca mutsuz olmaya başlayacaktır.
Ben tersini düşünüyorum. Parası zaten var olan, para ile yaşama kültürne va parayı doğru kullanmaya alışık. Sonradan görmüşler her zaman abartır. O kadar parayı ne yapacaklarını şaşırır.

Parayi bulduğu için öyle diyor mutluluk sonsuz değil bu öneri bana biraz yapmacık geldi

Mutsuzum diyor. Herkes parası için onunla.

Ben tersini düşünüyorum. Parası zaten var olan, para ile yaşama kültürne va parayı doğru kullanmaya alışık. Sonradan görmüşler her zaman abartır. O kadar parayı ne yapacaklarını şaşırır.
Sonradan görmelik ayrı bir konu, benim bahsettiğim parası olan için paranın "Mutluluk" kaynağı olmayışı ki zaten mutluluk bir bilinç düzeyidir.
Bahsettiğin kişileri tanımak hiç zor değil ve her ortamda kendilerini belli ediyorlar.

Youtube'da "Kolay Değil" diye bir kanala konuk olmuş ve anlattıkları daha uzun ancak sosyal medya belli bir bölümünü almış.

Özetle demiş ki; "İlk Doğan araba aldığımda daha mutluydum ancak şu an Ferrari alabilmenin esprisi kalmadı çünkü maksat sadece arabayı yenilemek ve bana fazladan mutluluk getirmiyor. Uçak almak bile daha fazla mutlu etmiyor."

Paranız çok olunca paranın size getirdiği imkanlar da sıradanlaşıyor ve mutlu olmanızı sağlamıyor. Acun da ona vurgu yapmış.

Parasızlık mutsuzluk yapıyor ama para arttıkça mutluluk kesinlikle artmıyor.
doğru

Paranın getirdiği konfor ve imkamlarda bir noktadan sonra sıradan ve sıkıcı hale gelebilir. Zengin olmak tek başına bir amaç olmamalı.

Mutsuz olduğunu itiraf ediyor. Mutlu olmak istiyorsa paralarını bize dağıtabilir demi. Hani bize akıl veriyor ya parayı değil mutluluğu seçin diye o halde göstersin bize ciddiyetini de inanalım kendisine.

Ya kim skr acunu ben isin acununda ya da fakirsusturuculugu yapmasinda da degilim
He , Hak veriyorum. Ama bu yanlis bir adam oldugu dogrusuna engel degil. Cok para herkesin harci degil ayrica. Dogru sekil de kullanabilecek adama gitmeli. Ben de olsa mesela o paranin anasini bellerim. Baskasi is kurar yatirim yapar vs..
Parayi nasil katlayabilir , nasil harcayarak daha fazla kazanabiliri planlar. Ben ise ezerim (bekarlik icin konusuyorum)
Dolayisi ile para da beni mutlu etmez.
Param icin yanimda olan kadin olsa mesela tek basima kaldigim zamanlarda kendime kufur ederim lan ben yuruyen bir cuzdan oldugum icin!

Parayı kazanmak fazla enerji tüketir. Varlığı da ek sorumluluklar getirir. Ama öyle insanların da var olması gerekir. Beni programları ile eğlendirebilmesi için çok çalışması gerekir.

Geri