acta non verba

Konu sahibi son olarak 352 gün önce görüldü
-Sana şiirler yazmayı düşünmüştüm, derin acılarla yazılmış hikayelerimden küçük küçük paragraflar okumayı belki de bilmiyorum.Ağıtlar yakan sesimle , bayramlık sevinçleri kucaklayan şarkılar da söyleyebilirdim artık emin değilim.Küçük saksılara fesleğenler , cam önlerine sarmaşıklar ve menekşeler dizmiştim. Sokaktan geçen bütün çocuklara nasihatler tembihledim.Gecenin beşinde , sabahın köründe , akşamın kızıllığında benim gibi kendisini , başka birinin yokluğuna çivileyen herkese birer bira ısmarladım. Hırkalar dağıttım sokakta oynayan ve sırtı terleyen yalnızlık şehrinin bütün çocuklarına.Metro istasyonunda bir kadına gülümsedim , bir kediye sarıldım yalnızlığın şiddetlendiği anlarda , bir sigara yaktım.
Yağmur yağdı , bütün acılarımdan soyundum, kirlerimden arındım.Dökündüm içimi dışarıya doğru, darmadağındım. Sabah aynı yolu defalarca tekrar ederek gitmeme rağmen işe , yine karıştırdım, kayboldum.Aynı büfeden gazeteler topladım , içimden çıkardım , aklıma kazınmış anıları.Sonra durup bir ışıklı tabelanın önünde Gelsen diye bağırdım olanca hiddetimle , bütün şehirde yankılandın.
Ne acıklı ve ne aptalca değil mi ? bunca his karmaşasının , akıl tutulmasının yanında , hala adını ve sana ait hisleri sayıklıyor olmak.Karşıdan karşıya geçerken küçük bir çocuk gibi içimden ağlamak geldi, koskoca caddenin ortasına bağdaş kurup yoruldum artık diye zırlamak kendimi oradan oraya atıp dövünmek geldi içimden.Birileri anlasın istedim , neyin var diye sorsun , içimden çıkarıp acımı görsün istedim.Dövünmek istedim.Lakin ; sessizce yoluma devam etme gereği duydum aklımdan bütün bunlar hızlandırılmış bir film sahnesi gibi geçerken.Sadece yoruldum diye bildim ve fiziki bir yorgunluk değildi bahsettiğim.Halim kırık döküktü ve ruhen tükenmiştim artık.

Bu acıyla daha ne kadar devam edebilirdim , daha nereye kadar taşıyabilirdi dizlerim beni bilmiyordum.Bir insan huzurunun kıyısına ruhumu demirlemek ve ölene kadar orada konaklamak arzusuyla yanıp tutuşuyordum ve aynı zamanda gitmek hayali kaplıyordu içimi çaresizlik içinde. Bir şehirden , bir evden , bir odadan gitmek hayalinden bahsetmiyorum.Kendimden , kendi aklımın içinden, aklımdakilerin hiddetli dile gelişlerini ardımda bırakıp gitmekten bahsediyordum ve dünya yani beni bir kere bile duymamış olan dünya , bir kere daha tekrarlıyordu kendini.Anlaşılmıyor , anlamşızlaşıyordum.

[YOUTUBE]X95TErU1EKc[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]oEMzcaDMBAg[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]vJF7XULqA5w[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]PzLHAoukgEQ[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]Xx-5TA1FzDQ[/YOUTUBE]

Bu ara biraz durgunum ben yani nasıl anlatsam bilmiyorum.İçimde hayatı kaçırıyormuş gibi bir telaş var, her şeye koştura koştura yetişmeye çalışıyorum.Bindiğim bütün otobüslerin pencere kenarlarından hayatın güzelliklerini seyretmek varken,ben biran önce gitmek istediğim yere varma telaşıyla bunlardan mahrum kalıyorum.Güzel bir işe, güzel bir sevgiye,iyi bir aile ve çokta iyi olmasa da iyi bir kalbe sahipken.Bir şeylerin hala eksikliğini hissediyorum ve ne yazık ki artık bu eksikliği doldurabilmem mümkün değil.Hiç gitmediğim bir şehrin özlemini çekmek gibi tasvirsiz ve tarifsiz bir duygunun esareti altındayım,öyle karışık , öyle anlamsız,öyle boktan.

