Tarif Acılı Kahvaltılık Sos

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
acili-kahvaltilik-sos-c0dd4002-be48-47c6-879e-88b6294cb283.jpg

Malzemeler
1 kg kırmızı kapya biberi
400 gr yeşil biber
1 kg domates
15-20 diş sarımsak
1 demet maydanoz
5-6 küçük acı biber turşusu
1 çay bardağı zeytinyağı
1/4 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Yapılışı

İlk olarak biberleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini temizleyin ve mutfak robotuna alın.
Daha sonra kabuğu soyulmuş domatesleri, ayıklanmış sarımsakları, maydanoz ve acı biber turşusunu robota ilave ederek iyice karışmasını sağlayın.
Hazırlanan karışımı derin bir tencere içerisine alıp, fazla suyu çekene kadar kaynatın.
Kaynatma işlemi sırasında zeytinyağı, sirke ve tuzunu ekleyerek karıştırın. İsteğe göre farklı baharatlar da karışıma eklenebilir. Bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
Harcınız sıcakken önceden hazırlanmış kavanozlara paylaştırın ve hava almayacak şekilde kapaklarını kapatın.
İlk olarak oda sıcaklığında, soğuduktan sonra ise buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

kahvaltıda böyle şeyleri
yemiyorum

Bunu bir de kurutulmuş domatesle deneyin lezzeti daha da artacak.

Noah Bey & Noahiye Hanım vardı, onlara ne oldu ya?

Ay benim de kimsenin akıbetinden habarım yok.

Neys.
* * *

Ya kardeşim benim ağzım yaniyor, canım tatlı, zora gelemem, acı yiyemem. Bunun acısızına dadandım, gidiyorum geliyor bir kaşık-çatal alıyorum.

Batırabileceğim -lütfen- birçok şeyi de buna batırıyorum. Grissinidir, kraker mraker.

Ay çok güzel.

• Hehe
Tepkiler: Aze
Noah Bey & Noahiye Hanım vardı, onlara ne oldu ya?

Ay benim de kimsenin akıbetinden habarım yok.

Neys.
* * *

Ya kardeşim benim ağzım yaniyor, canım tatlı, zora gelemem, acı yiyemem. Bunun acısızına dadandım, gidiyorum geliyor bir kaşık-çatal alıyorum.

Batırabileceğim -lütfen- birçok şeyi de buna batırıyorum. Grissinidir, kraker mraker.

Ay çok güzel.
Noah evlenip yurtdışına yerleşmiş Noahiye hanımın akıbetinden ise haberimiz yok

Neden "acinizi" bizimle paylasmiyorsunuz?
Yollayin , aciniza ortak olalim
@Katre

Geri