acta non verba

Konu sahibi son olarak 355 gün önce görüldü
burası bir çöplüğe döndü artık, sizin için dışarıdan bakınca görüntü kirliliğinden başka bir şey değil elbet ama ben bu çöplüğü eşeleyip içinden güzel şeyler bulup çıkarmayı seviyorum, şiirler okumuşum, resim paylaşmışım bana etki eden şiirleri ve şarkıları yayınlamışım. kinlenmişim, kirlenmişim, öfkeyle karışık sitem dahi etmişim ama en çok bir şeyleri anlatmak isterken ve paylaşmak istersen kirli ellerin dokunmasına sebebiyet vermişim. elimde olmamış, elimden bir şey gelmemiş.

burası benim çöplüğüm ve bu şiir benim için bu çöplüğün en değerli ve nadide eserlerinden bir tanesi. bir gün sesim müsait olursa ve güvenirsem tekrar kendime bu şiiri kendi sesimle de atacağım.

burası bir çöplüğe döndü artık, sizin için dışarıdan bakınca görüntü kirliliğinden başka bir şey değil elbet ama ben bu çöplüğü eşeleyip içinden güzel şeyler bulup çıkarmayı seviyorum, şiirler okumuşum, resim paylaşmışım bana etki eden şiirleri ve şarkıları yayınlamışım. kinlenmişim, kirlenmişim, öfkeyle karışık sitem dahi etmişim ama en çok bir şeyleri anlatmak isterken ve paylaşmak istersen kirli ellerin dokunmasına sebebiyet vermişim. elimde olmamış, elimden bir şey gelmemiş.

burası benim çöplüğüm ve bu şiir benim için bu çöplüğün en değerli ve nadide eserlerinden bir tanesi. bir gün sesim müsait olursa ve güvenirsem tekrar kendime bu şiiri kendi sesimle de atacağım.

Belediyenin tüm
Hoparlörlerinden
Müzeyyen çalınsın
Vazgeçmişsin benden

tarihin tekerrür edeceğine , insanların yaptıklarını yaşamadan ölmeyeceğine, birini unutmak için aynı yolu tersten yürümek gerektiğine inanıyorum.
geçen yıl aynı dönemde başka bir şarkı çıkarmıştı , su ana kadar her sey geçen seneyle aynı ilerliyor belki tekerrür tarihten ibarettir bilemem.

Omzumda ve bütün hücrelerimde
işlenmiş ve işlenecek bazı günahların yükü
oysa ben trenle tren kuşla kuş çocukla çocuk
atla at minderle minder ağaçla ağaç olan ben
ne ara girdim bunca yükün altına?

Neden bir türlü susmaz vicdanımın bilinçaltı?
tamam bazen saçmaladım lakin çocuktum lan
çocuktum lan çocuktum ulan çocuktum
bir ağacı orman sanırdım bir gülümsemeyi aşk
çirkinliğim büyüyünce geçer sanardım o zaman severler beni
bazen sanardım bazen sanırdım sözlük yoktu evimizde
sorardım anneme, anne bu kuş da öldü, niye?

O ara sorularıma makul cevaplar bulsaydım
kafam böyle değirmen taşı gibi ağır ve ağrılı olmazdı
sorup durmazdım şimdi sorup durduğum soruları
heyhat, artık geç, sorular içimde şarkı
beynimin içinde şarkı hiç susmayan sorular.

Niçin kimse kilise kayıtlarında o rüşvetçi çarpık yargıçtan bahsetmiyor?
hükme bağladığı tüm davalarda adı geçmeliydi oysa
neydi köylü ayaklanmasının tarihi Prusya'da ve neden
yer almıyor tarih kitaplarında?
İsa'nın çivilenmesine neden izin verdi Allah?
neden babam kumarı bu kadar geç bıraktı?
benden bir şey olmayacaktı madem
neden yaşamak oyunum buraya kadar uzadı?

Cevap veriyorlar şimdi
neymiş efendim Renere'deki bir Amyr o çarpık yargıcı öldürmüş
Junpui'deki bir başkası da bastırmış köylü ayaklanmasını
İsa kuş olmuş uçmuş hiç acı çekmemiş
babam artık evdeymiş tövbe etmiş geçmişe
iyi de
beni böyle delirttikten sonra
bana ne efendim sizin cevaplarınızdan
bana ne!

lidarali

À partir de cette instant
La liberté sera quelque chose de vivant et de transparent
Et sa demeure sera pour toujours, le cœur de l'homme
Il est décrété qu'à partir de maintenant
La vérité est une valeur
Il est décrété qu'à partir de maintenant
La vie est une valeur
Il est décrété qu'à partir de cet instant
L'homme n'aura plus jamais besoin de douter de l'homme
Que l'homme aura confiance en l'homme
Comme le palmier se confie au vent

bırak beni
bir eşkıyanın silahını suya bıraktığı gibi
suya bırak beni
yedi kere yasemin kokan ellerinle sus!
büyük bir utancın sahibi olmayan kişi
asla aziz olamaz

artık esrara tapan sözlerle konuşuyorsun konuşunca
sana verdiğim sırlardan bir bıçak yap
saplansın yazgıma son tebessümün
nefret edilecek bir ur gibi açılacağım kötülüklere
hakkımda mosmor söylentiler çıkacak

yıkılış! hasar! şimdi!
aşkınla adını cehennemde anmamak hiçbir zaman!
kendimi öldürmeden seni tanıyamaz oldum

janender

ayık gezmediğim o günler de , hiç hatırlamadığım evlerin kapısından geri çevrilirken de geri dönüp bakmamayı tembihledim kendime, çünkü dönersen , hiç bitmeyecek bir düşüşün başlangıcına gebe kalırsın ve bu düşüş doğur doğur bitmez. ben bir kere dönüp baktım, hala döküyorum gözlerimden bu doğumun sancılarını.
işte öyle gecelerin sabahlarını hatırlatıyor bu şarkı bana, geri dönüp bakmayacağım bu sefer.
eyvallah.

İçin sökülmüyor mu artık? skljsl

Haksızlığınızdan dem vurup, sürekli haksızlık yaptığınızı söyleyip, bunu durmaksızın yapıp sonra haksızlık ettiğinizden şikayet etmesi. Mağdur mağruriyeti gibi görünen şeyin aslında mağrur mağduriyeti olması. Aslında sana dair şikayet ettiği ne varsa hepsine farkında olarak ya da olmadan (ki bu nasıl fark edilmez, nasıl bir bilinçaltıdır?) sahip olması. Neredeyse incitme ve yaralama mütehassısına dönüşmüşken incinmekten ve yaralanmaktan söz etmesi. Seni öfkeden çıldıracak hale getirene kadar sabırla ve bıkmadan bıkmadan bıkmadan uğraşıp, sonra o noktaya gelip delirdiğinde yaptıklarını parmakla gösterip “ al işte aslında sen busun” demesi… Oğlum biriniz de şaşırtın lan! Biriniz de şaşırtın beni!

lidarali

gecenin bu saatinde nereden geldiyse aklıma bu mk ssrkisi geldi. gokhan özenin henüz ünlü olmadan önce best fm de djlik yaptığı sıralar en çok söylediği parçalardandi bu parça ve ben de gokhandan dinlemeyi severim ancak temiz bir kaydı yok ne yazık ki internette.
bununla idare edelim, anısı var diyorum neden inanmıyorsun.

• Beğen
Tepkiler: Aze

you may be high, you may be low
you may be rich child, you may be poor
you gotta move, you gotta move
you gotta move, child, you got to move

They say I'm the worst
To join this conversation
I could be so much worse
I thank God that I'm not you

Geri