- Nasıl yapıyorsun bunu? Şeker kalıbını ,nasıl bir çiçek yapıyorsun?
+ Ben çiçek yapmıyorum. Çiçek zaten kalıbın içinde var. Ben sadece şekeri sıyırıyorum.
- İyi de bu bir şeker kalıbı
+ Siz çiçeği görmüyorsunuz, ben şekeri.

" sen bir gülsen ben keyfimden ağlardım"

https://www.youtube.com/watch?v=mOI...KlLD4A&start_radio=1&ab_channel=noahsarklabel

Durma, yak mumu! Kaybım var kan bulun
Hedeflerim çığ olmak isteyen bir kartopu
Doğmak yeniden, her ölümde kahrolup
Beynimin şirketinde sorunlarım kadrolu…

Tek başıma değilim ama yalnızım
İzliyorum zamanın kayıplarla raksını
Gördüm ansızın;
Sen burada kendini ne kadar yüksek pazarlıyorsan o kadar pahalısın!

Düşündüğümden beri bozuldu ezberim
Bilmediğimi gördüğünde çekinmeden ez beni
Varsa bildiklerim, indir tüm setleri
Bana kulak ver ki, sana ses vereyim!

https://www.youtube.com/watch?v=3RcBRk_ZQKU&ab_channel=Karsu

Kıyamet hala kopmadıysa var bir bildiği
Tamam da en güzel hikayeler neden kalır yarım
Üçüncü sayfalarda cinayet, tecavüz ve şiddet
Mağdur hep kız çocuğu veya bir kadın
Bu yapay orta çağ karanlığı düşmanıysa beyninin
Hiç kaçırma keyfini panzehir hazır
Sen ki dertli bir annesin belki ellerin nasır
Ah, her yanım kahır
Sakın korkma, sakın susma, sakın ha çekinme benden
Cehalet ürker öfkesine karşılık verenden
Şikayet et, ses çıkar, savun kendini
Mutlu bir kadın, bir çocuk, mutlu bir nesil temennim
Böyle bitmesin(lütfen), söyle dinlesinler
Vicdanını kaybedenler asıl kimsesizler
En nihayetinde ben de bir canım
Gücüm yettiğince hep yanındayım
Mürekkebim bitmedikçe hep yanındayım
Bileklerim bükülmedikçe hep yanındayım
Damarlarımda kan aktıkça hep yanındayım
Bu dişlerim dökülmedikçe hep yanındayım
Mürekkebim bitmedikçe hep yanındayım
Bileklerim bükülmedikçe hep yanındayım
Damarlarımda kan aktıkça hep yanındayım

https://www.youtube.com/watch?v=54bNLGniYV0&ab_channel=Şanışer

Ölüm var bir anda yolun biter kalp sektesinden
Bırak affetmesinler
Bilirim duyulur gülümsesen de o ince kasvet sesinden
Yamarsın, tam yere abarsın
Kuruşla kıt kanaat yaşarsın ama zam gelir amansız (ah)
Çocuğun hasta tanyeli ağarsın
"Ne zormuş ulan!" dersin hayat
Anneni anarsın
Çevrende kimsenin gıkı çıkmaz
Mesai sonu birkaç sigara kısık ışıklar
Trafik sıkışık, kahretsin ki sık ışık var
Aynada donuk gözlerini sarar kırışıklar
İnan aynıyız hepimiz
Yastayız tenimizde yalvarış sesimiz
Kan ağlarken içimiz
İyi görünmek için Instagram'da gülecek kadar hastayız hepimiz
Saklarız tafrayı, kederi ebedi dertlerimizden sürekli kaçmayı deneriz